Google+ To Φανάρι : Προσευχή για νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στην… Ξάνθη!

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Προσευχή για νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στην… Ξάνθη!

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης ακύρωσε το γλέντι της για το Κουρμπάν Μπαϊράμ! περιοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» της Θράκης Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ) μετά...
... από τις αλλεπάλληλες ειδήσεις σχετικά με τους μάρτυρες κατά τις επιθέσεις κατά του τουρκικού στρατού και αστυνομίας (εγγυητών τη ασφάλειας, της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας) στην μητέρα πατρίδα Τουρκία, ακύρωσε την παραδοσιακή βραδιά για το Κουρμπάν Μπαϊράμ που οργανώνει ετησίως.

Η ΤΕΞ και η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης, σε αυτές τις μέρες που σχεδόν καθημερινά πέφτουν μάρτυρες αστυνομικοί και στρατιώτες, σε αυτές τις μέρες που δεν σταματούν τα δάκρυα των παιδιών που χάνουν τον πατέρα τους, την ώρα που ο πόνος των γενναίων Τουρκάλων γυναικών που αποκόπτονται από τον σύζυγο ή από τον αρραβωνιαστικό τους μπαίνει στις καρδιές μας και οι καρδιές μας ραγίζουν από τις κραυγές των μανάδων που ξεπροβοδίζουν στην αιωνιότητα τα αγαπημένα τους τέκνα, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. μας που έγινε με την συμμετοχή και πρώην προέδρων, αποφασίσαμε την ακύρωση της εκδήλωσης της «Παραδοσιακής Οικογενειακής Βραδιάς Κουρμπάν Μπαϊραμιού».

Ως κοινότητα της ΤΕΞ ευχόμαστε όλοι οι αστυνομικοί και στρατιωτικοί που έπεσαν μάρτυρες στην Τουρκική Δημοκρατία από τις προδοτικές επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, να έχουν έλεος από τον Αλλάχ και ευχόμαστε στις θλιμμένες οικογένειες και σε όλο τον τουρκικό κόσμο, ζωή σε λόγου τους και να έχουν υπομονή.

Με αυτή την αφορμή ανακοινώνουμε πως καλούμε όλα τα μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης σε τελετή μεβλίτ που οργανώνουμε μαζί με την μουφτεία Ξάνθης, προς τιμήν των μαρτύρων αστυνομικών και στρατιωτικών της Τουρκικής Δημοκρατίας, στις 28/9/2015 στο Τσινάρ τζαμί του Κάτω Μαχαλλά της Ξάνθης, αμέσως μετά από το απογευματινό ναμάζι. Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου