Google+ To Φανάρι : Η αγωνία Γιώργου πριν από την Προκαταρκτική

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η αγωνία Γιώργου πριν από την Προκαταρκτική

Στριμωγμένος νιώθει πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει της επικείμενης κλήτευσής του στη Βουλή για τη «λίστα Λαγκάρντ». Η ώρα του πρώην πρωθυπουργού έφτασε και είναι ζήτημα ημερών, όπως έγραψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», να προσέλθει ουσιαστικά ως κατηγορούμενος στην Προκαταρκτική Επιτροπή, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση, κάτι για το οποίο ήδη έχει αρχίσει να τον λούζει κρύος ιδρώτας.

Μετά την απαλλακτική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Παπανδρέου εκτιμούσε ότι θα έμενε στο απυρόβλητο. Τις τελευταίες μέρες, όμως, το σκηνικό άλλαξε, ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Πλέον, αν και καλείται τυπικά ως μάρτυρας, ουσιαστικά θα βρεθεί στη θέση του «κατηγορουμένου» και, ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι στο τέλος θα ακολουθήσει τα χνάρια του πρώην στενού του συνεργάτη Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αντιμετωπίζοντας την προοπτική του Ειδικού Δικαστηρίου.

Οι ραγδαίες εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις Διώτη φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τόσο τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και εκλεκτό του Κάρολου Παπούλια, Κωνσταντίνο Μπίκα, όσο και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου. Αυτός, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αναζητά την καλύτερη δυνατή νομική φόρμουλα ώστε να μην παραστεί αυτοπροσώπως ενώπιον της Επιτροπής, αλλά στέλνοντας ένα γραπτό υπόμνημα, ως πρώην πρωθυπουργός. Και ασφαλώς αυτό που τον τρομάζει περισσότερο είναι το ενδεχόμενο της «βίαιης προσαγωγής», σε περίπτωση που αρνηθεί να καταθέσει.

Το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» επιβεβαίωσε χθες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος μιλώντας στο Mega τόνισε ότι «όσο αναζητάς την αλήθεια, προκύπτουν και νέα ζητήματα. Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να διαφωτίσει την υπόθεση και να βοηθήσει να λάμψει την αλήθεια. Χρέος και υποχρέωσή του είναι να έρθει στην Επιτροπή», χωρίς μάλιστα να αποκλείσει ακόμα και το ενδεχόμενο βίαιης προσαρμογής του πρώην πρωθυπουργού.

Αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, επισήμανε ότι «ο κ. Διώτης βάζει στο κάδρο και ανθρώπους που δεν είχε προκύψει εμπλοκή», τονίζοντας την ανάγκη να προσέλθει στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου. Αυτός πάντως, καλού κακού, προκειμένου να μην υποπέσει σε σοβαρά -όχι μόνο λεκτικά ή φραστικά- λάθη, ξεκινά εντατικά «φροντιστήρια», ώστε να μπορέσει να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου