Google+ To Φανάρι : Μπορούν τα ηλεκτρικά σήματα στην ατμόσφαιρα της Γης να προβλέψουν/δημιουργήσουν σεισμούς;

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μπορούν τα ηλεκτρικά σήματα στην ατμόσφαιρα της Γης να προβλέψουν/δημιουργήσουν σεισμούς;

“Μπορούν τα ηλεκτρικά σήματα στην ατμόσφαιρα της Γης να προβλέψουν σεισμούς;”


Αυτός είναι ο τίτλος επιστημονικού άρθρου που έχει δημοσιευτεί στο sciencemag.org και αναφέρεται στους πολλούς κατά καιρούς ισχυρισμούς των σεισμολόγων ότι μπορούν να προβλέψουν τους σεισμούς, ισχυρισμοί που μέχρι τώρα δεν έχουν αποδειχθεί ή τεκμηριωθεί....

Το άρθρο μας είναι σε συνέχεια του χθεσινού.
Η ιστορία της πρόγνωσης του σεισμού είναι γεμάτη από ψευδείς εκκινήσεις και ψευδοεπιστήμες. Ωστόσο, μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η κρούστα της Γης μπορεί να δώσει συμβουλές πριν την ρήξη της, με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών ανωμαλιών στο έδαφος και στην ατμόσφαιρα μερικές μέρες πριν από ένα σεισμό.
Το ενδιαφέρον άρθρο είναι του 2015 και πολλά από τα λινκς του είναι πλέον άκυρα. Γιατί άραγε; Σε ένα σημείο (που λείπουν τα λινκς) αναφέρει:
Αν και τα μαγνητόμετρα μπορεί να είναι ικανά να πάρουν πρόδρομα σήματα σε επιφανειακούς βράχους, έχουν ένα μείζον μειονέκτημα: Πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το επίκεντρο. Αυτός είναι ο λόγος που ο Angelo de Santis, διευθυντής έρευνας στο Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας στη Ρώμη και άλλοι έχουν στραφεί στους δορυφόρους για να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα του τι συμβαίνει στην ατμόσφαιρα πριν από τους σεισμούς. Μέσα από μια νέα ερευνητική πρωτοβουλία της SAFE (σ.σ. λείπει λινκ), η Santis και οι συνάδελφοί του θα συνδυάσουν στοιχεία από τους δορυφόρους Swarm της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, που ξεκίνησαν το 2013, με εκείνες από παραδοσιακές συσκευές παρακολούθησης σεισμού, όπως σεισμομέτρων και σταθμών GPS.
Ο στόχος τους, λέει ο de Santis, είναι ο πρώτος που κατανοεί τη σχέση μεταξύ του φλοιού της Γης και της ατμόσφαιρας.
Επίσης το άρθρο αναφέρεται και στα μυστηριώδη φώτα που εκπέμπονται, λέγοντας ότι τέτοια θετικά φορτία μπορούν επίσης να διαδοθούν στην ατμόσφαιρα για να προκαλέσουν τις ιονοσφαιρικές διαταραχές που παρατηρούνται, αν και το πως ακριβώς παραμένει ασαφές. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο στο  sciencemag.org.
Ωστόσο το ερώτημα ίσως θα έπρεπε να τεθεί καλύτερα ως εξής:

Μπορούν τα ηλεκτρικά σήματα στην ατμόσφαιρα της Γης να δημιουργήσουν σεισμούς;

Και η απάντηση, όχι δική μας αλλά δική τους είναι: ΝΑΙ!
“Οι θερμαντήρες της ιονόσφαιρας που βρίσκονται σε πολικές περιοχές (EISCAT, HAARP, HIPAS) έχουν χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα για την παραγωγή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην περιοχή συχνοτήτων ULF / VLF / ELF και αυτή η σύλληψη αναφέρεται ως κεραία Polar Electrojet (PEJ). Το PEJ είναι η εξάρτηση του από την παρουσία και τη δύναμη του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αυτό περιορίζει όχι μόνο τη θέση του θερμαντήρα, αλλά καθιστά την παραγωγή τους εξαιρετικά απρόβλεπτη. Μια νέα ιδέα χρήσης θέρμανσης HF για τη δημιουργία μίας εικονικής κεραίας στην ιονόσφαιρα στις συχνότητες ULF / ELF χωρίς να βασίζεται στην ύπαρξη ηλεκτροδίων, προχώρησε πρόσφατα από τους Papadopoulos et al. (2010). […] Η εργασία παρουσιάζει την πρώτη πειραματική επίδειξη της ιδέας της ICD με τη χρήση της μονάδας HAARP. Ισχυρά σήματα στις συχνότητες μεταξύ .5- 50 Hz έχουν ανιχνευθεί σε τοποθεσίες κοντά στο HAARP καθώς επίσης και σε τοποθεσίες μακριά που βρίσκονται στο Homer και το Poker Flat απουσία ηλεκτρικών ρευμάτων. […] Επί πλέον, το έγγραφο παρουσιάζει την πρώτη ταυτόχρονη επίγεια και DEMETER δορυφορική μέτρηση των ICD που παράγουν διάτμηση των κυμάτων Alfven σε συχνότητες 2-5 Hz. Το έγγραφο ολοκληρώνεται με προτάσεις παρόμοιων πειραμάτων ICD χρησιμοποιώντας τον θερμαντήρα Arecibo και τα πλεονεκτήματα ενός θερμαντήρα που βρίσκεται σε βαθιά ισημερινά γεωγραφικά πλάτη”. (πηγή)
Βαθιά είναι η τύφλα μας, γιατί έτσι την θέλουν να είναι.
Μια ακόμα μελέτη αναφέρει:
Το ακόλουθο έγγραφο προσπαθεί να διερευνήσει το φαινόμενο που οδηγεί στην εμφάνιση ριπών σωματιδίων υψηλής ενέργειας (ξαφνική αύξηση των αριθμών σωματιδίων) κάτω από το εσωτερικό όριο της ζώνης ακτινοβολίας Van-Allen μερικές ώρες πριν από ισχυρό ή μεσαίο σεισμό.
Λόγω της συντονισμένης αλληλεπίδρασης των κυμάτων ULF / ELF 1 που εκπέμπονται πριν από σεισμό με τα παγιδευμένα σωματίδια στην εσωτερική ζώνη ακτινοβολίας Van Allen, παρατηρούνται ριπές σωματιδίων με όργανα επί των δορυφόρων σε υψόμετρο 600km – 800km.
Το έγγραφο προσπαθεί να αναλύσει το φαινόμενο και τέλος καταλήγει σε μια δέσμη απαιτήσεων για μια κατάλληλη μικρή δορυφορική αποστολή για να βοηθήσει περαιτέρω τις μελέτες στον τομέα αυτό.
Στο σημείο αυτό αναγνωρίζω ότι ο αναγνώστης κατανοεί περισσότερα με το ένστικτό του παρά με το μυαλό του και ίσως τις γνώσεις του. Το αμέσως ερώτημα που θα του δημιουργηθεί είναι… και τι κάνουμε τώρα; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;
Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, πιστεύοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πνιγμένοι στα προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει, μέσα στην όλο και πιο δύσκολη επιβίωση, με σκυμμένο το κεφάλι και ο καθένας στο προσωπικό του τούνελ για να βρει την άκρη και να δει ένα φως, είναι ίσως η χειρότερη καιρική στιγμή και καθόλου τυχαία που επιλέχθηκε να γίνονται όλα αυτά.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε -επιτέλους- ότι είμαστε οι πολλοί. Ότι οι κομματικές διαμάχες που θέλουν να μας χωρίζουν είναι παγίδα. Να ενημερωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να ενημερώσουμε. Μην χάνετε χρόνο και ενέργεια σε άτομα με το κεφάλι στην άμμο. Μην κομπλάρετε αν σας που συνωμοσιολόγο και περίεργο, θυμηθείτε ότι κάποτε κι εσείς είχατε άγνοια. Ότι κάποτε κι εσείς κάνατε λάθος επιλογές. Ότι κάποτε κι εσείς παραπλανηθήκατε. Όλοι έχουμε σε αυτό δικαίωμα.
Βρείτε αυτά που μας ενώνουν και μιλήστε και δώστε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Δεν μιλάτε για την χειραγώγηση του πλανήτη; Της χώρας μας; Τη δική μας; Από μας μην περιμένετε στήριξη.
Το άλλο που ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε, είναι να περιορίσετε στην απολύτως (με ειλικρίνεια) απαραίτητα χρήση της ασύρματης τεχνολογίας. Δεν αναρωτιέστε πως με τόση αποανάπτυξη μόνο η ασύρματη τεχνολογία αναπτύσσεται και σας την προβάλλουν συνέχεια, αλλά και σας την επιβάλλουν;
Πολύ απλά γιατί είναι όλη αναπόσπαστο μέρος του δικτύου μέσα από το οποίο μπορούν να λειτουργήσει όλη αυτή η τεχνολογία – από τις εγκαταστάσεις στους δορυφόρους, από τα GPS στο αμάξι σας και τη γη που αυτό πατάει, από το wifi σας στο διάστημα και πίσω, από την κινητή στο κρεβάτι που κοιμάστε: Αν μπορούσατε να δείτε όλο αυτό το αόρατο δίκτυο, θα σας έφευγε, πολύ απλά, το μυαλό!
Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου