Google+ To Φανάρι : Το μυστικό του 17χρονου «Αϊνστάιν» (του Χάρβαρντ)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Το μυστικό του 17χρονου «Αϊνστάιν» (του Χάρβαρντ)

Σκληρή προετοιμασία, ατέλειωτες θυσίες και αμέτρητες ώρες μελέτης. Αυτό είναι το... μυστικό της επιτυχίας του μικρού «Αϊνστάιν» Φίλιππου - Ιλαρίωνος Συλιτίδη (φωτό) από τη Θεσσαλονίκη, του μαθητή της τρίτης λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη , ο οποίος έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία 69.000 ευρώ ετησίως, για τέσσερα χρόνια, προκειμένου να σπουδάσει μαθηματικά....

«Τα χαρτιά μου τα έκανα πριν από μερικούς μήνες, αλλά η προετοιμασία κρατά χρόνια. Από το Χάρβαρντ κρίνουν το συνολικό έργο σου τόσο εντός σχολείου όσο και έξω από αυτό. Ηρθα από την Καστοριά με υποτροφία στη Θεσσαλονίκη και στο σχολείο που είμαι μου δόθηκαν ευκαιρίες να ασχοληθώ και με άλλες δραστηριότητες, όπως τον ρητορικό λόγο, το debate, το θεατρικό ντουέτο. Ηταν ένα όνειρο ζωής» ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του.
Ο 17χρονος μαθητής έχει πατέρα ιερέα και φυσικά, όπως δήλωσε, και οι δυο γονείς του είναι ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του αυτή. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, τρέφει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα μετά το πέρας των σπουδών του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαθητής είχε διακριθεί στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών Νέων 2013 με έπαινο, στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της ΕΜΕ «Αρχιμήδης», όπου και απέσπασε χρυσό μετάλλιο το 2013 και αργυρό μετάλλιο το 2015, και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση το 2014 και την έκτη θέση το 2015.
Αρ. Μάτιος
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου