Google+ To Φανάρι : Τρομοκρατία των Υπηρεσιών

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Τρομοκρατία των Υπηρεσιών

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, το καταλαβαίνω. Όμως πλέον υπάρχει πλήθος στοιχείων που δείχνουν ό,τι από δεκαετίες ισχυριζόμαστε: αυτό που λέγεται “τρομοκρατία” δεν υπάρχει χωρίς παρακρατικές πλάτες. Ό,τι γίνεται, ειδικά σε μαζικό επίπεδο, είναι στημένο από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, το αποδεικνύουν τα χαρακτηριστικά παραδείγματα....
που εκθέτουμε κατωτέρω, αλιευμένα στα πιο καθεστωτικά ΜΜΕ του τελευταίου εξαμήνου. Όσο για τις ΗΠΑ, ο ρόλος του FBI στις “ισλαμικές τρομοεπιθέσεις” έγινε τόσο διακριτός που πλέον οι αυτουργοί αναγκάστηκαν λίγο να μαζευτούν. Το “γιατί” συμβαίνει αυτό μπορεί καθένας να το υποθέσει, για μάς πάντως είναι πολύ καθαρό και το έχουμε γράψει πολλάκις…

Ισπανία (17-11-2017)
Ο ιμάμης που φέρεται ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων του περασμένου Αυγούστου στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς της Καταλωνίας, υπήρξε πληροφοριοδότης των ισπανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais. Το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών (CNI) παραδέχτηκε ότι είχε επαφές με τον ιμάμη του Ριπόλ, τον Αμπντελμπακί Ες Σάτι, την περίοδο που εκείνος έκτιε ποινή φυλάκισης για εμπόριο ναρκωτικών στη φυλακή του Καστεγιόν, από το 2010 μέχρι το 2014. Το CNI δεν διευκρίνισε πόσο συχνές ήταν οι “επαφές” αυτές, ούτε πόσες ακριβώς ήταν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ες Σάτι, ο ηγέτης των τζιχαντιστικών πυρήνων της Καταλωνίας, δεν ήταν άγνωστος στις αρχές ασφαλείας, αφού είχε μπει στο στόχαστρό τους σχεδόν από την εποχή που έφτασε και εγκαταστάθηκε στην Ισπανία, το 2002. Οι πηγές τις οποίες επικαλείται η El Pais επισημαίνουν ότι μολονότι είχε ερευνηθεί τότε η ενδεχόμενη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές οργανώσεις, το όνομά του δεν είχε συνδεθεί με κάποια τρομοκρατική ενέργεια, παρά μόνο για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Ο Ες Σάτι συνελήφθη τελικά για διακίνηση ναρκωτικών το 2010 και ενώ ήταν κρατούμενος φέρεται ότι τον προσέγγισαν οι μυστικές υπηρεσίες για να τον στρατολογήσουν ως πληροφοριοδότη. Ο ιμάμης σκοτώθηκε σε μια έκρηξη μέσα σε ένα σπίτι στην πόλη Αλκανάρ, λίγες ώρες πριν από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, στις 17 Αυγούστου.
Γερμανία (19-10-2017)
Ένας πληροφοριοδότης της γερμανικής αστυνομίας βαρύνεται με υποψίες ότι υποκίνησε τζιχαντιστές, μεταξύ αυτών τον δράστη της επίθεσης με το φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου με 12 νεκρούς, ώστε να διαπράξουν επιθέσεις, μετέδωσαν σήμερα ΜΜΕ.
Εφόσον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για ένα νέο πλήγμα στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, που πρόσφατα βρέθηκαν στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων για τα «πολύ σοβαρά λάθη» τους.
Η αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας (δυτικά), για την οποία εργαζόταν ο πληροφοριοδότης, δεν σχολίασε τις πληροφορίες των ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την έκθεση των ερευνητών, η οποία περιήλθε στη γνώση του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, ο πληροφοριοδότης ενθάρρυνε «αδιαλείπτως» τους τζιχαντιστές που ήθελαν να επιστρέψουν στη Συρία να «διαπράττουν επιθέσεις στη Γερμανία». Η σχέση του με τον δράστη της επίθεσης στην αγορά του Βερολίνου, τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί, ήταν στενότερη απ’ ό,τι πιστευόταν αρχικά. Αν και ήταν ήδη γνωστό ότι ο πληροφοριοδότης συνόδευσε τον Αμρί έως το Βερολίνο, επιπλέον τον είχε φιλοξενήσει πολλές φορές. Πολλοί δικηγόροι τζιχαντιστών τους οποίους είχε προσελκύσει ο Ιρακινός ιεροκήρυκας «Αμπού Ουαλάα», ο φερόμενος «εγκέφαλος» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Γερμανία που δικάζεται αυτήν την περίοδο, επιβεβαίωσαν στο ARD ότι αυτός ο πληροφοριοδότης είχε επιχειρήσει «να ωθήσει στην πράξη» τον πελάτη τους…
Αγγλία (24-5-2017)
Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε περίπου 60, στο Μάντσεστερ, ως ο Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι, αφού αξιωματούχοι στις ΗΠΑ άφησαν να διαρρεύσει στους δημοσιογράφους η πληροφορία, αντίθετα με την επιθυμία της βρετανικής αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο 23χρονος είχε γεννηθεί στο Μάντσεστερ την Πρωτοχρονιά του 1994 από Λίβυους γονείς, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τη χώρα για να γλιτώσουν από το αυταρχικό καθεστώς του Καντάφι. Αφού πέρασε μερικά χρόνια στο Λονδίνο, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Μάντσεστερ, όπου ο πατέρας καλούσε τους πιστούς μουσουλμάνους για την προσευχή σε τέμενος του Ντίντσμπερι. Ο Αμπέντι πήγε σχολείο στο Μάντσεστερ και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο Salford για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, το οποίο αργότερα παράτησε και ξεκίνησε να δουλεύει σε φούρνο (…) Οι γονείς του θεωρείται ότι έχουν επιστρέψει στη Λιβύη και για ένα μικρό διάστημα είχε πάει και ο ίδιος εκεί, ενώ προτού επιστρέψει στη Βρετανία ενδεχομένως να είχε περάσει και από τη Συρία. Ο Αμπέντι ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας αλλά δεν αποτελούσε στόχο έρευνας σε εξέλιξη, ούτε εθεωρείτο ότι συνιστούσε σοβαρό κίνδυνο. Χαρακτηριζόταν μάλλον ως ένας περιθωριακός τύπος όπως και ο δράστης της επίθεσης στο Γουεστμίνστερ, ο Χαλίντ Μασούντ…
Σε τρεις λοιπόν περιπτώσεις, στα πιο πρόσφατα μακελειά σε ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, ο δράστης ή ο εγκέφαλος του χτυπήματος ήταν γνωστός στις Αρχές ή και συνεργάτης τους (στο τέλος σκοτώνεται κιόλας, πολύ βολικά…). Έγινε όμως κάποιο “λάθος”, λέει, και έγινε το κακό. Τι να κάνουν μετά οι άνθρωποι, να μην μας τσακίσουν στην παρακολούθηση και στη λογοκρισία;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου