Google+ To Φανάρι : Γη καλεί Bezos! - Ο ιδρυτής της Amazon δέχεται πυρά για τα σχέδια διαστημικών ταξιδιών ενόσω οι εργαζόμενοι του αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Γη καλεί Bezos! - Ο ιδρυτής της Amazon δέχεται πυρά για τα σχέδια διαστημικών ταξιδιών ενόσω οι εργαζόμενοι του αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα!

Ο ιδρυτής του Amazon, Jeff Bezos, αντιμετωπίζει κριτική για τα σχέδια του να ξοδέψει δισεκατομμύρια για διαστημικά ταξίδια, καθώς οι εργαζόμενοι του κοιμούνται σε σκηνές για να εξοικονομήσουν χρήματα και ουρούν σε μπουκάλια για να επιτευχθούν οι καθημερινοί στόχοι εργασίας!
Ο Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δήλωσε πρόσφατα στο Business Insider ότι ο "μόνος τρόπος" που βλέπει πώς μπορεί να δαπανήσει τόσα χρήματα είναι να μετατρέψει τα "κέρδη της Amazon" σε διαστημικά ταξίδια...
Αλλά το Twitter έχει κάποιες άλλες ιδέες για το πώς ο Bezos θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα "κέρδη" του για να βοηθήσει στη βελτίωση του πλανήτη στον οποίο ζει στην πραγματικότητα.

Κάποιοι χρήστες πρότειναν ότι ο Bezos θα μπορούσε να δαπανήσει τα χρήματά του σε σχολεία, δρόμους, υγειονομική περίθαλψη και άλλες δημόσιες υπηρεσίες πριν πετάξουν τα δισεκατομμύρια σε διαστημικά ταξίδια.

Κάποιοι μάλιστα πρότειναν ότι το να πληρώσει τους εργαζόμενούς του ένα σωστό μισθό, θα ήταν μια καλή αρχή. Ή να αρχίσει να πληρώνει και κανένα φόρο!





Η Amazon έχει επανειλημμένα επικριθεί για την κακή μεταχείριση των εργαζομένων της και την αποτυχία να πληρώσει έναν πραγματικό μισθό. Μια έρευνα του 2017 από έναν δημοσιογράφο της Daily Mirror, διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στο λιανικό γίγαντα αντιμετωπίζονται "σαν ζώα" και αναγκάζονται να εργάζονται μέχρι το σημείο της φυσικής κατάρρευσης.

Μια άλλη έκθεση έδειξε ότι μερικές από τις αποθήκες της εταιρείας δεν είχαν καν κλιματισμό και η εταιρεία "κανόνισε να υπάρχουν πρώτες βοήθειες με ασθενοφόρα έξω" τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες για τους εργάτες που λιποθυμούσαν κατά τη διάρκεια της εξαντλητικής εργασίας τους.

Όμως, σύμφωνα με τον Bezos, ο οποίος αξίζει 131 δισεκατομμύρια δολάρια, η διαστημική εταιρεία Blue Origin, η οποία σχεδιάζει να στείλει ανθρώπους στο διάστημα ήδη από το τρέχον έτος, είναι το πιο "σημαντικότερο έργο" που έχει να κάνει.

Φυσικά, η ελίτ ψάχνει για νέους πλανήτες, για να διαλύσει μετά τη ζωή στον μόνο πλανήτη που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι αυτή η ζωή μπορεί να υπάρξει. Γι' αυτό η τόση αγωνία και προτεραιότητα!
Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου