Google+ To Φανάρι : Απαλλαγή ΦΠΑ λόγω τρέλας

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Απαλλαγή ΦΠΑ λόγω τρέλας

Δεν θέλεις φιλαράκο να υπηρετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις; Είσαι Θερσίτης και τρέμει η περδικούλα σου ακόμα κι όταν βλέπεις πλαστικό μαχαίρι σε φαστφουντάδικο στο δίσκο με τα χάμπουργκερ; Είσαι νερόκοτα καναπεδάτη και δεν θέλεις να σε διατάζουν; Είσαι φρέσκος κουραμπιές και τρέμεις μην τυχόν και λασπώσει η ζάχαρη άχνη πάνω σου επειδή στον Στρατό εκτίθεσαι και στη βροχή;...
Είσαι μάλιστα τόσο αποφασισμένος που θέλεις πλήρη απαλλαγή και δεν επιδιώκεις καν να βάλεις «μέσον» και να κρυφτείς, γελοιωδώς, στις βυσματαποθήκες που βολεύονται συνήθως οι κρατούντες, ένιοι πολιτικοί και κανακάρηδες ισχυρών του χρήματος; Ε, μάθε τα νέα. Ούτε ο Στρατός σε θέλει. Αν αντί για άνδρας πάει σε μονάδα ένα κλωσόπουλο με καρδιά λαγού και ανακατευτεί με τα όπλα, τις ξιφολόγχες και τα εκρηκτικά, τότε κάποια θα γίνει μεγάλη στραβή και αυτό ουδείς το επιθυμεί.

Γι' αυτό και οι βουτυρομπεμπέδες που το παίζουν τρελίτσα και εισπράττουν το Ι5 δεν πρέπει να καμαρώνουν ότι «κορόιδεψαν» το Στράτευμα. Μόνο τον εαυτό τους κοροϊδεύουν. Οταν φτάνεις στον χώρο ενός τόσο ιερού θεσμού και κάνεις τέτοια κομπαρσιλίκια, όντως δεν στέκεις.

Φυσιογνωμιστές
Χρειάζεσαι βοήθεια από τους καλύτερους αν θεωρείς ότι οι αξιωματικοί, που είναι οι καλύτεροι φυσιογνωμιστές όλων, δεν κατάλαβαν τι λιπόψυχο κουμάσι είσαι. Σαν εσένα θέλουν 10 μεραρχίες, δειλέ και φυγόπονε συμπολίτη, που καταδέχεσαι να κάνεις θεατρινισμούς για να μην προσφέρεις το παραμικρό στην πατρίδα.
Ωστόσο, η Εφορία δεν είναι τόσο έξυπνη όσο ο Στρατός (γι' αυτό και χρεοκόπησε η χώρα). Ενώ είσαι και δηλώνεις 100% στα καλά σου, εκείνη θέλει με το στανιό να σου φορέσει ζουρλομανδύα. Κάνει κάτι καλό (εθελοντική απαλλαγή από τον ΦΠΑ για όλους όσοι έχουν χαμηλό τζίρο στα μαγαζάκια τους) και έπειτα σε αρχίζει στα μαρσάκια για να σε στείλει σε ψυχιατρείο.


Απαιτεί να στηθείς στην ουρά, ενώ θα μπορούσε να βάλει μια επιλογή στο TAXIS για να κάνεις την αίτηση μέσω διαδικτύου. Ζητάει τις πρόσφατες δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να τις δει μέσω του TAXIS. Σε υποχρεώνει να κάνεις δήλωση του νόμου 105 ότι θέλεις να απαλλαχθείς από την υποχρέωση περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, ενώ αυτό είναι αυτονόητο. Από την Εφορία πώς παίρνεις Ι5; Ξέρει κανείς να μας πει;

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου