Google+ To Φανάρι : Καταργούν με το «έτσι θέλω» τον πολιούχο της Παλλήνης!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Καταργούν με το «έτσι θέλω» τον πολιούχο της Παλλήνης!

 O tempora, o mores!
 (Ω καιροί, ω ήθη!)
                                           Κικέρων 
Χωρίς εκκλησιασμό και εορταστικές εκδηλώσεις θα κυλήσει η σημερινή μέρα (εχθές) στα σχολεία της Παλλήνης, για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της πόλης αγίου Τρύφωνα, όπως... επιβάλλει(!!) με έγγραφό της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. ...

 Σύμφωνα με καταγγελία που δέχθηκε η «δημοκρατία» από μητέρα μαθήτριας της α' λυκείου η οποία φοιτά σε σχολείο της περιοχής, τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας μας, σήμερα τα μαθήματα στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν κανονικά, αφού «απαγορεύθηκε» ο εκκλησιασμός των παιδιών. Ειδικότερα, στη σχετική εγκύκλιο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι ο εορτασμός του πολιούχου της Παλλήνης αγίου Τρύφωνα είναι εθιμοτυπικός και καλεί τους εκπαιδευτικούς να ακολουθήσουν την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Το γεγονός έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί είναι εξαγριωμένοι, καθώς πίσω από την κίνηση αυτή «βλέπουν» την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις θρησκευτικές εορτές. Το υπουργείο, από την πλευρά του, πετά το μπαλάκι στον δήμαρχο Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο, ο οποίος προσφάτως παραδέχθηκε -εγγράφως- ότι η εορτή του αγίου Τρύφωνα δεν έχει οριστεί κατά τον νόμο, αλλά κατά εθιμική διαδικασία. Πηγές από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνουν ότι είναι ευθύνη του εκάστοτε δημάρχου να ανακηρύξει με νόμο τον πολιούχο της περιοχής, ώστε να οριστεί επισήμως ως αργία η ημέρα της εορτής του.

Τονίζουν, ακόμα (όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται), ότι δεν εμπλέκεται το υπουργείο στην απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να στείλει το επίμαχο έγγραφο στα σχολεία της Παλλήνης. Ωστόσο, το υπουργείο δεν απαντά στο ερώτημα αν τα σχολεία στην περιοχή δεν πραγματοποιούσαν μαθήματα την 1η Φεβρουαρίου, ημέρα που γιορτάζει ο πολιούχος άγιος Τρύφωνας, παρανόμως τις προηγούμενες χρονιές. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της Παλλήνης καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση «πατάει» σε ένα νομικό κενό και -αφού έχει λύσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας (π.χ. ανεργία, Μεταναστευτικό, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις) - αποφάσισε να αποκαταστήσει τη «νομιμότητα» και στο συγκεκριμένο θέμα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου