Google+ To Φανάρι : Το εμβόλιο της γρίπης καλύπτει μόνο το 10% του στελέχους H3N2 σύμφωνα με τους ειδικούς

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Το εμβόλιο της γρίπης καλύπτει μόνο το 10% του στελέχους H3N2 σύμφωνα με τους ειδικούς

Το εμβόλιο της γρίπης καλύπτει μόνο το 10% του στελέχους H3N2. σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες

Fox News και απολαύστε δημοσιογραφία…
Περισσότεροι από 7.000 περιπτώσεις γρίπης έχουν επιβεβαιωθεί στις Η.Π.Α. μέχρι στιγμής αυτή την εποχή της γρίπης – περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού αντίστοιχα με πέρυσι, ανέφερε η CBS News επικαλούμενη τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων...

Οι πιο ευάλωτες σε σοβαρές επιπλοκές της γρίπης είναι οι ηλικιωμένοι, τα πολύ μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με ορισμένες μακροχρόνιες συνθήκες υγείας, ανέφερε το Chicago Tribune.
Ο τελευταίος θάνατος που αποδόθηκε στη γρίπη ήταν γυναίκα από την Αριζόνα. Η περίπτωσή της αύξησε τον αριθμό των θανάτων από γρίπη σε οκτώ ενήλικες σε εθνικό επίπεδο (σ.σ. πληθυσμός ΗΠΑ 323.1 εκατομμύρια)

Αυτή τη σεζόν μέχρι στιγμής, η Οκλαχόμα έχει δει δύο θανάτους από τη γρίπη, ενώ πέντε θάνατοι που σχετίζονται με τη γρίπη αναφέρθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα.

Το 90% των αμερικανικών πολιτειών αναφέρει κάποιο τύπο τοπικής, περιφερειακής ή εκτεταμένης δραστηριότητας γρίπης, ανέφερε το Chicago Tribune, επικαλούμενο το CDC.

Η γρίπη είναι πλέον διαδεδομένη σε τέσσερις πολιτείες: τη Γεωργία, την Οκλαχόμα, τη Λουιζιάνα και τη Μασαχουσέτη, σύμφωνα με την έκθεση του CDC.

Η Mary Anderson, διευθύντρια του ελέγχου των λοιμώξεων στο νοσοκομείο Edward στο Naperville, Ill., δήλωσε στο Chicago Tribune ότι η γρίπη είναι πιο σοβαρή από το κοινό κρυολόγημα και ο φετινός ιός H3N2 προκαλεί ανησυχίες. 

“Τα στελέχη αυτά χτύπησαν σκληρότερα μεταξύ των πολύ νέων και πολύ ηλικιωμένων”, δήλωσε η Anderson.

Οι εμβολιασμοί μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, δήλωσε η Άντερσον.

Ωστόσο, το εμβόλιο της γρίπης αναφέρθηκε ότι είναι μόνο 10 τοις εκατό αποτελεσματικό έναντι του στελέχους H3N2, σύμφωνα με την USA Today, επικαλούμενη το περιοδικό της δημόσιας υγείας Eurosurveillance.

Ο Martin Hirsch, ένας γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και αρχισυντάκτης του περιοδικού των Μολυσματικών Ασθενειών (Journal of Infectious Diseases) δήλωσε στις ΗΠΑ σήμερα ότι ενώ το 10% φαίνεται χαμηλό, τα εμβόλια της γρίπης είναι συνήθως μόνο 40% έως 60% αποτελεσματικά τις καλύτερες χρονιές. Ακόμη και αν το εμβόλιο είναι μόνο 10 τοις εκατό αποτελεσματικό έναντι του H3N2, το εμβόλιο προστατεύει από άλλα στελέχη που κυκλοφορούν “, είπε. “Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ακόμα να κάνετε το εμβόλιο γρίπης σας”.

Κάθε χρόνο από το 2010, ο ιός της γρίπης έχει προκαλέσει 9,2 εκατομμύρια έως 35,6 εκατομμύρια ασθένειες στις Η.Π.Α., ανέφερε το CDC. Οι περιπτώσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα μεταξύ 140.000 και 710.000 νοσηλείες και μεταξύ 12.000 και 56.000 θανάτους κάθε χρόνο.

Το εμβόλιο της γρίπης είναι η πρώτη γραμμή άμυνας, αλλά οι άνθρωποι θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν μερικά απλά προληπτικά μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση των μικροβίων, σύμφωνα με το Chicago Tribune.

“Πλένετε τα χέρια σας συχνά, καλύπτετε το στόμα σας όταν βήχετε και μένετε στο σπίτι όταν είστε άρρωστοι”, δήλωσε η Anderson στο Chicago Tribune.

Τώρα εσείς, μπορείτε να βγάλετε ό,τι συμπέρασμα θέλετε για το ρεπορτάζ, την στατιστική αλλά και το στέλεχος Η3Ν2 που είναι σαν τα κρασιά – καλή χρονιά, κακή χρονιά!

Από το ρεπορτάζ λάμπει δια της απουσίας των τα στοιχεία αν αυτοί που “νόσησαν βαριά” ήταν από το εν λόγω στέλεχος ή… από μια απλή κλασική γριπούλα που περνάει με ζεστά ροφήματα, σουπίστες και κουκούλα στο κρεββάτι. Επίσης αν είχαν ή δεν είχαν κάνει κάποιο εμβόλιο.
Τη δημοσιογραφία μου μέσα….!
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου