Google+ To Φανάρι : Πως ο Kellogg δημιούργησε τα κορν φλέικς για να μειώσει την λίμπιντο

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Πως ο Kellogg δημιούργησε τα κορν φλέικς για να μειώσει την λίμπιντο

Τα Kellogg’s Corn Flakes δημιουργήθηκαν... «κατά λάθος» στην προσπάθεια του Δρ John Harvey Kellogg να αποτρέψει τον αυνανισμό και να μειώσει σημαντικά την επιθυμία για σεξ. Ο Δρ John Harvey Kellogg πέθανε σαν σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 1943...

​Η ιστορία των κορν φλέικς ξεκινάει στα τέλη του 19ου αιώνα με την Χριστιανική Εκκλησία Αντβεντιστών της Έβδομης Ημέρας, ένα Χριστιανικό κίνημα  με χαρακτηριστικό γνώρισμα την προσήλωση στις 10 εντολές, την τήρηση του Σαββάτου και της αυστηρής χορτοφαγικής διατροφής. Οι Αντβεντιστές άρχισαν να πειραματίζονται με ποικιλίες σπόρων, ειδικά την βρώμη, το σιτάρι, το καλαμπόκι, το ρύζι και το κριθάρι, προκειμένου να αντικαταστήσουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή τους.

Ο δρ. John Harvey Kellogg το 1894 ήταν ο επιστάτης στο σανατόριο Μπατλ Κρικ του Μίσιγκαν και ένθερμος Αντβεντιστής, ο οποίος επέβαλε την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή επάνω στους ασθενείς του, απαγορεύοντας την κατανάλωση αλκοόλ, τον καπνό και την καφεΐνη. Αλλά, σε αντίθεση με τους Αντβεντιστές, δεν είχε επιβάλει αυτή τη δίαιτα για καθαρά λόγους υγείας ή ηθικούς λογούς.

John Harvey Kellogg
Ο Kellogg ήταν θερμός υποστηρικτής της σεξουαλικής αποχής και επιπλέον συμφωνούσε με την ιδέα ότι τα γλυκά ή τα πικάντικα τρόφιμα αύξαναν την λίμπιντο. Επίσης, ήταν αντίθετος με τον αυνανισμό και επικαλούνταν πολλές ιατρικές πηγές στις εκστρατείες που έκανε εναντίον του.  

Προκειμένου ο Kellogg να περιορίσει τα πάθη, κατέφυγε στην χορτοφαγική διατροφή και την σίτιση των ασθενών του με μια νέα τροφή, τις νιφάδες δημητριακών. Αυτές οι νιφάδες δημιουργήθηκαν κατά λάθος από τον ίδιο και τον αδερφό του, Will Keith Kellogg, όταν άφησαν μαγειρεμένο σιτάρι να καθίσει και έφυγαν για να ασχοληθούν με κάποια θέματα του σανατορίου. Όταν επέστρεψαν διαπίστωσαν ότι το σιτάρι είχε μπαγιατέψει, αλλά καθώς είχαν πολύ αυστηρό προϋπολογισμό αποφάσισαν να πιέσουν το ζυμάρι με πλάστες για να φτιάξουν φύλλα ζύμης. Προς έκπληξή τους διαπίστωσαν ότι αντί για φύλλα δημιουργούνταν νιφάδες τις οποίες έψησαν και σέρβιραν στους ασθενείς.

Ο Kellogg πίστευε ότι αυτό το προϊόν, που το αποκάλεσαν κορν φλέικς, ενεργούσε ως αντιαφροδισιακό, μειώνοντας σημαντικά την επιθυμία για σεξ από εκείνους που το κατανάλωναν.

Αν η ζάχαρη και το κρέας αυξάνει την λίμπιντο, άρα και την διάθεση για αναπαραγωγή, μήπως γι΄αυτό τελευταία είναι "της μόδας" η χορτοφαγία ενώ γίνεται πλύση εγκεφάλου να μην τρώμε καθόλου ζάχαρη; Είναι κι αυτός ένας ακόμα τρόπος να μειώσουν τους πληθυσμούς κόβοντας τους τη διάθεση για σεξ!

​Ερευνητές στο Loma Linda University Medical School, στη νότια Καλιφόρνια, ξεκίνησαν ένα τετραετές πρόγραμμα για να δουν πώς οι  διάφορες δίαιτες επηρεάζουν το σπέρμα.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χορτοφάγοι και οι vegans μπορεί να χάσουν την ευκαιρία να αποκτήσουν παιδιά, όταν μετά από τη μελέτη τους διαπίστωσαν ότι στους άνδρες που δεν τρώνε κρέας, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των σπερματοζωαρίων!






 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου