Google+ To Φανάρι : Καταζητούμενος από την Ιντερπόλ ο μακελάρης ηγέτης του φασιστικού «Δεξιού Τομέα»

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Καταζητούμενος από την Ιντερπόλ ο μακελάρης ηγέτης του φασιστικού «Δεξιού Τομέα»

δεξιος τομεαςΟ φασίστας ηγέτης της ουκρανικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», Ντμίτρι Γιάρος, περιλαμβάνεται πλέον στη λίστα καταζητούμενων της Ιντερπόλ, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας. 
Η Interpol ικανοποίησε το αίτημα που είχε υποβάλει τον Απρίλιο η Ρωσία για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Γιάρος, τον οποίο κατηγορεί για «δημόσια υποκίνηση σε τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης».


ιντερπολ Τον Μάρτιο, ο Γιάρος είχε απευθύνει έκκληση για «πιο ενεργή αντίσταση εναντίον της Ρωσίας» στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Το κάλεσμα απευθυνόταν κυρίως στον πλέον καταζητούμενο τρομοκράτη Doku Umarov, ο οποίος λίγο καιρό αργότερα βρέθηκε νεκρός.

Η ιστοσελίδα κατέβηκε από τον πάροχο, καθώς κρίθηκε ότι το περιεχόμενό της ήταν εξτρεμιστικό, ενώ ο «Δεξιός Τομέας» επέμενε ότι είχε δεχθεί επίθεση από χάκερς.

Λίγο μετά το περιστατικό, ο Γιάρος καταδικάστηκε ερήμην από τις ρωσικές αρχές, οι οποίες και υπέβαλαν αίτημα για την έκδοση διεθνούς εντάλματος.

Ο Γιάρος συνέχισε τη ρητορική μίσους εναντίον της Ρωσίας. Επιπλέον απείλησε να ανατινάξει τους αγωγούς φυσικού αερίου ως «αμυντικό μέτρο», ενώ στρατολόγησε μισθοφόρους για να πολεμήσουν εναντίον των ρωσόφωνων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου