Google+ To Φανάρι : Codex Alimentarius: True Lies

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Codex Alimentarius: True Lies

 Θυμόσαστε κάποτε που οι γιαγιάδες μας καλλιεργούσαν τα ζαρζαβατικά τους, μας έβραζαν αυγά από τις κότες τους, μας έδιναν να πιούμε γάλα από τις κατσίκες τους και ήξεραν ένα σωρό γιατροσόφια με βότανα που μας έκαναν καλό; Θαρρώ πως ναι! Ε! Αυτά ξεχάστε τα, ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Στην Αμερική ήδη θεωρείται παράνομη η...
καλλιέργεια λαχανικών για προσωπική χρήση καθώς και η εκτροφή οικόσιτων ζώων προς βρώσιν. Επίσης όποιος καλλιεργεί θα πρέπει να χρησιμοποιεί εγκεκριμένους σπόρους και φυτά και όλα αυτά καταλήγουν στον ίδιο παρανομαστή, στην Επιτροπή Codex Alimentarius, η οποία έχει εκδώσει έναν κώδικα ο οποίος περιέχει υποδείξεις και πρακτικές για τις τροφές, για την παραγωγή τροφών και για την ασφάλεια τους. Η επιτροπή αυτή διατείνεται ότι ο κώδικάς αυτός έχει συνταχθεί για το δικό μας το καλό!

Ας δούμε όμως μερικές αλήθειες και μερικά ψέματα για το τι λένε πως είναι ο Codex Alimentarius και τι στα αλήθεια είναι.

Κατ΄ αρχάς ας μελετήσουμε λίγη ιστορία. Το 1893 συμπράττουν ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και συντάσσουν τον πρώτο διατροφικό κώδικα ο οποίος και εφαρμόζεται μέχρι και το τέλος της Αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας το 1918 που ήταν και το τέλος του πρώτου Διατροφικού κώδικα.

Όσον αφορά τον κώδικα στη μορφή που μας συστήνεται σήμερα αυτός θεσπίστηκε το 1962 σε μια συνεδρίαση του ΟΗΕ και προτάθηκε από τον Der Meer, Ιδιοκτήτη της εταιρίας der Meer, η οποία παρασκεύαζε τα πυρομαχικά των ναζί καθώς και θανατηφόρα αέρια. Μετά το τέλος του πολέμου 24 μέλη της εταιρίας καταδικάστηκαν από το δικαστήρια της Νυρεμβέργης και η εταιρία διασπάστηκε σε τρεις διαφορετικές εταιρίες. Οι εταιρίες αυτές είναι φαρμακοβιομηχανίες και είναι γνωστές μεγάλες εταιρίες του χώρου (BASF, Hoechst & BAYER). Με λίγα λόγια ένας εγκληματίας πολέμου είναι ο εμπνευστής της σωτηρίας της ανθρωπότητας!!!! Ολίγον οξύμωρο, δεν βρίσκετε;

Ας το πάμε και λίγο παρακάτω, να δούμε που θα μας βγάλει. Επίσημα ο Codex Alimentarius έχει ως βασικό σκοπό τον έλεγχο και το θέσπισμα στάνταρτ που αφορούν τα τρόφιμα όπως φτάνουν στον τελικό καταναλωτή. Κυρίως ασχολείται με τις ετικέτες τροφίμων, με την υγιεινή των τροφίμων, με κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και γενικότερα την ασφάλεια των τροφίμων. Ασχολείται με τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούνται στην συσκευασία και εμπορία των τροφίμων και την μεταφορά τους.

Κάποιος θα καθίσει και θα σκεφτεί πως όλα τα παραπάνω καλά κ΄ αγαθά ακούγονται και δεν μπορεί να είναι για το κακό μας!!!

Ας πιάσουμε λοιπόν το θέμα από την άλλη του σκοπιά. Και έρχομαι και ερωτώ, γιατί να μην μπορώ εγώ να καλλιεργήσω στον μικρό μου κήπο τα λαχανικά μου και γιατί να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία για θεραπευτικούς λόγους. Γιατί δεν μπορώ να πιω το γάλα από την αγελάδα του μπάρμπα στο διπλανό χωρίο και πρέπει να πιω γάλα γενετικά μεταλλαγμένο και εμπλουτισμένο με την Νο. 1 καρκινογόνα ουσία!

Ο καλός κ΄ αγαθός λοιπόν Codex Alimentarius, στην πλήρη εφαρμογή του, θα απαγορεύει τη χρήση βιταμινών και θρεπτικών ουσιών για θεραπευτικούς λόγους, ενώ παράλληλα θα τις χαρακτηρίζει «τοξίνες», απαγορευμένες ουσίες για κατανάλωση. Επίσης επιβάλει την χρήση καρκινογόνων ουσιών στη σίτιση των ζώων που εκτρέφονται είτε προς βρώσιν είτε για την παραγωγή γάλακτος. Τα φυσικά προϊόντα και οι παραδοσιακές καλλιέργειες βγαίνουν στο απόσπασμα. Τρόφιμα και ουσίες που προωθούν την υγεία παραγκωνίζονται από χημικές ουσίες παρασκευασμένες στα εργαστήρια των φαρμακευτικών εταιριών. Οι παραδοσιακοί σπόροι απαγορεύονται ενώ επιβάλλονται τα υβρίδια του καρτέλ των τροφίμων ως πανάκεια. Τα φρούτα και τα λαχανικά ακτινοβολούνται προκειμένου να εξαλειφθούν παθογόνοι και βλαβεροί οργανισμοί ενώ παράλληλα εξαφανίζονται και όλες οι θρεπτικές ουσίες. Με λίγα λόγια ο Codex Alimentarius δεν αποσκοπεί στο κοινό καλό και στην δημόσια υγεία, αλλά στον πλουτισμό πολυεθνικών εταιριών, φαρμάκων, φυτοφαρμάκων και λοιπών συγγενών!

Αν τώρα όλο αυτό δεν σας ξενίζει ούτε και λίγο, εμένα, οφείλω να ομολογήσω ότι με κάνει να τρέμω σύγκορμη στην ιδέα του τι μας περιμένει! Δεν μπορώ πραγματικά να διανοηθώ τι θα συμβεί την στιγμή που θα μας αποκλείσουν από σημαντικά διατροφικά στοιχεία.

Ίσως μιλάμε για μια γενικευμένη προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού. Καταστροφολογίες! Θα πουν οι πιο ανυποψίαστοι. Μαζική εξόντωση με το γάντι θα αντιτάξουν οι συνομοσιολόγοι. Κάποιοι μιλούν για μείωση του πληθυσμού μέχρι και 93%!!! Καλό δεν είναι σίγουρα όλο αυτό θα πω εγώ, καθώς δεν βλέπω καμία άλλη χρησιμότητα σε όλο αυτό, παρά μόνο εξυπηρέτηση συμφερόντων των ισχυρότερων. Τη στιγμή που θα ελαχιστοποιηθεί η χρήση βιταμινών και μετάλλων εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές θα χαθούν είτε από έλλειψη τροφής ή από κακή διατροφή και παθήσεις που θα προκληθούν από την κακή διατροφή. Εν αντιθέση, η τροφή που θα μας προσφέρεται θα είναι βομβαρδισμένη με χημικά, τοξίνες, ορμόνες, φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα.

Συμπέρασμα; μόνο για το καλό μας δεν είναι ο εν λόγω κώδικας και οι κύριοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό αλλά για το ίδιο καλό. Στο βωμό του συμφέροντος και του κέρδους τι είναι άλλωστε μερικά δισεκατομμύρια ζωές.

Πραγματικά όλοι μας θα πρέπει να τρέμουμε και μόνο στην ιδέα! Και ο νοών νοείτω!
ellanios
http://www.katohika.gr/2012/12/codex-alimentarius-true-lies.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου