Google+ To Φανάρι : Κοσσυφοπέδιο-Μετόχι: Γιατί η Cia σκότωσe τον Όλιβερ!

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Κοσσυφοπέδιο-Μετόχι: Γιατί η Cia σκότωσe τον Όλιβερ!

 Το Βελιγράδι έχει ενδείξεις για τους δράστες της εκτέλεσης του Ιβάνοβιτς
Ο δολοφονηθείς με έξι σφαίρες στο στήθος Όλιβερ Ιβάνοβιτς, είχε παρελθόν αλλά κανένα πολιτικό μέλλον. Ήταν πρόσωπο που χρησίμευσε ως «συνεργάτης» του «Διεθνούς παράγοντα», (Κολαμπορατέρ που ελεγαν οι Γάλλοι) την εποχή των «Τάντιτς» και Σία.
Τον επανέφεραν στο προσκήνιο οι Αλβανοί με τις κατηγορίες που του απέδωσαν ως «εγκληματία πολέμου». ...

Το ζήτημα της δολοφονίας του ωστόσο, εμπλέκεται με τα σενάρια των αμερικανών, για τις «πολιτοφυλακές» στη σερβική Δημοκρατία, και το ρωσικό Κέντρο της Νίς. 
 
Το «Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών», που είναι «πρακτορείο», είχε «πληροφορίες», ότι «οι Σέρβοι ετοιμάζουν μυστικά σχέδια για διεθνοτικές ταραχές στο Κοσσυφοπέδιο, κατά τη διάρκεια του 2018».
Οι «πηγές» του Κέντρου έλεγαν ότι έχει συγκροτηθεί μια ειδική μονάδα, «οι Λύκοι», που ε΄χει βάση στη Νις,(εκεί βρίσκεται το ρωσο-σερβικό Κέντρο), ότι οι «Λύκοι» έχουν «8 επιχειρησιακά κέντρα», ότι το σχέδιο που χρηματοδοτείται με 20 εκ. ευρώ, ονομαζόται «Η Αγία γη» και ότι αρχηγός είναι ο Ζόραν Στάρκοβιτς γνωστός ως «Ζόκι», που κατάγεται από το χωριό Ζάσκοκ του Δήμου Φεριζάι, που σήμερα ζει στο Βελιγράδι.
Οι Σέρβοι δηλαδή , και το Κέντρο της Νις, είναι το «κακό» και οι Σέρβοι «Εθνικιστές», που τους υποστηρίζουν οι Ρώσοι, ετοιμάζονται να αποσταθεροποιήσουν, το Μαυροβούνιο, το Κόσοσοβο, τη Βοσνία Ερζεγοβίη, και την Μπουγιουρουμού.
Παντού οι κακοί Σέρβοι, που θέλουν να καταστρέψουν το θεάρεστο έργο των φιλάνθρωπων πρακτόρων της Εταιρείας.
    Ακριβώς σε αυτό πνεύμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χαραντινάι , Ενβέρ Χοτζάι, δήλωσε ότι «η Σερβία δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την υπόθεση Ιβάνοβιτς για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση». Και ακριβώς για αυτό , από όλες τις δηλώσεις καταδίκης ξεχώρισε η δήλωση του Βόισλαβ Σέσελι.
Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος τόνισε στο ρωσικό κανάλι , «Ρωσία 24», ότι οι δράστες της δολοφονίας του Όλιβερ Ιβάνοβιτς πρέπει να αναζητηθούν στις δυτικές ειδικές υπηρεσίες και ότι η δολοφονία σηματοδοτεί την έναρξη «μιας νέας αμερικανικής μυστικής επιχείρησης στα Βαλκάνια».
Ο Πολιτικός αναλυτής Αλεξάνταρ Πάβιτς στο Βελιγράδι δήλωσε ότι η δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, είναι πολιτική και σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε επαγγελματικά, και ότι είναι μια απειλή για όλους τους Σέρβους που πρέπει να αναρωτηθούν ποιος θα είναι ο επόμενος. Ο πολιτικός αναλυτής Ντούσαν Πρόκοβιτς είπε η έρευνα δεν θα βρει ποτέ εκείνους που αποφάσισαν και διέταξαν τη δολοφονία.
Τα ρουφιανομέσα των αμερικανών, άρχισαν ήδη να «δείχνουν» προς τους Σέρβους πολιτικούς αντιπάλους του Ιβάνοβιτς.
Όπως γράφουν, ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, «είχε δεχθεί απειλές», και «είχε ζητήσει βοήθεια, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και από το Κοσσυφοπέδιο, και τη Σερβία». Τον Νοέμβριο στην περιφερειακή τηλεόραση Ν1 είχε δηλώσει: «Έκαναν ό, τι μπορούσαν σε μένα, εκτός από το να με πυροβολήσουν , αλλά ακόμη και αυτό δεν αποκλείεται». Τότε ο Ιβάνοβιτς είχε δηλώσει ότι στόχος των απειλών ήταν να τρομάξουν τους ανθρώπους γύρω του και ότι είχε ενημερώσει την ηγεσία της Σερβίας, του Κοσσυφοπέδιου, τη διεθνή κοινότητα, την EULEX, και την KFOR σχετικά με τις απειλές και τις πιέσεις σε βάρος του.
Στις 28 Ιουλίου είχαν βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του. Ο Ιβάνοβιτς πριν 4 ημέρες, στις 12 Ιανουαρίου, σε δηλώσεις του είχε τονίσει οτι «η κατάσταση της ασφάλειας στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα «είναι πολύ κακή», ότι, «αυτή η ασταθής κατάσταση μπορεί να έχει κάποια αθώα θύματα», και είχε τονίσει «οφείλω να ομολογήσω ότι φοβάμαι για την ασφάλειά μου» .
Πρόσφατα επίσης είχε πεί ότι «φοβόταν πιθανή δολοφονία του». Η ημερομηνία που τον σκότωσαν δεν είναι τυχαία. Τον σκότωσαν στην επέτειο του ομόφρονα φίλου του και υποψήφιου Δήμαρχου Μιτροβίτσας Δημήτριε Γιαντσίγιεβιτς.

ΥΓ.Με άλλα λόγια μόνος του τους είπε «σκοτώστε με και θα πιάσει τόπο»Το Βελιγράδι έχει ενδείξεις για τους δράστες της εκτέλεσης του Ιβάνοβιτς
 
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Σεβίας που συνεδρίας για να εκτιμήσει την κατάσταση μετά την δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς χαρακτήρισε τη δολοφονία ως τρομοκρατική ενέργεια, και αποφάσισε να σταλεί επιστολή στις αποστολές της ΕΕ και του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο με το αίτημα να συμμετάσχουν στην έρευνα και εκπρόσωποι του Σερβικού Κράτους.
«Οι δράστες αυτής της πράξης θα συλληφθούν και αν δεν το κάνουν οι άλλοι θα το κάνουμε εμείς είμαστε, πρόσθεσε ο Βούτσιτς, που υπογράμισε ότι η δολοφονία του Ιβάνοβιτς είναι επίθεση σε όλους τους Σέρβους. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο διάλογος με την Πρίστινα θα διακοπεί « έως ότου βρεθεί ο δολοφόνος του Ιβάνοβιτς».
Ο Διευθυντής του γραφείου της Σερβικης Κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς, είπε ότι η Σερβία έχει δεσμευτεί για διάλογο όλα αυτά τα χρόνια,για να υπάρχει ασφάλεια για ους Σερβους και για να διασφαλιστεί η επιβίωση των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο κ. Τζούριτς διαμαρτυρήθηκε επίσης για την σιωπή του διεθνούς παράγοντα στη δήλωση του κ. Κάντρι Βεσελι ότι «οι Αλβανοί θα φθάσουν μέχρι τη Νις».
Ο κ. Βούτσιτς στην συνέντευξη τύπου μετά την Σύνοδο τους Συμβουλίου Ασφαλείας, τόνισε ότι δεν θα αποκαλύψει «αυτή τη στιγμή» τις πληροφορίες της σερβικής πλευράς και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που παραπέμπουν στους πιθανούς δράστες». είπε ο Βούτσιτς.
Ο δολοφόνος που τον σκότωσε δεν είναι Σέρβος. Η δολοφονία στρέφεται εναντίον της Σερβίας. Το αυτοκίνητο που πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί από τους δολοφόνους το άφησαν επίτηδες στην γειτονιά της γέφυρας για να μαε σείξουν από πού πήγαν οι δολοφόνοι.
Η απάντηση στο ερώτημα ποιούς εξυπηρετεί η δολοφονία είναι σαφής , είπε
ο Βούτσιτς τονίζοντας ότι «οι δολοφόνοι άφησαν ορισμένα ίχνη».
Πηγή