Google+ To Φανάρι : Αριστερά: Το θερμοκήπιο της εξουσίας - Καλή η Μόσχα, πιο καλή η Μύκονος!

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Αριστερά: Το θερμοκήπιο της εξουσίας - Καλή η Μόσχα, πιο καλή η Μύκονος!

Οι δημοσιογράφοι που ξεκίνησαν με σφυροδρέπανο, για να πλάσουν τις συνειδήσεις της Μεταπολίτευσης
Μέρος 8ο
H ελληνική δημοσιογραφία σήμερα είναι μια υπόθεση «αποφοίτων» της «σχολής» του «Ριζοσπάστη», της «Αυγής», των αριστερίστικων περιοδικών και των εντύπων των φοιτητικών νεολαιών της Αριστεράς. Ο,τι βλέπουμε στην τηλεόραση, όσα ακούμε στο ραδιόφωνο, όσα διαβάζουμε σε εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο εν πολλοίς είναι δημιουργίες των ανθρώπων που θεωρητικά θαύμαζαν τη Μόσχα και την Αβάνα, αλλά τελικά έκοβαν φλέβες για να φτιάξουν ένα θερινό εξοχικό στη Μύκονο ..
.και ένα χειμερινό κατάλυμα στην Αράχοβα. Δεν ήταν όλοι έτσι, αλλά αναδείχθηκαν κυρίως τέτοιοι.
Στο σημερινό μέρος της έρευνας της «δημοκρατίας» για τους διαπρεπείς της Αριστεράς που έπλασαν συνειδήσεις μέσω των ΜΜΕ που διηύθυναν περιλαμβάνονται ο Σταμάτης Μαλέλης, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο Παναγιώτης Παναγιώτου («Παν Παν») και ο Χρήστος Μαχαίρας.



Παναγιώτης Παναγιώτου: ΕΚΟΝ, ΠΑΣΟΚ και... (φυσικά) ΕΡΤ

«Στα τέλη του '70, ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο Γιάννης Μηλιός και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης διάβαζαν Αλτουσέρ και Πουλαντζά, έβλεπαν Αγγελόπουλο και Γκοντάρ, και έβαζαν στοίχημα πως θα άλλαζαν τον κόσμο». Ετσι αρχίζει κοινή συνέντευξη των τριών στην εφημερίδα «Εθνος» τον Ιούνιο του ’12. Δεν άλλαξαν τον κόσμο, αλλά τα φώτα της Ελλάδας.

Ο «Παν Παν» είναι Πυργιώτης και μεγάλωσε στα Χαλικιάτικα, μια εξαιρετικά υποβαθμισμένη περιοχή. Σπούδασε νομικά και την περίοδο της δικτατορίας, διετέλεσε ηγετικό στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Ελαβε μέρος στην κατάληψη της Νομικής και στο Πολυτεχνείο το 1973. Στα νιάτα του ήταν κομμουνιστής του «Εσωτερικού» και συνέβαλε στην ίδρυση της οργάνωσης ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος - Β' Πανελλαδική [κάτι ενδιάμεσα στο «ρεφορμιστικό» ΚΚΕ (Εσωτερικού) και στην «αριστερίστικη» νεολαία του, τον «Ρήγα Φεραίο»]. Οταν μεγάλωσε λίγο, έκανε στρατηγικές επιλογές. Εγινε πασοκτζής διά της τεθλασμένης. Το '89-'90, όταν το Κίνημα ζοριζόταν από το σκάνδαλο Κοσκωτά, ίδρυσε μαζί με τον Αντώνη Μπριλλάκη, τον Μανώλη Γλέζο και πολλούς άλλους τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που συνεργάστηκε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ. Ο μπερκέτης ο Αντρέας δεν λησμόνησε τον «Παν Παν» και του πάσαρε τη γενική διεύθυνση της ΕΤ2. Η συνήθεια της κρατικής καβάντζας έγινε λατρεία και το '95 έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε., όπου έμεινε έως το 2002. Το ’80 αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Σχολιαστής», δούλεψε επί σειράν ετών στο «Εθνος», πολιτεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ και ύστερα τον σαγήνευσε (πολιτικά) ο Φώτης Κουβέλης.

Στ. Μαλέλης: Αρχή με Μάο, συνέχεια με TV και... ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο Σταμάτης Μαλέλης είναι Μυτιληνιός. Δηλωμένος καταθλιπτικός. Ισως και κάπως ματαιόδοξος. Από τα βιογραφικά του λείπει η ηλικία του. Στα φοιτητικά του χρόνια (Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων στην Αθήνα και ΑΣΟΕΕ) εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στο ΠΑΣΟΚ. Εκεί πήρε τα ψυχολογικά και τα ιδεολογικά εφόδια, για να «αλλάξει» την ελληνική τηλεόραση με τους Ευαγγελάτους, τα ξεκατινιάσματα, τις μάνες ρέιβερ και τα χουντογλέντια, όπου πρόβαλλε βίρα μάινα τα ίδια πλάνα μέχρι τα μυαλά των τηλεθεατών να γίνουν πουρές.

Ο ίδιος έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στο «UNFOLLOW»: «Εχω κάνει μαλακίες. Γι’ αυτό και μου τα τρώνε οι ψυχολόγοι. Κι εγώ αναρωτιέμαι πώς γίνεται από κει που ήμουν φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ και ξημεροβραδιαζόμουν στα αμφιθέατρα κολλημένος με τον Μάο Τσε Τουνγκ, να έχω δημιουργήσει αυτό το έκτρωμα στην τηλεόραση». Ο Λαλιώτης τον είχε βάλει να γράφει στον «Αγωνιστή» και το 1991 ο ΑΝΤ1 τον έστειλε στη μητρόπολη των -κατά τον Ντόναλντ Τραμπ- fake news, στα κεντρικά του CNN στην Ατλάντα, για να παρακολουθήσει ένα δίμηνο σεμινάριο. Επέστρεψε και... μας νοικοκύρεψε. Εχει δηλώσει υποστήριξη στη ΔΗΜ.ΑΡ. και γενικώς στην Αριστερά.

Κ. Κιμπουρόπουλος: Από τον «Ριζοσπάστη» στον Σκάι

Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό.

Ο Κιμπουρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1956. Είναι έγγαμος, πατέρας δύο αγοριών, απόφοιτος του Παντείου και κομμουνιστής. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον «Ριζοσπάστη» με διευθυντή τον Γρηγόρη Φαράκο. Συμμετείχε στην ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού 902 και επί σειρά ετών διετέλεσε εντεταλμένος σύμβουλος Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Μέχρι πρόσφατα ήταν διευθύνων σύμβουλος του Σκάι. Αποχώρησε τον Ιούλιο του 2017.
Κυρίως τον ξέρει η μιντιακή «πιάτσα». Οι περισσότεροι τον είδαν να εξέρχεται νικητής από το παράξενο (έως τραγελαφικό) «ριάλιτι» της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών - το οποίο κηρύχθηκε άκυρο από το ΣτΕ. Ο ίδιος, έχοντας εξασφαλίσει άδεια για τον Σκάι με το χαμηλότερο τίμημα, είπε: «Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική. Ο Σκάι πήρε την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε στη χώρα. […] Δεν διεκδικήσαμε άδεια. Ηρθαμε να διαπραγματευτούμε λύτρα».

Χρ. Μαχαίρας: Συνδέθηκε με τον υπαρκτό... ρεπουσισμό


Ακόμη ένα μέλος του «Ρήγα Φεραίου». Ακόμη ένας δημοσιογράφος που συνδέθηκε με τον υπαρκτό ρεπουσισμό του Φώτη Κουβέλη. Ο Χρήστος Μαχαίρας γεννήθηκε στην Αθήνα, φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης και είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών. Φοιτητοπατέρας στη Μεταπολίτευση και συντάκτης στα αριστερίστικα (κατά βάθος ΠΑΣΟΚ) περιοδικά «Κριτική» και «Σχολιαστής».

Εχει περάσει και από το ραδιόφωνο [διευθυντής ειδήσεων του Flash 961 (Σωκράτης Κόκκαλης) και NET 105,8 (Ελληνας φορολογούμενος]. Δούλεψε στο «Εθνος» του Μπόμπολα, στον κυριακάτικο «Ελεύθερο Τύπο» έγινε μέχρι και διευθυντής σύνταξης, ανέλαβε το γραφείο Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. και την παραίτησή του από εκεί την ανακοίνωσε μέσω facebook. Κλασική περίπτωση «Ρηγά»...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου