Google+ To Φανάρι : Πούτιν: Τί δηλητηριάζει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας;

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πούτιν: Τί δηλητηριάζει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας;

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο «νόμος Μαγκνίτσκι» στις ΗΠΑ, που επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους που κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «δηλητηριάζει» τις διμερείς σχέσεις.
Από την πλευρά της, η ρωσική κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή νόμο, ο οποίος θα απαγορεύει τους αμερικανούς πολίτες να....

υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία. Όπως είπε ο Πούτιν, σε περιπτώσεις καταγγελιών κακομεταχείρισης παιδιών που είχαν υιοθετηθεί από οικογένειες στις ΗΠΑ, οι αρχές δεν επέτρεψαν την πρόσβαση σε εκπροσώπους των ρωσικών αρχών.
Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος διέψευσε ότι έχει προβλήματα υγείας, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες φημολογίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτικών του αντιπάλων.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί περί αυταρχικού συστήματος στη Ρωσία είναι αβάσιμοι, καθώς όπως σχολίασε «… Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η απόφασή μου να εγκαταλείψω τη θέση μου ύστερα από δυο θητείες. Εάν σκεφτόμουν ότι έπρεπε να επιλέξω το δρόμο του αυταρχισμού, θα είχα αλλάξει το Σύνταγμα, είναι εύκολο να το κάνω».
Περαιτέρω, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της ρωσικής οικονομίας.
«Δεν ανησυχούμε για την μοίρα του καθεστώτος Άσαντ. Αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει εκεί», τόνισε ο Πούτιν σε ότι αφορά στην Συρία και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. «Ανησυχούμε για ένα διαφορετικό πράγμα-τι ακολουθεί; Δεν θέλουμε απλώς η σημερινή αντιπολίτευση, αναλαμβάνοντας την εξουσία, να αρχίσει να μάχεται με τους ανθρώπους που είναι σήμερα στην εξουσία και θα περάσουν στην αντιπολίτευση-και (δεν θέλουμε) αυτό να συνεχιστεί για πάντα». Με λίγα λόγια δεν θέλει μονόπλευρη παρέμβαση των Αμερικανών, αλλά συμβιβαστική λύση.
Τέλος, μίλησε για την έλευση του τέλους του κόσμου προβλέποντας ότι δεν θα έλθει πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, γιατί «έτσι λειτουργεί ο ήλιος μας».
http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου