Google+ To Φανάρι : «Πρόγραμμα» διάλυσης της ελληνικής κτηνοτροφίας – Standby οι πολυεθνικές για να αναλάβουν την παραγωγή (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

«Πρόγραμμα» διάλυσης της ελληνικής κτηνοτροφίας – Standby οι πολυεθνικές για να αναλάβουν την παραγωγή (ΒΙΝΤΕΟ)


Κοινοτικό πρόγραµµα των διεθνιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να δώσει «χαριστική βολή» στην ελληνική κτηνοτροφία,προκειμένου η χώρα μας να σταματήσει να έχει αυτάρκεια σε προϊόντα και να προωθηθούν μαζικά εδώ τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, ...
όπως προειδοποιεί χρόνια τώρα ο Δημοσθένης Λιακόπουλος.
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους
 
Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες προσφέρουν αυξηµένες πριµοδοτήσεις, για «οµαλή έξοδο» από το επάγγελµα των παραδοσιακών αιγοπροβατοτρόφων, επεξεργάζονται, σύµφωνα µε δημοσίευμα της Agrenda. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «το θέµα εξετάζεται ενδελεχώς σε τεχνοκρατικό επίπεδο, δεν έχει φθάσει ακόµα στο Συµβούλιο Υπουργών Γεωργίας και θα περιληφθεί, όπως όλα δείχνουν, στο πακέτο µέτρων της νέας ΚΑΠ 2020-2027».

Το αποκαλυπτικό  δημοσίευμα της  Agrenda επιβεβαιώνει  για  μια ακόμη  φορά  ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί δυστυχώς ως όργανο των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και καταστρέφει συνεχώς την εναπομείνασα  παραγωγική  βάση της  χώρας, έτσι ώστε να γίνουμε έρμαια των προϊόντων εργαστηρίου.


Όπως υπογραμμίζει το ρεπορτάζ, το μέτρο θα κινηθεί στην λογική των πριµοδοτήσεων που δόθηκαν πριν από λίγα χρόνια στους καπνοπαραγωγούς, προκειµένου να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια του καπνού.
Ο εν λόγω νέος προσανατολισµός εκ µέρους της ΕΕ έχει να κάνει:
  • Με το κόστος που έχει για τον κοινοτικό προϋπολογισµό η µέχρι σήµερα στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων.
  • Με το κοινωνικό κόστος που θα είχε η χωρίς δίχτυ προστασίας εγκατάλειψη του συγκεκριµένου κλάδου.
  • Με τις αναδιαρθρώσεις που επιχειρούνται στο αιγοπρόβειο γάλα, όπως και στο επίµαχο τελικο προϊόν που ακούει στο όνοµα «Φέτα».
Όπως υπογραμμίζει η αγροτική εφημερίδα, «η επεξεργασία που γίνεται στο παραπάνω θέµα, επιχειρείται να κρατηθεί µυστική ως κόρην οφθαλµού, κι αυτό γιατί η εφαρµογή της νέας ΚΑΠ δείχνει να καθυστερεί (ενδεχοµένως να µην ισχύσει από το 2020), ενώ ο υπολογισµός των πριµ αποζηµίωσης των κτηνοτρόφων που θα θελήσουν να βγουν από το επάγγελµα, θα πρέπει να υπολογισθούν µε βάση τα «ιστορικά στοιχεία» της δραστηριότητάς τους».


Λεφτά λοιπόν για να στους αιοπροβατοτρόφους για να εγκαταλείψουν την κτηνοτροφία και να «χτυπηθεί» ακόμα και η ελληνική φέτα. Σε περίπτωση που το μέτρο τελικά έρθει επίσημα στην χώρα μας, δεν αποκλείεται, αργότερα, όσοι αντισταθούν να εξαναγκαστούν να φύγουν από την κτηνοτροφική παραγωγή.

Και φυσικά τα πάντα να αναλάβουν πολυεθνικές!


To ρεπορτάζ της Agrenda κλήθηκε πάντως να σχολιάσει ο αρµόδιος γενικός γραµµατέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπος Κασίµης, ο οποίος δήλωσε προσεκτικά ότι «τέτοιο θέµα δεν έχει προς το παρόν απασχολήσει κανένα από τα προηγούµενα Συµβούλια Υπουργών Γεωργίας», τονίζοντας µάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει λείψει σε κανένα από αυτά.

Αυτά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσα άλλα ακόμα έχει πει…

 Το ποιοι ανοίγουν τέτοιο θέμα και ποιοι έχουν συµφέροντα από µια τέτοια εξέλιξη, πρέπει τελικά να προβληµατίσει τους όποιους ιθύνοντες.


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου