Οι συριζαίοι κρύβουν την αλήθεια και συνεχίζουν τα... ζεϊμπέκικα!
Αρχισε η γεώτρηση των Τούρκων, ναι ή όχι; Γιατί δεν απαντούν;
Το ξαφνικό ΚΥΣΕΑ και οι ανούσιες κυρώσεις
Από τον Ανδρέα ΚούτραΗ Αγκυρα επιδιώκει -αν δεν το έχει ήδη πράξει- τετελεσμένο γεγονός στην κυπριακή ΑΟΖ. Αν επιβεβαιωθεί ότι όντως ο «Πορθητής» προχώρησε σε γεώτρηση, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, τότε η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ανησυχητική για τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας. Κι αυτό γιατί ο επόμενος στόχος της γείτονος θα είναι η περιοχή του Καστελόριζου, που θέλει να εξαφανίσει από τον χάρτη για να προβάλει της αξιώσεις της και να διεκδικήσει τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου....
Επίσης, αν η Τουρκία επιχειρήσει να στείλει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο, τότε η χώρα μας θα έχει μόνο ένα δρόμο: να απαντήσει, αν χρειαστεί, και με στρατιωτικά μέσα. Την ανησυχία για το Καστελόριζο παραδέχθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, χθες, προσθέτοντας πως «η ετοιμότητα από ελληνικής πλευράς υπάρχει για να αποτραπεί μια τέτοια ενέργεια από την Τουρκία».
Εως χθες το βράδυ, ούτε από Λευκωσία ούτε από Αθήνα ήταν δυνατόν να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» προχωρά σε γεώτρηση ή όχι. Κάποιοι εκτιμούσαν ότι μπορεί να έχουν βάση τα λεγόμενα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί γεώτρησης, επειδή διαπιστώθηκε ότι μεταφέρθηκαν στο γεωτρύπανο ορισμένα υλικά, όπως τσιμέντο, ενώ άλλες πληροφορίες ήθελαν τον «Πορθητή» να μην έχει σταθεροποιηθεί πλήρως. Οπως και να έχει, είναι αδύνατον οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας να μη γνωρίζουν αν γίνεται ή όχι γεώτρηση. Οταν διακυβεύονται κυριαρχικά δικαιώματα, απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι... κρυφτό. Εκτός κι αν θέλουν να μας κρύψουν κάτι και υπάρχουν συμφωνίες που υλοποιούνται κάτω από το τραπέζι σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας.
Ούτε βεβαίως ηττοπάθεια, που δίνει λαβή στην Τουρκία να προχωρήσει στα επεκτατικά της σχέδια, δικαιολογείται. Οφειλαν Κύπρος και Ελλάδα να εμποδίσουν καταρχάς το «Πορθητής» να βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ επί ενάμιση και πλέον μήνα - πόσο μάλλον να εκτελέσει και γεώτρηση (αν αυτό έχει γίνει). Το να επαφίενται σε ανακοινώσεις στήριξης και καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ, όταν η Αγκυρα έχει εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ, υλοποιεί δηλαδή ακόμη έναν «Αττίλα», είναι ατελέσφορο και αναποτελεσματικό. Απαιτούνται πιο δραστικές κινήσεις, τουλάχιστον σε διπλωματικό επίπεδο.
Την περασμένη Κυριακή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αξιολογώντας προφανώς ως σοβαρή την κατάσταση με την Τουρκία, συγκάλεσε αιφνιδιαστικά ΚΥΣΕΑ, διακόπτοντας και ο ίδιος την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα. Από πλευράς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο που να δείχνει κλιμάκωση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν ιδιαίτερες στρατιωτικές μονάδες ή μετακινήσεις δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, ήθελε να αξιολογηθεί η κατάσταση και να συντονιστούν τα βήματα της Ελλάδας με αυτά της Κύπρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτός ήταν ο λόγος που, κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ τέθηκαν στο τραπέζι και όλα τα σενάρια, από αυτό της κλιμάκωσης της κρίσης και της μετάβασής της σε στρατιωτικό επίπεδο έως την καλλιέργεια τεχνητής έντασης, λόγω των εκλογών της επόμενης Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Τσίπρας, πάντως, αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθυνθεί και στον ελληνικό λαό, και σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε το μήνυμα πως όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες, ενώ τόνισε ότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Ελληνες είναι και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Πάντως, η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή και η δήλωση του Α. Τσίπρα ερμηνεύτηκαν από πολλούς ως απόπειρα προεκλογικής εκμετάλλευσης της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά.
----
«Κόπηκε» ο υπουργός για να μείνει στο... καθήκον!
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μπήκε το απόγευμα της Κυριακής στο ΚΥΣΕΑ για το κρίσιμο ζήτημα των ελληνοτουρκικών και ως εκείνη τη στιγμή φημολογούνταν ότι θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου όμως αυτό διαψεύστηκε....
Το αιτιολογικό που προβλήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου για να μην περιληφθεί τελικά ο κ. Αποστολάκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι πρέπει να παραμείνει απερίσπαστος ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον, κάτι που μάλλον ως φτηνή δικαιολογία φαντάζει παρά ως επίσημος ισχυρισμός. Κι αυτό γιατί ο Ευάγγελος Αποστολάκης φερόταν ότι θα είναι υποψήφιος όχι με σταυρό αλλά στο Επικρατείας, στην τρίτη εκλόγιμη θέση. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα τον δέσμευε να εκτελεί τα καθήκοντά του ως υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Δύο τινά λοιπόν μπορεί να συνέβησαν. Είτε υπήρξαν αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να «κόψει» τον ναύαρχο από το Επικρατείας, κάνοντας το χατίρι σε άλλους, είτε ο κ. Αποστολάκης δεν είδε ποτέ ιδιαιτέρως «θερμά» το ενδεχόμενο να πολιτευθεί. Αν και δέχτηκε την πρόταση από Α/ΓΕΕΘΑ να γίνει υπουργός Εθνικής Αμυνας, άρα από στρατιωτικός να περάσει στον στίβο της πολιτικής, πληροφορίες από το περιβάλλον του λένε ότι «θα συνεχίσει να προσφέρει την εμπειρία του προς όφελος της πατρίδας».
----
ΗΠΑ: Σκληρή γλώσσα και ανησυχία
Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για την αύξηση της έντασης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προκλητικό» βήμα που θα ανεβάσει την ένταση στην περιοχή την τοποθέτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η Αγκυρα έχει εκκινήσει τη διαδικασία διεξαγωγής των παράνομων γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ από το γεωτρύπανο «Πορθητής».
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις δηλώσεις του Μ. Τσαβούσογλου, υπενθυμίζοντας την προγενέστερη ανακοίνωση, με την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλούσε την Αγκυρα να ακυρώσει την απόφασή της να πραγματοποιήσει παράνομες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ: «Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη δήλωση που έκανε στις 6 Μαΐου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας που αφορούν την έναρξη υπεράκτιων γεωτρήσεων σε μια περιοχή την οποία αξιώνει η Κυπριακή Δημοκρατία ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα προκλητικό και δημιουργεί τον κίνδυνο για την αύξηση της έντασης στην περιοχή».
----
Ερντογάν: «Ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας»
Προκλητικός -όπως πάντα άλλωστε- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φρόντισε με τις δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά της έντασης, την οποία με τη στάση της η Τουρκία τροφοδοτεί στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Στη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο τελετής βράβευσης των Τούρκων εξαγωγέων ο «σουλτάνος» έσπευσε να πει πως «εάν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν τις λεκτικές διαμάχες για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ως έναν απλό καβγά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτή τη δουλειά». Ενώ με τόνο άκρως επιθετικό, υπογράμμισε ακόμη: «διαθέτουμε τέσσερα πλοία, από αυτά τα δύο είναι ερευνών και τα άλλα δύο γεωτρήσεων. Αν κάποιος κάνει κάτι, τότε κι εμείς μαζί με όλες τις φρεγάτες και όλα τα αεροσκάφη στεκόμαστε δίπλα τους και συνεχίζουμε τις εργασίες. Δώσανε, λέει, εντολή για να συλλάβουν τα πληρώματα. Ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας»!
Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει δικαίωμα να μιλά για την ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα... ατζαμή σε αυτές τις δουλειές. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους Τούρκους δημοσιογράφος εν πτήσει κατά την επίσκεψή του στο Τατζικιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι μπορούν να μιλούν μόνο αυτοί που έχουν δικαίωμα λόγου στην ανατολική Μεσόγειο. «Από πού και ως πού η Γαλλία έχει δικαίωμα λόγου στην ανατολική Μεσόγειο; Εχει ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο; Αυτή κατά το δοκούν γίνεται νύφη - γαμπρός. Τέτοιο πράγμα δεν γίνεται. Στην Κύπρο εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη. Η Ελλάδα, η Βρετανία είναι εγγυήτριες δυνάμεις. Αν αυτές οι χώρες πουν κάτι, το καταλαβαίνω. Τι δουλειά έχει η Γαλλία εδώ; Εάν μου πεις “και η δική μου η ΤΟΤΑL έκανε συμφωνίες”, τότε άφησε την TOTAL να μιλήσει. Και αυτή ως ποιο βαθμό μπορεί να συνεχίζει να μιλά για αυτό είναι άλλο θέμα. Εσύ ως Γαλλία δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα, τέτοια αρμοδιότητα να λες κάτι τέτοιο». «Ο κ. Μακρόν είναι πολύ ατζαμής σε αυτές τις δουλειές» είπε χαρακτηριστικά ο «σουλτάνος», τονίζοντας ότι «δεν έχει συνηθίσει ακόμη σε αυτή τη δουλειά. Και μάλλον μέχρι να συνηθίσει θα πάρει πολύ χρόνο».
Γ. Τραπεζιώτης
----
Και απειλές από τον Τύπο!
Ενα άκρως απειλητικό άρθρο για την ελληνική ναυτική άσκηση «Καταιγίδα», που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό και το ανατολικό Αιγαίο, δημοσίευσε η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», το οποίο καταλήγει στην προκλητική προειδοποίηση προς τους Ελληνες «μη θερμαίνετε τα νερά, γιατί θα καείτε εσείς οι ίδιοι μόνοι σας!».
Το ακραίο δημοσίευμα αναφέρεται υποτιμητικά στην «Καταιγίδα», χαρακτηρίζοντάς τη «φιάσκο» και «αντικείμενο εμπαιγμού». Υποστηρίζει, συγκεκριμένα, ότι η Ελλάδα επιχείρησε να κάνει επίδειξη ισχύος πετώντας μικρά drones πάνω από ένα κομμάτι του Αιγαίου, ελλείψει μη επανδρωμένων αεροσκαφών ΙΗΑ. Ισχυρίζεται δε ότι το ελληνικό Ναυτικό εμφανίστηκε «ανεπαρκές», μιμούμενο την τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος - 2019» που διεξήχθη πριν από μερικές εβδομάδες στις τρεις θάλασσες που βρέχουν τη χώρα.
Αποκορύφωμα, βεβαίως, του τουλάχιστον προκλητικού δημοσιεύματος της κυριακάτικης εφημερίδας είναι ότι φτάνει στο σημείο να απειλεί ευθέως την Ελλάδα, αναφέροντας ότι η Τουρκία έστειλε το μήνυμα στη χώρα μας «μη θερμαίνετε τα νερά, γιατί θα καείτε εσείς οι ίδιοι μόνοι σας!».
----
Η Αθήνα στέλνει αντιπροσωπία για... συζητήσεις
Τη στιγμή που η Τουρκία δείχνει να χοντραίνει το παιχνίδι της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου και να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο (σ.σ.: ακόμη και χθες, του Αγίου Πνεύματος, τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 41 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου) και στην κυπριακή ΑΟΖ, η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στην Αγκυρα τη στρατιωτική αντιπροσωπία να διαπραγματευθεί Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Η ελληνική αντιπροσωπία θα παραμείνει στην Αγκυρα μέχρι τις 21 Ιουνίου, με στόχο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τον προσδιορισμό ενεργειών και δραστηριοτήτων υλοποίησης των ΜΟΕ για την «πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων». Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν πάντως πως... δεν αναμένονται και πολλά, καθώς η Τουρκία είναι «κλειδωμένη» στην τακτική της έντασης και του αναθεωρητισμού προς όφελός της, ενώ έχει δείξει πως δεν σέβεται ούτε το Διεθνές Δίκαιο ούτε και τα ΜΟΕ που ήδη έχουν αποφασιστεί. Στο ερώτημα γιατί μετέβη η ελληνική αντιπροσωπία στην Αγκυρα, η απάντηση ήταν πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι μέσα απ' αυτόν τον διάλογο μπορούν να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία και να μην κοπούν εντελώς.
Η ελληνική αντιπροσωπία αποτελείται από 12 στρατιωτικούς και εμπειρογνώμονες του Πενταγώνου, με επικεφαλής τον επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ, υποναύαρχο Δημήτρη Καβουλάκο. Είναι αυτός που ανέλαβε μετά την παραίτηση του αντιστράτηγου εν αποστρατεία Νίκου Ζαχαριάδη.
----
Κόμματα: Εθνική γραμμή αλλά και «παραφωνίες»!
Με προβληματισμό παρακολουθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, κάτι που εξέφρασαν και με δημόσιες παρεμβάσεις τους.
«Είναι απολύτως επιβεβλημένο Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από την Ε.Ε. κυρώσεις για την Τουρκία» δήλωσε από τη Λευκάδα, κάνοντας λόγο για «εθνική ενότητα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ωστόσο ατυχώς υποστήριξε ότι «η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίησή της. Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική γραμμή». Η αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. σε «δραματοποίηση» της κατάστασης είναι φανερό ότι έρχεται σε αναντιστοιχία με την πραγματική εικόνα των προκλήσεων από την Τουρκία, ανεξάρτητα από τις πιθανές σκοπιμότητες των κυβερνητικών χειρισμών.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται πάντως να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την προσεχή Πέμπτη.
Το Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «η ευθεία επίθεση του προέδρου Ερντογάν εναντίον της δήλωσης αλληλεγγύης των MED 7 προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιβάλλει στην Ελλάδα και την Κύπρο να ζητήσουν έμπρακτα μέτρα από την Ε.Ε. τόσο στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών όσο και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση». Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ανά πάσα στιγμή «μπορεί να γίνει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία», ενώ το ΚΚΕ καταδικάζει «τις προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης και τις απειλές για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες που δεν της ανήκουν με βάση το διεθνές Δίκαιο».
O γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, με δήλωσή του, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και στην τουρκική προκλητικότητα: «Ελληνες - Ελληνίδες, η Τουρκία απειλεί την πατρίδα μας και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν μία παθητική πολιτική, την ολέθρια πολιτική της “ελληνοτουρκικής φιλίας”. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει και υπόσχεται ότι θα αγωνιστεί με σθένος για τα εθνικά θέματα. Καμία παραχώρηση!»
----
Παυλόπουλος: Μήνυμα με επιθεώρηση του Στόλου
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθορίζονται «σαφώς, και δίχως ίχνος δυνατότητας αμφισβήτησης» από το Διεθνές Δίκαιο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Προχωρώντας σε επιθεώρηση του Στόλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε την Αγκυρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας των δύο χωρών καθώς και της ευρωπαϊκής προοπτικής της είναι «η πλήρης και πιστή τήρηση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους», κάτι που, όπως διαμήνυσε, αποτελεί θέση όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, επιβιβάστηκε στη φρεγάτα «Σαλαμίς», στον όρμο του Φαλήρου και απέπλευσε για τον Σαρωνικό Κόλπο όπου βρίσκονταν παραταγμένα 28 πλοία του Στόλου, τα οποία επέστρεφαν από τη μεγάλη άσκηση «Καταιγίς 2019».
Ο κ. Παυλόπουλος από τη γέφυρα της φρεγάτας απευθύνθηκε μέσω ασυρμάτου στα πληρώματα των πλοίων διαμηνύοντάς τους ότι δεν υπερασπίζονται μόνο την ελληνική επικράτεια, αλλά και τα σύνορα της Ε.Ε. καθώς και τη διεθνή νομιμότητα.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου