Google+ To Φανάρι : Στο θολό Ποτάμι κολυμπούν πλέον όλοι οι πρόθυμοι

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Στο θολό Ποτάμι κολυμπούν πλέον όλοι οι πρόθυμοι

Οι (αντεθνικές και εντέχνως κρυμμένες) θέσεις του Στ.Θεοδωράκη για την Θράκη 
 Νεοφιλελεύθεροι, αριστεροί, ακόμη και ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης(!), όλοι βρήκαν τρόπο να «μπουν» στο κόμμα που ευαγγελίζεται ότι θα φέρει κάτι καινούργιο με (ανακατεμένα) τα γνωστά παλιά υλικά
«Εγώ είχα ξεκαθαρίσει το εξής: το Ποτάμι δεν είναι για να μαζέψει τα απομεινάρια του συστήματος». Λόγια... σοφά, αλλά πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Γιατί τελικά, με το βλέμμα στις κάλπες, ο Σταύρος Θεοδωράκης όχι μόνο μάζεψε στο κόμμα του τα απομεινάρια, αλλά και όποιον άλλο κυκλοφορούσε «άστεγος» και «αδέσποτος»....
Από τη νεοφιλελεύθερη Αντιγόνη Λυμπεράκη της Δράσης έως τον αριστερό Σπύρο Λυκούδη και από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Λουκά Παπαδήμου Δημήτρη Τσιόδρα έως τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο, όλοι βρήκαν τρόπο να χωρέσουν στο νεοπαγές κόμμα που ευαγγελίζεται ότι θα φέρει κάτι καινούργιο με τα γνωστά παλιά υλικά, και μάλιστα ανακατεμένα!
Οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν το Ποτάμι με σιγουριά στη νέα Βουλή και η προθυμία του κ. Θεοδωράκη να συνεργαστεί με όποιο κόμμα είναι πρώτο για να συμμετέχει στην κυβέρνηση προσέλκυσε σειρά προθύμων από διάφορα κόμματα, παρά τις αρχικές εξαγγελίες περί «πολιτικής χωρίς πολιτικούς».


Στον πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά χωράει η Δράση («συγγενικός χώρος μας είναι το Ποτάμι» είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης), η Δημοκρατική Αριστερά (Κατερίνα Μάρκου, Νίκη Φούντα, Γρηγόρης Ψαριανός), ο ΣΥΡΙΖΑ (Πέτρος Τατσόπουλος), το ΠΑΣΟΚ (Αννυ Ποδηματά, Σπύρος Δανέλλης), ακόμη και ο Ιλχάν Αχμέτ, που έχει περιοδεύσει από διάφορα κόμματα. Ολοι οι προαναφερθέντες «οσμίστηκαν» ξανά εξουσία και τρέχουν να κατέβουν υποψήφιοι με το νέο κόμμα.
Ο μόνος που δεν χώρεσε τελικά ήταν ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και προκλητικός στον δημόσιο λόγο του. Αυτό φαίνεται ότι του κόστισε τελικά τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού. «Φίλε, το πρόβλημα είναι ότι είσαι πρόεδρος κόμματος και η επιτροπή αποφάσισε όχι σε προέδρους κομμάτων» είπε ο κ. Θεοδωράκης τηλεφωνικά στον κ. Βαλλιανάτο. Ο Σπύρος Λυκούδης πάντως, που είναι και αυτός πρόεδρος (των Μεταρρυθμιστών), δεν αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα...


Η «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν» δεν είναι η μοναδική υπόσχεση που ξέχασε ο κ. Θεοδωράκης. «Οσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες, σε δημόσιους οργανισμούς, σε προεδρεία, σε ΔΕΚΟ, δεν μπορούν να κατέβουν υποψήφιοι σε εκλογές αν δεν περάσουν τέσσερα χρόνια από τη λήξη της θητείας τους». Αυτά τα έλεγε ο ίδιος σε δημόσια ομιλία του πριν από μόλις 10 ημέρες.
Αλλά πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε κανείς, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε απότομη στροφή 180 μοιρών για να βάλει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του τον... απίθανο Χάρη Θεοχάρη! Ο άνθρωπος που έφερε μια κοινωνία πάνω κάτω με τα καμώματά του, που ταλαιπώρησε αφάνταστα τους φορολογουμένους με αντιφατικές εγκυκλίους, που παραλίγο να κοστίσει τη συντριβή στη Νέα Δημοκρατία στις περασμένες ευρωεκλογές, αποφάσισε ξαφνικά να πολιτευτεί. Τι και αν δεν έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, αλλά μόλις έξι μήνες από την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Θεοχάρη; Τι και αν ο ίδιος παρουσιαζόταν ως τεχνοκράτης και ακομμάτιστος; Ολα αυτά θάφτηκαν μπροστά στο βουλευτικό αξίωμα, το οποίο ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα διεκδικήσει στη Β' Αθηνών. Από κοντά και η Αθηνά Δρέττα, επίσης πρώην γενική γραμματέας (του υπουργείου Εργασίας), για την οποία επίσης γίνεται «εξαίρεση». Κρίμα ήταν άλλωστε να χαθούν τόσο άξια στελέχη για μια... υπόσχεση!

Δημοσκοπήσεις
Τις τελευταίες ημέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ξεκινήσει περιοδεία στην Ελλάδα και δεν έχει σταματήσει να εκπλήσσει με τις δηλώσεις του. «Θα δείτε και τις δημοσκοπήσεις που θα βγουν σήμερα, βγαίνουν στην Αθήνα τέσσερις δημοσκοπήσεις όπου το Ποτάμι είναι καθαρά το τρίτο κόμμα της χώρας και όσο πιο γρήγορα το πάρουν απόφαση κάποιοι τόσο καλύτερο γι' αυτούς» δήλωνε την Τετάρτη από τη Λαμία. Πώς γνώριζε άραγε ο κ. Θεοδωράκης τις δημοσκοπήσεις «που θα βγουν σήμερα»; Πώς μιλάει τόσο άνετα για αδημοσίευτα γκάλοπ; Οι διασυνδέσεις του με το μιντιακό σύστημα της χώρας είναι τόσο βαθιές, που δεν μπορεί καν στον δημόσιο λόγο του να τις κρύψει. «Το Ποτάμι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όλες τις μυστικές και φανερές δημοσκοπήσεις, είναι η τρίτη δύναμη της χώρας» έλεγε με το ίδιο θράσος λίγες ημέρες νωρίτερα.

Οι (εντέχνως κρυμμένες) θέσεις του Στ.Θεοδωράκη για ΕΝΦΙΑ και  Θράκη
Πέρα από τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του Ποταμιού, πολλοί αναρωτιούνται για τις πολιτικές θέσεις του κ. Θεοδωράκη. Παρόλο που ορισμένες έντεχνα αποκρύπτονται από τη δημοσιότητα, ο ίδιος τις διατυπώνει καθαρά στην προεκλογική περιοδεία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπεράσπιση του ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας! «Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ, Φόρος Ακίνητης Περιουσίας υπάρχει σε όλα τα κράτη του κόσμου» είπε τις προάλλες. «Και πρέπει να υπάρχει» συμπλήρωσε.
Για τη Θράκη, από την άλλη πλευρά, όταν ρωτήθηκε προ ημερών, απάντησε ότι δεν πρέπει να θεωρείται εθνικό θέμα! «Θα ήθελα να μη βάζεις το θέμα της Θράκης στα εθνικά θέματα» συμβούλευσε έναν δημοσιογράφο που του απηύθυνε σχετική ερώτηση. «Το σημαντικό είναι να βλέπουμε τη Θράκη ως μια περιοχή που πρέπει να αναπτυχθεί οικονομικά και μέσα από αυτό θα λυθούν τα προβλήματά της. Δεν είναι άλλο το πρόβλημα της Θράκης αυτήν τη στιγμή». Τίποτε δεν έχει ακούσει προφανώς ο κ. Θεοδωράκης ούτε για τη δράση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή ούτε για τις βλέψεις της γείτονος στη Θράκη. Ούτε καν για το σχέδιο Εργκενεκόν που προέβλεπε και θερμό επεισόδιο στην περιοχή με δημιουργία έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα (επιχείρηση «Βαριοπούλα»). Το σκοτεινό ποτάμι άλλωστε φαίνεται ότι τα παίρνει όλα παραμάζωμα!

Κώστας Παπαχλιμίτζος
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου