Google+ To Φανάρι : Ευρωδικαστήριο: Νομιμοποιεί την εισβολή σε σπίτια φοροφυγάδων!

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ευρωδικαστήριο: Νομιμοποιεί την εισβολή σε σπίτια φοροφυγάδων!

Δικαίωση για τον Δ. Παπαγγελόπουλο
Μια απόφαση-σταθμό, με προεκτάσεις και στην Ελλάδα, έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, νομιμοποιώντας τις εφόδους σε σπίτια φοροφυγάδων, ακόμα και αν στηρίζονται σε αποδεικτικά μέσα, τα οποία αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο. ...


Η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαιώνει την περίφημη τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για ζητήματα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που έδωσε το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών στοιχείων (όπως για παράδειγμα η «λίστα Λαγκάρντ») στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής.

ΑπόρριψηΤο δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή ενός ζευγαριού Γερμανών πολιτών, καθώς έκρινε ότι η «έφοδος» που έγινε στο σπίτι του με ένταλμα για έρευνα είναι νόμιμη, παρότι εξεδόθη με βάση στοιχεία που είχαν ληφθεί παράνομα από πρώην υπάλληλο τράπεζας στο Λιχτενστάιν.
Οι Αρχές κατέσχεσαν από το σπίτι των υπόπτων έναν φάκελο που «έδειχνε» τη σχέση του ζευγαριού με την τράπεζα του Λιχτενστάιν και πέντε αρχεία από προσωπικό υπολογιστή.

Οι δύο Γερμανοί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι η έφοδος είναι παράνομη και ότι το ένταλμα της έρευνας στηρίχθηκε σε υποκλαπέντα, μη νόμιμα στοιχεία.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και ότι η έρευνα έλαβε χώρα με βάση την αρχή της αναλογικότητας και αφορούσε ένα πολύ σοβαρό αδίκημα (φοροδιαφυγή).
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου