Google+ To Φανάρι : Το βίντεο με τον Καμμένο να ρίχνει το στεφάνι στα Ίμια – Στα «κάγκελα» οι Τούρκοι

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Το βίντεο με τον Καμμένο να ρίχνει το στεφάνι στα Ίμια – Στα «κάγκελα» οι Τούρκοι

Πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο πέταξε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μια μέρα μετά τη θλιβερή επέτειο της κρίσης του 1996 και του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε τρεις Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού....
Ο υπουργός Άμυνας πέταξε πάνω από το σημείο για να ρίξει στεφάνι στη μνήμη τους. Στη συνοδεία του Καμμένου και ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χριστοδούλου.



Το βίντεο από με τον Πάνο Καμμένο έχει προκαλέσει πανικό στα τουρκικά μέσα, μέρος των οποίων μιλά για «ελληνική προκλητικότητα πάνω από τα Καρντακ [σ.σ τα Ίμια στα τουρκικά]».
Νωρίτερα, ώρες μετά την επίσκεψη Καμμένου στην περιοχή, τουρκικά αερομαχητικά πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά «απαντώντας» στην καθιερωμένη κίνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας να ρίχνει στεφάνι στον τόπο.
Κατόπιν αυτού ακολούθησαν νέες προκλητικές δηλώσει από την Άγκυρα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ να κατηγορεί την Ελλάδα πως «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες και γκρεμούς που ανήκουν στην Τουρκία ακριβώς όπως τα Καρντάκ», λέγοντας μάλιστα πως «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους γύρω από τις βραχονησίδες», τονίζοντας πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην περιοχή των Ιμίων, τα οποία βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, έκανε «περιοδεία» τουρκικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας ήρθε λίγες μέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει του 8 Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίο κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, στη Τουρκία.
topontiki.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου