Google+ To Φανάρι : SOS! Αν ξέραμε τι κρέας τρώμε στην Ελλάδα

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

SOS! Αν ξέραμε τι κρέας τρώμε στην Ελλάδα

Απίστευτες καταγγελίες από την πλευρά των κτηνιάτρων των δημοσίων υπηρεσιών για πλημμελείς ελέγχους στο κρέας και τα κρεατοσκευάσματα στη χώρα μας, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. 
 Σύμφωνα με τις καταγγελίες που προέρχονται από τη Μήνα Μπόρη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ) το προσωπικό ...
δεν μπορεί ν΄ ανταποκριθεί καθώς από τους 1.200 κτηνιάτρους, που θα έπρεπε να έχει για να λειτουργήσει κανονικά υπάρχουν μόλις 600 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τους Οργανισμούς και τις Περιφέρειες, όπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Αχαρνών. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές συνέπειες που αφορούν στην αδυναμία ελέγχων στις επιχειρήσεις, στον καταλογισμό προστίμων από πλευράς της Ε.Ε. καθώς οι κτηνιατρικές υπηρεσίες υπόκεινται σε κοινοτική νομοθεσία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ ενώ υπάρχει δυσχέρεια και στις εξαγωγές, γεγονός που φάνηκε και την προηγούμενη εβδομάδα που ήρθαν Ρώσοι και Καναδοί για να ελέγξουν αν και πως γίνονται κρατικοί έλεγχοι στο παραγόμενο κρέας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου