Google+ To Φανάρι : Τώρα ξεκινά η πολεμική επένδυση

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τώρα ξεκινά η πολεμική επένδυση

Η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο στην Συρία βάζοντας 134 δις ευρώ - Το ΝΑΤΟ κάνει στρατιωτική βάση όλη την Τουρκία.
 Ενώ η Ευρώπη περίμενε ότι η Μ. Βρετανία θα ήταν αυτή που θα συμμετείχε στην εισβολή στην Συρία πρώτη μετά την Γαλλία, η Γερμανία έκανε προσπέραση και ενέκρινε αποστολή 1,200 Γερμανών στρατιωτών, μιας φρεγάτας που ήδη πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο, αναγνωριστικών αεροσκάφων και ενός αεροσκάφους ανεφοδιασμού. ...
Ξενοφώντας Ερμείδης

Ο πόλεμος των δις ξεκινά
Ο πόλεμος στην Συρία δεν θα είναι πόλεμος ημερών, ούτε μηνών αφού το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας καθόρισε ότι το κόστος ετησίως για την συμμετοχή της στο πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους θα ανέλθει στα 134 δις ευρώ. Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι συγκλονίστηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και ήταν υποχρεωμένη ως φίλη χώρα της Γαλλίας να συνδράμει στην διάλυση του ισλαμικού κράτους. Ο σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, δήλωσε: "Κάνουμε αυτό που σε στρατιωτικό επίπεδο μας ζητήθηκε, όπως μπορούμε καλύτερα και στο βαθμό που πολιτικά μπορούμε να αναλάβουμε".
Μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει αποφασίσει ο ρόλος της να είναι βοηθητικός και όχι ενεργός όσον αφορά τους βομβαρδισμούς, έργο το οποίο από την πλευρά της Δύσης έχουν αναλάβει το ΝΑΤΟ και η Γαλλία (λες και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ). Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα ψηφιστεί για να είναι καθόλα δημοκρατική και η γερμανική εισβολή στην Συρία την ερχόμενη εβδομάδα από την γερμανική βουλή.

Το ΝΑΤΟ κάνει φρούριο την Τουρκία
Κι ενώ τα ευρωπαϊκά κράτη μεμονωμένα στήνουν τις πολεμικές τους εργασίες δισεκατομμυρίων στην Συρία, το ΝΑΤΟ στην Τουρκία ανοίγει ένα νέο μέτωπο μετά το συμβάν με τα ρωσικά αεροσκάφη. Στις εργασίες της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε να ενισχυθεί η τουρκική άμυνα, πρόταση η οποία μπαίνει προς συζήτηση και απόφαση με το τέλος της συνόδου. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξαιτίας της αστάθειας στην περιοχή, που αυξήθηκε από την επέμβαση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία η οποία υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, το ΝΑΤΟ έχει στείλει γύρω στα δέκα πολεμικά πλοία στην περιοχή αυτή της Μεσογείου και ζητά από τα μέλη-κράτη του ΝΑΤΟ να συνδράμουν στην αμυντική κάλυψη του μέλους Τουρκία.
"Τους τελευταίους μήνες ενισχύσαμε την αντιαεροπορική άμυνα της Τουρκίας. Εκτός από τις συστοιχίες των Patriot, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν μαχητικά αεροπλάνα στην τουρκική βάση του Ιντζιρλίκ και η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει μερικά αεροσκάφη". Ακόμη και η Ισπανία έχει αναπτύξει στην βάση του ΝΑΤΟ στα Άδανα μία αντιπυραυλική προστασία με Patriot ενώ η Δανία και η Γερμανία έχουν ήδη στείλει πλοία τους προς της Ανατολική Μεσόγειο.

Μες του Βοσπόρου τα στενά
Με τέτοια στήριξη η Τουρκία μπορεί να παίξει τον ρόλο του αφέντη στην περιοχή και τώρα δημιουργεί νέες τριβές με την Ρωσία μην αφήνοντας ρωσικά εμπορικά πλοία να διαπλεύσουν τον Βόσπορο καταπατώντας την Σύμβαση του Μοντρέ για τα Στενά σύμφωνα με την οποία "εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά , μέρα- νύχτα, με οποιαδήποτε σημαία και με οποιοδήποτε είδος του φορτίου, χωρίς διατυπώσεις".
Για το τι θα γίνει με πλοία του ρωσικού πολεμικού στόλου που αναμένεται να κατέλθουν προς την Μεσόγειο ακόμη τα πράγματα είναι τεταμένα, πόσο μάλλον όταν τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ ενώ το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ ντε Γκολ" φημολογείται ότι θα λάβει επιμελητειακή υποστήριξη στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας.
Η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ κατάφεραν όχι μόνο να κάνουν πεδίο ολοκληρωτικής εκκαθάρισης την Συρία με αφορμή τους τζιχαντιστές αλλά έκαναν μια στρατιωτική βάση σχεδόν όλα τα σύνορα της Τουρκίας για έναν πόλεμο εναντίον του ISIS, που όπως αποφάνθηκε το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν χρόνο και σε αυτόν θα ρίξουν πολλά δις ευρώ που πρέπει να τα πάρουν πίσω μετά την λήξη της εισβολής εις το πολλαπλάσιο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου