Google+ To Φανάρι : Σκότωσαν την κόρη της οικογένειας και ζητούν και δικαστικά έξοδα 12.000 λιρών!

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Σκότωσαν την κόρη της οικογένειας και ζητούν και δικαστικά έξοδα 12.000 λιρών!

Μετά αναρωτιούνται γιατί βγαίνουν οι Κούρδοι στο βουνό
Το 2ο Διοικητικό Δικαστήριο του Ντιγιαρμπακίρ που επιδίκασε στην οικογένεια Ονκιόλ αποζημίωση 28.208 λιρών για τον θάνατο της Τζεϊλάν Ονκιόλ, επέβαλε και 12.701,82 λιρών για δικαστικά και δικηγορικά έξοδα.
Στις 28/9/2009 η 12χρονη Τζεϊλάν Ονκόλ την ώρα που έβοσκε τα ζώα της δολοφονήθηκε από βλήμα που βλήθηκε από το φυλάκιο Γιαγιλά. Στην έρευνα που έγινε οι δράστες δεν βρέθηκαν για να λογοδοτήσουν. Σύμφωνα με την είδηση του Γιασίν Κομπουλάν από την εφημερίδα Εβρενσέλ, η οικογένεια της υπέβαλε αγωγή αποζημίωσης 100 χιλιάδων λιρών για υλική βλάβη και 150 χιλιάδων λιρών για ηθική βλάβη. Το 2ο Διοικητικό Δικαστήριο του Ντιγιαρμπακίρ με την λογική πως ¨δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί αν υπήρξε ή όχι κρατικό φταίξιμο¨ απέρριψε την αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη.

Επιδίκασε στην οικογένεια 28.208,85 για υλική βλάβη. Μάλιστα το δικαστήριο έκρινε πως από αυτή την αποζημίωση τα 12.701.82 αποτελούν χρέη της οικογένειας για δικαστικά και δικηγορικά έξοδα. Έτσι υπό αυτή την κατάσταση το ποσό που θα πληρωθεί στην οικογένεια θα είναι μόνο 15.507,82 λίρες.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ

Σχολιάζοντας την απόφαση η Ραχσάν Μπαταράι-νομικός σύμβουλος του παραρτήματος IHD του Ντιγιαρμπακίρ, ανέφερε πως παρά το ότι πέρασαν 5 χρόνια από την δολοφονία της Ονκόλ, κανείς δεν κατηγορήθηκε και δεν δικάστηκε ακόμη.

Η Μπαταράι δήλωσε : Η εισαγγελία σχετικά με τον φάκελο αποφάσισε για μόνιμη έρευνα. Όπως ξέρουμε κι από άλλες υποθέσεις έτσι και αυτή θα περιμένει την παραγραφή της. Ξέρουμε ότι δεν έγινε μια αποτελεσματική έρευνα. (εφ. Ταράφ – τουρκικανεα)

Σχόλιο: Η 12χρονη είχε δολοφονηθεί από βλήμα παρακείμενου φυλακίου και η δικαιοσύνη δεν μπόρεσε να βρει τους δράστες ! Απέμειναν πίσω οι χαροκαμένοι γονείς… Μάλιστα η μητέρα της όταν συνέβη το περιστατικό είχε πάει και μάζευε στην ποδιά της τα σκορπισμένα σωθικά της 12χρονης κόρης της… Και για αυτή την υπόθεση επιδικάστηκε τελικό ποσό αποζημίωσης 5.580 ευρώ ! Το μοσχάρι της οικογένειας να σκοτωνόταν περισσότερα χρήματα θα επιδικαζόταν…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου