Google+ To Φανάρι : OI ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ..ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

OI ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ..ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

 ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ; Ο ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ..40 ΔΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019
 Το γεγονός πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει αντιληφθεί στο ελάχιστο τον στρατηγικό σχεδιασμό των διεθνών τραπεζιτών για την χώρα είναι πλέον πασιφανές σε όλες τις εκφάνσεις των πολιτικών τους αποφάσεων..Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλήρους άγνοιας περί του τρόπου λειτουργίας του χρήματος, τον τρόπο λειτουργίας της κεντρικής τράπεζας ,την προσαρμογή του χρήματος....
στις αξίες και το γεγονός πως χρήμα δημιουργείται μόνο μέσω δανείων, είναι το νομοσχέδιο που καταθέσανε στη βουλή σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών επιχειρήσεων..Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της έκθεσης αξιολόγησης συνεπειών της εν λόγω ρύθμισης όπου αναφέρει πως στην χώρα υπήρξε υπερδανεισμός των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων..κύριοι της κυβέρνησης επιτέλους αναζητήστε να μάθετε πως λειτουργεί μια κεντρική τράπεζα πως δημιουργεί το χρήμα και πως το διαθέτει στην οικονομία..Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ το σύνολο των χορηγηθέντων δανείων που δωθήκανε από το 1945 και με την συμφωνία του bretton woods μέχρι το 2010 όπου και έγινε η παραβίαση κάθε έννοιας λειτουργίας του χρήματος ήταν 290 δις ευρώ..Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα ήταν από τα ελάχιστα παγκοσμίως που ακολουθούσε σε απόλυτα νούμερα το αμερικανικό και ήταν πλήρως προσαρμοσμένο στους διεθνείς κανόνες προσαρμογής χρήματος και αξιών..Το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν η διάρθρωση των χορηγηθέντων δανείων και η φυγή περί των 60 δις από τα λαμόγια της μεταπολίτευσης.
Η οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση που θα φέρετε στη βουλή θα πέσει στο κενό μια και σήμερα η κεντρική τράπεζα παραβιάζει άρδην το καταστατικό της έχει αναστείλει την κάθε δημιουργία χρήματος δεν χορηγεί δάνεια δεν εφαρμόζει το καταστατικό της όπου μιλά ξεκάθαρα για τον θεμελιώδη σκοπό της που δεν είναι άλλος από την σταθερότητα των τιμών και την προσαρμογή αυτών σε πληθωρισμό πλησίον και κάτω του 2%...Εάν σήμερα η κεντρική τράπεζα εφάρμοζε το καταστατικό της και πήγαινε τον πληθωρισμό εκεί που η ίδια ορίζει ως ιδανικό αλλά κανείς οικονομολόγος δεν μας αναλύει πως εξευρέθη αυτός, σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους..Οι τραπεζίτες εφαρμόζουν το απόλυτο μοντέλο και σε ακρίβεια ευρώ και δεν έχει πάρει χαμπάρι κανείς τις παραβιάσεις τους...ο στόχος τους πλέον ξεκάθαρος ο έλεγχος του 38% του Ελληνικού χρήματος και των αντιστοίχων αξιών σε ΑΕΠ...


Οι τραπεζίτες πάντως προειδοποίησαν ότι εάν οι θέσεις τους δεν γίνουν αποδεκτές ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα καταρρεύσει ως διαδικασία.
Δεν ζητάμε απαλλαγή των τραπεζιτών από ευθύνες διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης στο πλαίσιο της τοποθέτησης του στην Βουλή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις 11 Απριλίου του 2017. 
Δεν ζητάμε απαλλαγή ευθυνών αλλά οι διοικήσεις των τραπεζών όταν έχουν πάρει αρμοδίως τις σχετικές εγκρίσεις από τις επιτροπές, όταν έχουν εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και όταν έχουν ακολουθηθεί όλοι οι τραπεζικοί κανόνες δεν μπορεί οι τραπεζίτες να είναι υπόλογοι στην δικαιοσύνη. 
Όχι ασυλία αλλά λογική ζήτησε ο Ν. Καραμούζης. 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής 
- Οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι έως το τέλος του 2019 θα μειώσουν κατά 40 δισεκ. τα προβληματικά δάνεια ή 38% του συνόλου.

Τα προβληματικά δάνεια NPLs ανέρχονται σε 74 δισεκ. και τα NPEs σε πάνω από 100 δισεκ.
-Αρχές του 2018 ξεκινούν νέα stress tests και οι τράπεζες πρέπει να είναι προετοιμασμένες ώστε να αποτρέψουν οποιαδήποτε αρνητικές επιπτώσεις δηλαδή να μην χρειαστούν νέες αυξήσεις κεφαλαίου. 
-Οι τραπεζίτες ζητούν ο νόμος να αφορά αποκλειστικά τις επιχειρήσεις. 
-Το ελάχιστο όριο έπρεπε να είναι 150 χιλ αλλά μειώθηκε στις 50 χιλ. 
Υπάρχει κίνδυνος το σύστημα να επιβαρυνθεί υπέρμετρα με χαμηλότερες των 50 χιλ οφειλές. 
-Να καταργηθεί η δικαστική διαδικασία επικύρωσης. 
Η δικαστική επικύρωση σημαίνει 18 μήνες ενώ όπως στην περίπτωση του νόμου Κατσέλη υπάρχουν 155 χιλ εκκρεμείς αιτήσεις ορισμένες μάλιστα έχουν οριστεί για το 2032. 
Οι τραπεζίτες πάντως προειδοποίησαν ότι εάν οι θέσεις τους δεν γίνουν αποδεκτές ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα καταρρεύσει ως διαδικασία. 

Η απάντηση πάντως δεν άργησε να έρθει. 
Ο υπουργός Οικονομίας Παπαδημητρίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω για το ελάχιστο ποσό στον εξωδικαστικό συμβιβασμό... 
Ο νέος νόμος ήδη με το καλημέρα αρχίζει να έχει... προβλήματα...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου