Google+ To Φανάρι : Χάνεται ο έλεγχος: Τούρκος βουλευτής απειλεί την Ελλάδα με… πόλεμο!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Χάνεται ο έλεγχος: Τούρκος βουλευτής απειλεί την Ελλάδα με… πόλεμο!

Σε τουιτερικό πολεμικό παραλήρημα επιδόθηκε Τούρκος βουλευτής του ΑΚΡ, του κόμματος του προέδρου της γείτονος χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη νέα ένταση που επικρατεί στα Ίμια, αλλά και δείχνοντας ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να… ξεφεύγουν επικίνδυνα....
Ο Χουσεΐν Κοτζαμπιγίκ, βουλευτής του AKP στη Σμύρνη και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, έγραψε στο Twitter ότι «το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια, αλλά επειδή ο αρχηγός του ναυτικού φοβήθηκε, δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».
1996 yılında başbakan çiller Kardak da yunan gemilerini batırın talimatını verdi. Dönemin korkak deniz komutanı bu emri yerine getirmedi.
— Hüseyin Kocabıyık (@hsyk35) 31 Ιανουαρίου 2017
O gün siyasi talimat yerine getirilmediği için Ege’de yunan şımarıklığı devam ediyor. Ama Yunan şunu bilmeli. Türkiye 96 Türkiye’si değil.
— Hüseyin Kocabıyık (@hsyk35) 31 Ιανουαρίου 2017
Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «προειδοποιώ την Ελλάδα. Γλιτώσατε το 1996 εξαιτίας της δειλίας ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε».
Yunanistan’ı uyarıyorum: 1996 da bir korkak amiralin sayesinde kurtuldunuz. Bizimle Kardak oyunu oynamayın, sizi vururuz!
— Hüseyin Kocabıyık (@hsyk35) 1 Φεβρουαρίου 2017
Εξάλλου, λίγη ώρα νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι «γίνεται μια προσπάθεια από την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και κάποιες άλλες βραχονησίδες, αλλά η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους γύρω τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου