Το παρεξηγήσαμε το ΚΚΕ. Είναι λίαν ευρύχωρο κόμμα. Στρατολογεί κοσμάκη και από την αστική, την αστικότατη, την καπάτσα Δεξιά
Στην εικόνα που κοσμεί το παρόν βλέπουμε τμήμα της 8ης σελίδας της
εφημερίδος «Ελεύθερος Κόσμος», η οποία θεωρούνταν ανεπίσημο όργανο του
στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Ημερομηνία 7 Μαρτίου 1971.Διαβάζουμε στο άρθρο: «Στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων Αγίας Παρασκευής είναι ανοικτή αυτές τις μέρες η 2η ατομική έκθεση ζωγραφικής της μαθήτριας της Πέμπτης Γυμνασίου Λιάνας - Γαρυφαλλιάς Κανέλλη, που έχει γεννηθεί στις 20 Μαρτίου του 1954....
Η Λιάνα, που έχει πατέρα δικηγόρο από το Γεράκι της Λακωνίας και μητέρα από το Αγρίνι, η οποία είναι με προχωρημένη μουσική μόρφωση και με παλιά φιλοδοξία να γινόταν πιανίστας σολίστ, ήρθε για πρώτη φορά σε επικοινωνία με το κοινό από ηλικία 12 χρονών σε δημόσιες επιδείξεις. […] Στην κριτική που δημοσιεύσαμε τότε αναφέραμε μεταξύ άλλων για την πρώτη ατομική της έκθεση: “Τα εκθέματά της είναι κατά πλειονότητα δημιουργίες άδολης παιδικής φαντασίας εμπνευσμένες από τα παραμύθια και τις παραδόσεις από τα διάφορα σχολικά και εξωσχολικά διαβάσματα και από τις παραστάσεις που γεννούν στην παιδική ψυχή ο κινηματογράφος, οι εικόνες των βιβλίων και το γενικότερο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον ενός παιδιού.
Ανάμεσα στα έργα της που έχουν ζωγραφιστεί μόνον με τη φαντασία υπάρχουν και πίνακες που αποτελούν τις ειλικρινέστερες μαρτυρίες πώς μία παιδούλα 14 χρόνων φαντάζεται τα ανατολίτικα παλάτια της Χαλιμάς” (σ.σ.: το τελευταίο περί Χαλιμάς ταιριάζει με τον μαρξισμό)». Επίσης η αξιοκρατική εκτόξευσή της στους αιθέρες της δημοσιότητας έφτασε ως την τηλεόραση! «Η ομαδική έκθεση στην οποία είχε μετάσχει και ο ίδιος ο καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Κώστας Γραμματόπουλος, με δύο έγχρωμες ξυλογραφίες, είχε μεγάλη απήχηση και έγινε αφορμή να εμφανισθεί η Λιάνα και στον σταθμό τηλεοράσεως σε συνέντευξη με την Ελλη Ευαγγελίδου».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιάνα Κανέλλη, τόσο δα παιδάκι, είχε εκτοξεύσει σε τέτοιον βαθμό την καριέρα της ώστε, όπως μας ενημερώνει το άρθρο, «με το τέλος του 1970 η Λιάνα πήρε τιμητική διάκριση από τον “Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών” για ένα χωρικό από το θεατρικό έργο της “Διογένης”».
Σύντροφοι, ψηφίσατε Λιάνα Κανέλλη, την εκπρόσωπο της αξιοκρατίας, του ταλέντου, του αεικίνητου και σπινθηροβόλου πνεύματος των Ελλήνων!
Παναγιώτης Λιάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου