Google+ To Φανάρι : Τα «λάφυρα» -γυναίκες και παιδιά- γίνονται σκλάβοι των τζιχαντιστών

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Τα «λάφυρα» -γυναίκες και παιδιά- γίνονται σκλάβοι των τζιχαντιστών

«Μοναδικοί τρόποι για τους λαούς μονοθεϊστικών θρησκειών να γλιτώσουν είναι είτε ο εξισλαμισμός είτε η πληρωμή κεφαλικού φόρου.» Φρίκη κι αποτροπιασμό προκαλεί η παραδοχή των τζιχαντιστών ότι προσέφεραν σε μαχητές τους εν είδει «λαφύρων» γυναίκες και παιδιά, που προέρχονται από τους Γιαζιντίτες.
Στο προπαγανδιστικό περιοδικό Dabiq στελέχη του ΙΚΙΛ, επαίρονται ότι αναβίωσαν την δουλεία προχωρώντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην διαδικασία αιχμαλωσίας και σκλαβιάς Γιαζιντιτών, που εκτοπίστηκαν κατά τις μάχες στο βόρειο Ιράκ.

Στο άρθρο, που φέρει τον τίτλο η αναβίωση της σκλαβιάς πρόωρα» τονίζεται ότι η υποδούλωση ανθρώπων που πιστεύεται ότι έχουν αποκλίνουσες θρησκευτικές πεποιθήσεις έδωσε και πάλι νόημα σε μια πλευρά της σαρίας, του ανώτατου και πλέον σκληρού ισλαμικού νόμου.

Όπως εξηγείται στο ίδιο άρθρο μοναδικοί τρόποι για τους λαούς μονοθεϊστικών θρησκειών να γλιτώσουν είναι είτε ο εξισλαμισμός είτε η πληρωμή κεφαλικού φόρου.

Για τους Γιαζιντίτες, όμως δεν ισχύουν αυτοί οι κανόνες καθώς θεωρούνται “σατανιστές” με συνέπεια γυναίκες και κορίτσια να υποχρεώνονται να παντρευτούν μαχητές της οργάνωσης και να πωληθούν σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα από το Ιράκ στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου