Google+ To Φανάρι : Κλείστε δωρεάν ραντεβού με γιατρούς ΙΚΑ - ΠΕΔΥ - ΕΟΠΥΥ + Οδηγός pdf

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Κλείστε δωρεάν ραντεβού με γιατρούς ΙΚΑ - ΠΕΔΥ - ΕΟΠΥΥ + Οδηγός pdf

Με ένα κλικ και 4 απλά βήματα οι πολίτες μπορούν να «κλείσουν» δωρεάν ραντεβού στις μονάδες ΠΕΔΥ μέσω της υπηρεσίας eRDV. Τέλος στις συμβάσεις με τις εταιρείες που διαθέτουν τους πενταψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς για το «κλείσιμο» ραντεβού των πολιτών με γιατρούς του ΠΕΔΥ, σχεδιάζει να θέσει το υπουργείο Υγείας. Ήδη ο αρμόδιος αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός έχει κάνει...
«φύλλο και φτερό» τις συμβάσεις οι οποίες λήγουν τον ερχόμενο Ιούλιο και στοιχίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στους πολίτες.

Αυτή τη στιγμή το υπουργείο Υγείας έχει συνάψει συμβάσεις με τέσσερις εταιρείες με πενταψήφιους ηλεκτρονικούς αριθμούς, που «κλείνουν» την πλειονότητα των 6,5 εκατομμυρίων ραντεβού που προγραμματίζονται κατ΄ έτος στο ΠΕΔΥ. Το κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες για ένα ραντεβού με γιατρό ΠΕΔΥ, είναι ένα ευρώ ανά κλήση, από σταθερό και περισσότερο από ένα ευρώ ανά λεπτό από κινητό. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες επιβαρύνονται τον χρόνο τουλάχιστον κατά 6,5 εκατ. ευρώ!

Λόγω της υψηλής οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών, το υπουργείο Υγείας επανεξετάζει το θέμα των συμβάσεων με τις εταιρείες. Τα σενάρια που εξετάζει είναι είτε η σύναψη νέας σύμβασης με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους για τους πολίτες, είτε ακόμα και η πλήρης διακοπή της συνεργασίας.

Παράλληλα, «ενεργοποιεί» νέους δωρεάν τρόπους για τον προγραμματισμό των ραντεβού, όπως η δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ προκειμένου οι υπάλληλοι να τους κλείσουν ηλεκτρονικά κάποια επίσκεψη σε γιατρό ΠΕΔΥ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η λειτουργία της υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών Ραντεβού-eRDV» της ΗΔΙΚΑ Α.Ε (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) που «άνοιξε» τις ηλεκτρονικές της πύλες στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου. Πλέον, οι πολίτες μέσω της ιστοσελίδας https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p «κλείνουν» το ραντεβού τους. Τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του e-ραντεβού μάλιστα προγραμματίστηκαν 21.869 ραντεβού σε μονάδες ΠΕΔΥ, με αυξητική τάση.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, καθημερινά κλείνονται περισσότερα από 600 ραντεβού. Τα e-ραντεβού ωστόσο κινούνται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα ραντεβού που κλείνονται μέσω των πενταψήφιων αριθμών ή απευθείας από τις γραμματείες των μονάδων Υγείας. Ενδεικτικά, τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του e-ραντεβού, προγραμματίστηκαν μέσω των 5ψήφιων αριθμών συνολικά 688.500 ραντεβού και μέσω των γραμματειών των μονάδων Υγείας 429.500 ραντεβού. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία των «Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV» είναι σε πλήρη λειτουργία από τις 15/12/2016 και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα ενημερώνεται συνεχώς για την διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας.

Στα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι το επόμενο διάστημα να μπουν στο σύστημα με τα ηλεκτρονικά ραντεβού και όλοι οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Μόλις γίνει αυτό οι ασφαλισμένοι θα γνωρίζουν εάν ο γιατρός της προτίμησης τους έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 200 ραντεβού το μήνα και να δουν πότε έχει διαθέσιμο ραντεβού (με τον ΕΟΠΥΥ ή ως ιδιώτης).

Επίσης το σύστημα θα επιτρέπει στον οικογενειακό γιατρό να μπορεί να παραπέμψει έναν ασθενή σε γιατρό ειδικότητας, κλείνοντας του ο ίδιος ραντεβού. Τέλος, το υπουργείο εξετάζει και όλες τις δυνατότητες ώστε να τεθούν σε λειτουργία και τηλεφωνικά ραντεβού χωρίς χρέωση.

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη του e-ραντεβού, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., υπάρχουν και ποιοτικά οφέλη, όπως: η δυνατότητα ασύμμετρης αναζήτησης ιατρών σε όλα τα νοσοκομεία με τη χρήση μιας ενιαίας βάσης δεδομένων, η προφανής διαφάνεια και αξιοπιστία για τον πολίτη σχετικά με τη διαθεσιμότητα των γιατρών του συστήματος, η διασταύρωση πληροφοριών μεταξύ πραγματοποιηθέντων ραντεβού και επισκέψεων που καταγράφονται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, περιορίζοντας φαινόμενα εξάντλησης των ραντεβού στις πρώτες ημέρες του μήνα.

Πώς κλείνω e-ραντεβού με τον γιατρό

Με ένα κλικ και 4 απλά βήματα οι πολίτες μπορούν να «κλείσουν» δωρεάν ραντεβού στις μονάδες ΠΕΔΥ μέσω της υπηρεσίας eRDV. Ο πολίτες επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν Μονάδα ΠΕΔΥ ή Κέντρο Υγείας, την ειδικότητα ή ακόμα και το γιατρό προκειμένου να κλείσουν ραντεβού. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να εντοπίσουν το κοντινότερο σημείο φροντίδας και να επιλέξουν το χρονικά συντομότερο ραντεβού. Η ασφαλής πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται εύκολα με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Πιο αναλυτικά, για την πρόσβαση στο σύστημα χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ, οι κωδικοί για την εισαγωγή στο taxisnet και ο ΑΜΚΑ.

Βήμα 1: Κάνετε αναζήτηση της σελίδας https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p . Εμφανίζει μήνυμα ότι βρίσκεστε στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για τα ηλεκτρονικά ραντεβού. Επιλέγετε πρόσβαση στην εφαρμογή.

Βήμα 2: Εισάγετε τους κωδικούς του taxisnet και στη συνέχεια τον αριθμό του ΑΜΚΑ.

Βήμα 3: Συμπληρώνετε τα πεδία ανάλογα με την ειδικότητα που ψάχνετε, την περιοχή που σας διευκολύνει και την ώρα.

Βήμα 4: Έχετε την δυνατότητα να κάνετε και πιο σύνθετη αναζήτηση. Πέρα από τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει στο βήμα 3, μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένη μονάδα υγείας και γιατρό.

Το σύστημα τροφοδοτείται συνεχώς με τη διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας και σταδιακά οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίσης, σύντομα, όλοι οι ιδιώτες γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν τη διαθεσιμότητά τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού, είτε για ιδιωτικό ραντεβού είτε για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ, ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των πολιτών.

Για πλήρεις οδηγίες σε μορφή pdf παρακαλώ πατήστε εδώ.

πηγη

1 σχόλιο :