Google+ To Φανάρι : Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς

Με την υπογραφή του Σέμπα
Απόλυτα αποτυχημένη ήταν τελικά η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στις 24 του μήνα οι άνθρωποι του DEB στη Θράκη αφού στο κάλεσμα αυτό δεν ανταποκρίθηκαν ούτε χίλιοι μουσουλμάνοι. Αυτό όμως δε θα πρέπει να μας καθησυχάζει καθόλου αφού μιλάμε για ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και την κάνουν εδώ και χρόνια με θεαματικά μάλιστα αποτελέσματα. Το γεγονός πως δεν τους βγήκε αυτό που ήθελαν, να μαζέψουν δηλαδή πολύ κόσμο δε σημαίνει πως τα πάντα στη Θράκη είναι πλέον εντάξει. ...
Ίσα ίσα, τώρα είναι που θα πεισμώσουν και θα προσπαθήσουν να πετύχουν τον σκοπό τους με κάθε μέσο και τρόπο. Δεν είναι λοιπόν ώρα για πανηγύρια διότι η κατάσταση στη Θράκη εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρή και δύσκολη
.
  Μεγάλο λάθος τα επεισόδια
Δυστυχώς από τη συγκέντρωση αυτή δεν έλειψαν και τα επεισόδια από ομάδα εθνικιστών που προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία των μουσουλμάνων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του DEB. Θεωρώ πως η προσπάθεια αυτή ήταν ένα μεγάλο λάθος, δε βοηθάνε σε τίποτα αυτά τα επεισόδια.

Αντίθετα κάνουν (μάγκες) τους ανθρώπους του Προξενείου οι οποίοι δε χάνουν ευκαιρία να εμφανιστούν ως θύματα και να κάνουν λόγο για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πάντως μιας και αναφέρθηκα σε δικαιώματα, καλό θα ήταν εκεί στο DEB εκτός από τα δικαιώματα που απορρέουν από τη συνθήκη της Λωζάννης, να ρίξουν μια ματιά και στις υποχρεώσεις που αναφέρονται εκεί μέσα. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Τα μεγάλα ποσοστά του DEB
Από τη μια βλέπουμε το DEB να μη μπορεί να συγκεντρώσει ούτε χίλια άτομα σε μια πορεία κι από την άλλη θυμόμαστε όλοι τα απίστευτα μεγάλα ποσοστά του στους νομούς της Θράκης κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Από πού προήλθαν λοιπόν αυτά τα μεγάλα ποσοστά; Μήπως από συνεργασίες με ντόπιους χριστιανούς πολιτικούς; Ήδη πριν από αρκετό καιρό υπήρξε η πληροφορία πως λίγες μόνο μέρες πριν τις τελευταίες ευρωεκλογές, συνεργάτες ανθρώπων που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση μοίραζαν στα Πομακοχώρια ευρωψηφοδέλτια του DEB κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως να υπήρξε μια μυστική συνεργασία ώστε οι εν λόγω εμπλεκόμενοι με την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρουν ψήφους μουσουλμάνων και το DEB να πάρει μεγάλα ποσοστά στις ευρωεκλογές. Όλα αυτά όμως παρέμειναν δυστυχώς σε επίπεδο απλών πληροφορίων χωρίς τρανταχτές αποδείξεις και για το λόγο αυτό δεν είμαστε σε θέση να αναφέρουμε ονόματα. Ένα μόνο είναι σίγουρο, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Ξέφραγο αμπέλι η Ξάνθη
Το θέμα των παράνομων από κάθε άποψη λυόμενων που Βούλγαροι στήνουν στους παραλιακούς δήμους της Ξάνθης με σκοπό την τουριστική τους εκμετάλλευση έφεραν στο προσκήνιο τόσο το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης όσο και η Χρυσή Αυγή η οποία μάλιστα κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Δηλαδή ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στην Ξάνθη χωρίς να ελέγχεται από κανέναν; Από πού παίρνουν φως και νερό αυτές οι λυόμενες οικίες κύριοι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου; Τι κάνουν οι υπηρεσίες σας; Πήγαν μήπως διακοπές; Κι όλα αυτά στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης αλλά για ποια τουριστική ανάπτυξη ακριβώς μιλάμε; Το να είναι γεμάτες οι παραλίες μας αλλά το κράτος να χάνει χιλιάδες ευρώ από τις συγκεκριμένες δράσεις των Βούλγαρων; Μπορεί άραγε κύριοι Δήμαρχοι να κάνει κάτι ανάλογο και ο ντόπιος Ξανθιώτης; Μπορώ για παράδειγμα να στήσω κι εγώ μια λυόμενη οικία και να την νοικιάζω χωρίς μάλιστα να φορολογούμαι για τα χρήματα που θα εισπράττω; Εντάξει το ξέρω πως κράτος δεν έχουμε εδώ και πολλά χρόνια αλλά θα περίμενε κανείς έστω ελάχιστη σοβαρότητα από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά όσο την είδατε εσείς άλλο τόσο την είδαμε κι εμείς.

Μήπως το παρακάνει η Χρυσή Αυγή;
Βροχή πέφτουν οι ερωτήσεις στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή και ειδικότερα από τον Βουλευτή της Γιάννη Λαγό για θέματα που απασχολούν την Ξάνθη. Εδώ και μήνες δε θυμάμαι να υπήρξε ούτε ένα πρόβλημα στην Ξάνθη που να μην έφτασε στη Βουλή μέσω της Χρυσής Αυγής. Σίγουρα δεν είναι κακό να φτάνουν μέχρι το κεντρικό κράτος και μέχρι τα αρμόδια Υπουργεία τα όποια προβλήματα ενός τόπου αλλά όλα έχουν ένα όριο. Καταρχήν δεν ξέρω αν το ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής είναι πραγματικό ή κρύβονται από πίσω πολιτικοί λόγοι αλλά και για αληθινό ενδιαφέρον να πρόκειται, δεν είδα να λύνεται μέχρι σήμερα κανένα από τα προβλήματα για τα οποία η Χρυσή Αυγή κατέθεσε ερωτήσεις στη Βουλή. Επίσης όπως και να το κάνουμε, δεν είναι αρμόδιο για την επίλυση όλων των τοπικών προβλημάτων το κεντρικό κράτος, για πολλά από αυτά έχουν την κύρια ευθύνη οι Δήμοι και η Περιφέρεια αλλά η Χρυσή Αυγή επιμένει να ζητά για όλα λύσεις από το κεντρικό κράτος. Επαναλαμβάνω δεν είναι κακό να φτάνουν ως τη Βουλή τα προβλήματα ενός τόπου αλλά μέχρι ενός σημείου.
  Σεμπαχεδήν Καραχότζα

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου