Google+ To Φανάρι : Φταίει η Κλιματική Αλλαγή που οι πολικές αρκούδες κατέβηκαν στη βόρεια ρωσική επαρχία;

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Φταίει η Κλιματική Αλλαγή που οι πολικές αρκούδες κατέβηκαν στη βόρεια ρωσική επαρχία;

52 πολικές αρκούδες εισέβαλαν σε «κατοικήσιμη» περιοχή στον Αρκτικό Κύκλο κι αυτό έδωσε για μια ακόμα αφορμή για νέα κλιματικά τρομολαγνικά δημοσιεύματα για την υπερθέρμανση του πλανήτη – Είναι όμως έτσι;...

Το γεγονός αφορά στη Νοβάγια Ζεμλίγια, όπου σήμερα ζουν περίπου 3.000 άτομα.

Η Νόβαγια Ζεμλιά είναι ένα αρχιπέλαγος στον Αρκτικό Ωκεανό βόρεια της Ρωσίας. Το όνομά της στα ρωσικά σημαίνει Νέα Γη, ενώ το αντίστοιχο όνομά της στα Νορβηγικά σημαίνει Χώρα των Χηνών. Η συνολική έκταση του αρχιπελάγους είναι 90.650 km2.

Η περιοχή αποτελούσε μία ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Σοβιετική Αεροπορία είχε ισχυρή παρουσία στη στρατιωτική βάση που χρησιμοποιούνταν κυρίως από αεροσκάφη αναχαίτισης. Στις 30 Οκτωβρίου 1961, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή η έκρηξη της Τσαρ Μπόμπα, του μεγαλύτερου και πιο ισχυρού πυρηνικού όπλου που πυροδοτήθηκε ποτέ.

Η οικολογία της Νόβαγια Ζεμλιά έχει επηρεαστεί από το δριμύ κλίμα, ωστόσο, ποικιλία ζωντανών οργανισμών. Ένας από αυτούς είναι η πολική αρκούδα, η οποία ωστόσο διαφέρει γενετικά από τις άλλες πολικές αρκούδες. Αξιοσημείωτοι φυσικοί πόροι της Νόβαγια Ζεμλιά είναι ο χαλκός, ο μόλυβδος και ο ψευδάργυρος.

Η Νόβαγια Ζεμλιά ήταν γνωστή από τους Ρώσους από τον 11ο αιώνα, όταν κυνηγοί από το Νόβγκοροντ επισκέφθηκαν την περιοχή. Ο πρώτος ευρωπαίος εξερευνητής που επισκέφθηκε την περιοχή ήταν ο Χιου Ουΐλοουμπι το 1553, που συνάντησε ρωσικά πλοία που προορίζονταν για το κυνήγι.

Το αρχιπέλαγος ερευνήθηκε συστηματικά από τους Πιότρ Παχτούσοφ και Αβγκούστ Τσιβόλκο στις αρχές της δεκαετίας το 1830. Ο πρώτος οικισμός στην περιοχή ιδρύθηκε το 1870. Το 1943, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Νόβαγια Ζεμλιά υπηρέτησε ως μυστική βάση για υδροπλάνα για λογαριασμό του Γερμανικού Ναυτικού. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η περιοχή χρησιμοποιήθηκε για πυρηνικές δοκιμές. Μία από τις βόμβες που εξερράγησαν εκεί ήταν η Τσαρ Μπόμπα στις 30 Οκτωβρίου 1961, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή 224 πυρηνικές δοκιμές. Μετά από πολλές παγκόσμιες διαμαρτυρίες, το 1990 πραγματοποιήθηκε η τελευταία πυρηνική δοκιμή τόσο για τη Σοβιετική Ένωση όσο και για τη Ρωσία.

Η πολική αρκούδα είναι είδος προς εξαφάνιση προφανώς όχι από την κλιματική αλλαγή, αλλά από την παρουσία του ανθρώπου εκεί -κυνηγών, πυρηνικών δοκιμών, στρατιωτικών βάσεων και «επιστημόνων».

Τι λένε οι «επιστήμονες» που παγιδεύτηκαν το 2016 (γιατί συμβαίνει συχνά και όχι ξαφνικά φέτος λόγω κλιματικής αλλαγής) από το κατέβασμα των πολικών αρκούδων στην σημερινή κατοικημένη περιοχή; Δείτε το βίντεο:






Οι πολικές αρκούδες ζούνε στην Αρκτική, δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να τριγυρίζουν!

Μάλιστα, αλλιώς τότε θα πρέπει να αποδώσουμε στην Κλιματική Αλλαγή το γεγονός ότι παλιά οι Ινδιάνοι υπερασπίζονταν τα εδάφη τους έναντι της εισβολής των Ευρωπαίων στη τότε «Νέα Γη»!

Και ενώ τα ρώσικα ΜΜΕ δεν αναφέρουν το μπουρδολόγημα της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη, αφού αυτοί ξέρουν ότι είναι εισβολείς σε ξένα εδάφη, τα δυτικά ΜΜΕ και τα δικά μας παπαγαλάκια, βρήκαν μια ακόμα αφορμή να σου κάνουν προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου, φίλε αναγνώστη.

Σε λίγο θα ακούσουμε ότι και το Παλαιστινιακό είναι αποτέλεσμα Κλιματικής Αλλαγής και Υπερθέρμανσης του Πλανήτη. Όπου να ‘ναι… έρχεται κι αυτό….

Άλλη ερώτηση: Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει ούτε ένας αληθινός δημοσιογράφος σε υποτιθέμενη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα;
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου