Google+ To Φανάρι : Γιατί ανεβάζουν τον κόσμο σε 4 εκατομμύρια;

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ανεβάζουν τον κόσμο σε 4 εκατομμύρια;

Οι ίδιοι οι συντελεστές της διαδήλωσης μιλάνε για 1 με 1,2 εκατομμύρια κόσμο και αυτοί εδώ (ΜΜΕ) λένε για 4 εκατομμύρια ..??
 Και το θέμα δεν είναι ότι το λένε αυτοί , αλλά το ότι υπάρχει κατεύθυνση να μιλάνε για 4 εκατομμύρια ..
Πριν από λίγο στο σκάι σε σύνδεση με το Παρίσι οι δημοσιογράφοι εκεί μίλησαν για 1,2 εκατομμύρια και σαν να μην άκουσαν τίποτα από την εκπομπή ο τίτλος από κάτω έγραφε για 4 εκατομμύρια ..
 ΔΕΝ είμαστε όλοι Σαρλί ..
Και για να τελειώνουμε ΔΕΝ είμαστε όλοι Σαρλί .. Η σάτιρα έχει και όρια .. Δεν δικαιολογώ τους φόνους , αλλά δεν είναι σάτιρα η παρουσίαση γυμνού και στα τέσσερα του Μωάμεθ , ούτε η σεξιστική τριπλέτα με την Αγία Τριάδα .. Αυτά δεν είναι σάτιρα , είναι χυδαία σεξιστική προσβολή της τιμής και της υπόληψης εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη .. Διότι όταν χλευάζεις με αυτόν τον χυδαίο σεξιστικό τρόπο δεν προσβάλλεις απλά το θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπων , αλλά προσβάλλεις ευθεία την τιμή και την υπόληψη τους ..
Η ελευθερία στην έκφραση έχει όρια , σταματά όταν ο άλλος προσβάλλεται , αλλιώς μετά δεν είναι ελευθερία είναι ασυδοσία και μπούλινγκ . Και η ασυδοσία οδηγεί σε περίεργους ατραπούς , γιατί αν επιτρέψουμε να επικρατήσει η ασυδοσία τότε μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και η εκδίκηση με κάθε τρόπο ως «ελευθερία έκφρασης» ..
Και τέλος , πίσω από όλα αυτά υπάρχει σκοπιμότητα .. Τη εβδομάδα που έρχεται η Γαλλική βουλή θα πρέπει να ψηφίσει την συμμετοχή της Γαλλίας στον πόλεμο κατά του Χαλιφάτου .. Το κτύπημα αυτό ήταν η ευκαιρία για να περάσει η πρόταση της
έναρξης των πολεμικών συγκρούσεων στην μέση ανατολή και από την Γαλλία ( φυσικά θα ακολουθήσουν και τα άλλα κοινοβούλια , για αυτό και η κοινή πορεία ) .. Αν δεν υπήρχε αυτό το κτύπημα η πρόταση πολύ πιθανόν να μην περνούσε ..

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου