Google+ To Φανάρι : Υποπτη πυρκαγιά απείλησε τη Γαύδο!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Υποπτη πυρκαγιά απείλησε τη Γαύδο!

Δηλώσεις με νόημα της δημάρχου!
Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να σώσουν τον δασικό πλούτο του νησιού, έδωσαν οι κάτοικοι της Γαύδου, ύστερα από ύποπτη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γεωργικό μηχάνημα στο Σαρακήνικο. ...
Οπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η πυρκαγιά να οφείλεται σε δολιοφθορά, καθώς ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και, μάλιστα, την ώρα που το νησί «σφυροκοπούσαν» πολύ ισχυροί άνεμοι.

Οι φλόγες πολύ σύντομα επεκτάθηκαν σε πευκόφυτη έκταση, ωστόσο με την ταχεία αντίδραση των κατοίκων και λίγων επισκεπτών, που έπιασαν φτυάρια και κασμάδες, και την επιστράτευση της υδροφόρας του δήμου το επικίνδυνο μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο κατά τις 3 τα ξημερώματα.
Κάηκαν πεύκα
Από την πυρκαγιά κάηκε μικρή πευκόφυτη έκταση, ενώ το τρακτέρ απ' όπου φαίνεται ότι άρχισε η φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς.
«Συγχαρητήρια στους κατοίκους της Γαύδου αλλά και στους φίλους που βρίσκονταν στο νησί, καθώς για άλλη μια φορά μόνοι τους κατάφεραν να αντεπεξέλθουν σε ένα πολύ δύσκολο βράδυ» ανέφερε νωρίς το πρωί, μέσω του λογαριασμού της στο facebook, η δήμαρχος Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου. «Αν δεν υπήρχαν οι κάτοικοι να παλέψουν για το νησί τους, οι συνέπειες θα ήταν τραγικές, καθώς η κάλυψη του νησιού από δάσος ξεπερνάει το 90% και η εστία ήταν σε ένα από τα μεγαλύτερα δάση κέδρου στη Μεσόγειο.

Ελπίζουμε η Πολιτεία να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες να βρει την αιτία της πυρκαγιάς και να μη θεωρήσει το γεγονός λήξαν. Και η Γαύδος είναι πεδίο της αρμοδιότητας όλων των υπηρεσιών» καταλήγει, με νόημα, η δήμαρχος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου