Google+ To Φανάρι : Ο Τσέχος πότης που αναπολεί τις πρακτικές του Αδόλφου Χίτλερ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ο Τσέχος πότης που αναπολεί τις πρακτικές του Αδόλφου Χίτλερ

Ποιος είναι ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν, ο οποίος ανακίνησε (από το πουθενά) θέμα Grexit, και γιατί έχει μένος εναντίον της Ελλάδας
Κατάφερε να τραβήξει το σκοινί τόσο όσο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με την Ελλάδα και να οδηγήσει την Αθήνα στην απόφαση ανάκλησης του πρεσβευτή της από την Πράγα....

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, που ανακίνησε θέμα Grexit σε ανύποπτο χρόνο και συνέχισε να προκαλεί. Δεν ήταν η πρώτη φορά ωστόσο που ο κ. Ζέμαν έθεσε στις 15 Δεκεμβρίου με προκλητικό τρόπο το θέμα του Grexit, λέγοντας ότι η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την επόμενη ημέρα της εξόδου της Ελλάδας.
Στις 14 Ιουλίου
Το είχε υποστηρίξει αρχικά στις 14 Ιουλίου, όταν η κυβέρνηση βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για να υπογράψει τη συμφωνία του Αυγούστου. Μέσω του εκπροσώπου του, αγνόησε ότι βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση με την ψήφο της Ελλάδας και συνέστησε στη χώρα μας να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ως μια «λογική κίνηση εξόδου από την κρίση».
Ισως να πρόκειται για... κατάλοιπα της πολιτικής στη χώρα του, αφού ο προηγούμενος από αυτόν πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους (που ήταν ευρωσκεπτικιστής και υποστήριζε την Ελλάδα) του είχε «κλέψει» την προεδρία το 2003 . Τότε οι απανωτές ήττες είχαν «εξοστρακίσει» τον Μίλος Ζέμαν από την πολιτική, οδηγώντας τον να ζει στην ύπαιθρο.
Ηταν άλλη μία δύσκολη περίοδος στην πολιτική καριέρα του οικονομολόγου, παιδιού χωρισμένων γονιών, μετά το 1970, όταν απελάθηκε από τη χώρα του λόγω της διαφωνίας του με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.
Ωμότητα
Μέχρι πρόσφατα πάντως ο Τσέχος πρόεδρος (που είναι δεινός πότης) απασχολούσε τη διεθνή γνώμη για τον κυνικό τρόπο με τον οποίο εκφραζόταν στο θέμα των προσφύγων και την ωμότητα με την οποία χειριζόταν το συγκεκριμένο θέμα.
Τον Σεπτέμβριο είχε προκαλέσει σάλο και αποτροπιασμό η ενέργειά του να διατάξει τους Τσέχους αστυνομικούς να «μαρκάρουν» στα χέρια όσους μετανάστες συνέλαβαν στα τρένα, μία ενέργεια που ξύπνησε μνήμες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου