Google+ To Φανάρι : Καλό κουράγιο Ελληνίδες και Έλληνες

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Καλό κουράγιο Ελληνίδες και Έλληνες

Απ' την Σκύλα στην Χάρυβδη...
Έχω δυστυχώς την άποψη πως θα βιώσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις – κάνοντας το μοιραίο λάθος να ψηφίσουμε ξανά εκείνο το κόμμα που ευθύνεται για την υπερχρέωση της Ελλάδας, καθώς επίσης για το αποτρόπαιο έγκλημα του PSI μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Ένα κόμμα που άγεται και φέρεται όχι από τον επικεφαλής του, αλλά από τον ακροδεξιό πυρήνα του που έχει πάρει πλέον τα ηνία σύμφωνα με το Politico – επιφυλάσσοντας μας πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις εάν τελικά καταφέρει να εξασφαλίσει λευκή επιταγή. Την αυτοδυναμία δηλαδή που επιδιώκει, εκβιάζοντας όπου και όπως μπορεί τους Πολίτες – είτε με δεύτερες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, είτε με πιστωτικό γεγονός εάν η Ελλάδα μείνει δήθεν ακυβέρνητη, είτε με οτιδήποτε άλλο, όπως άλλωστε συνηθίζεται από ακροδεξιά, φασιστικά καθεστώτα.

Άρης Οικονόμου

Άποψη

Η ΝΔ, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις ανώτατου στελέχους της πιστεύει ότι, η ηγεμονία της αριστερής σκέψης τελείωσε – κάτι που, σύμφωνα με τη «μετάφραση» του από τον ίδιο, σημαίνει πως οι Έλληνες δεν θα αντιδράσουν στις φασιστικές μεθόδους ελέγχου της κοινωνίας που θα επιβάλλει, επειδή οι εμπειρίες τους από τη απερχόμενη κυβέρνηση είναι οι χειρότερες δυνατές....
Εκτός αυτού θεώρησε πως το κόμμα του θα πάρει «λευκή επιταγή» από τους Πολίτες, για να εφαρμόσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, στον οποίο πιστεύει – παρά το ότι θα συμβεί σαράντα χρόνια μετά τη Thatcher και το Reagan, όπου τόσο οι Μ. Βρετανία, όσο και οι Η.Π.Α. έχουν συνειδητοποιήσει σε ποια δύσβατα μονοπάτια έχει οδηγήσει το 99% των Πολιτών η συγκεκριμένη πολιτική.
Όσον αφορά το ρυθμό ανάπτυξης, ο στόχος της παράταξης είναι το 4% – κάτι που είναι φυσικά αδύνατον για μία χώρα που θεωρείται η πιο χρεοκοπημένη στην παγκόσμια ιστορία, ειδικά όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια του ιδιωτικού τομέα που έχουν υπερβεί το 180% του ΑΕΠ ή τα 335 δις €. Πόσο μάλλον όταν το δημόσιο χρέος, μετά από μία μικρή υποχώρηση του από το 2013 έως το 2015 (γράφημα), συνεχίζει να αυξάνεται παρά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας – έχοντας πλέον διαμορφωθεί στα 360 δις € ή στα 335 δις € εάν αφαιρέσουμε το μαξιλάρι των 25 δις € που υπάρχει στα ταμεία του κράτους.
Εν τούτοις, εάν θεωρήσει κανείς πως ο στόχος δεν τοποθετήθηκε λανθασμένα από τη ΝΔ, δεν μπορεί παρά να υποθέσει πως θα επιτευχθεί αφενός μεν με την για πολλοστή φορά στήριξη των τραπεζών με τα 25 δις € του μαξιλαριού εις βάρος των Πολιτών, αφετέρου με την επιτάχυνση του ξεπουλήματος της χώρας – μέσω της ανόδου δηλαδή των άμεσων ξένων επενδύσεων που όμως θα αφορούν την εξαγορά δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων σε εξευτελιστικές τιμές, όπως συνέβαινε ήδη επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, οι ξένες επενδύσεις που στήριξαν το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας μας μετά το 2015, έχοντας πλέον υπερβεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ (γράφημα), αφορούσαν ξεκάθαρα το ξεπούλημα των κρατικών επιχειρήσεων – όπως των αεροδρομίων στη FRAPORT με τη γνωστή σκανδαλώδη σύμβαση, των τραίνων, των λιμανιών κλπ.
Με απλά λόγια, η Ελλάδα θα υφαρπαχτεί και θα οδηγηθεί στα οδυνηρά ίχνη της Γουατεμάλας από τη ΝΔ. Με τη βοήθεια δηλαδή της καινούργιας πέμπτης φάλαγγας που θα εγκαταστήσουν οι δανειστές στην κυβέρνηση της, ενώ ο δύστυχος λαός θα πιστεύει ως συνήθως πως πρόκειται για τη δική του εκλογική επιλογή – υπενθυμίζοντας τα εξής:
«Το ΔΝΤ επιτηρεί την οικονομική πορεία της χώρας, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του, «Η Γουατεμάλα έχει κάνει ρεκόρ. Παρουσιάζει ένα ιστορικό συμμόρφωσης και εκπλήρωσης υποχρεώσεων ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Έχει επιδείξει αξιέπαινη φορολογική πολιτική και έχει επιτύχει σε όλα τα επίπεδα με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο!». Τα τελευταία εφτά χρόνια, η Γουατεμάλα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%!
Όμως, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις – οπότε κάποια άλλα στοιχεία έρχονται να μετριάσουν τον ενθουσιασμό. «Είμαστε η χώρα της Κ. Αμερικής με τον υψηλότερο δείκτη χρόνιου υποσιτισμού. Έχουμε περισσότερο από το μισό πληθυσμό μας να ζει σε συνθήκες φτώχειας, με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα. Υπάρχουν τεράστιες  ανισότητες και μεγάλες αντιφάσεις, που παρά τη μεγάλη παραγωγή πλούτου, και παρόλο που η χώρα μας είναι παραγωγός τροφίμων, το 49% των παιδιών μας κάτω των 5 ετών υφίστανται χρόνιο υποσιτισμό», σημειώνει ο συντονιστής του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (πηγή).
Συνεχίζοντας, κυριολεκτικά ανατρίχιασα βλέποντας την απίστευτα διεστραμμένη, ψυχοπαθή ίσως έκφραση, αλλά σίγουρα φασιστική του ανθρώπου που κατηγορούσε στο παρελθόν τον κ. Κ. Καραμανλή ως προδότη της Μακεδονίας(πηγή), χωρίς όμως να διστάσει ανερυθρίαστα να μεταπηδήσει αργότερα στην παράταξη του, όταν αναφερόταν στο «τέλος της ηγεμονίας της αριστεράς στην Ελλάδα» – οπότε στην αφετηρία μίας νέας εποχής, όπου το κράτος θα δείχνει την ισχύ του στους Πολίτες, φυλακίζοντας τους όταν αντιδρούν.
Δεν έχω βέβαια καμία διάθεση να τον κατακρίνω ή να τον προσβάλλω, θα ήταν σίγουρα άδικο, αλλά ακριβώς αυτά τα συναισθήματα μου προκάλεσε – οπότε η πρώτη σκέψη μου ήταν «Καλό κουράγιο Ελληνίδες και Έλληνες», κατά τη γνωστή έκφραση του Φιλανδού επιτρόπου της ΕΕ. Εύχομαι φυσικά να κάνω λάθος, αλλά η έκφραση του ήταν τόσο ξεκάθαρη που δεν επέτρεπε αμφιβολίες – ενώ θυμήθηκα το άρθρο του politico, σύμφωνα με το οποίο τα εξής:
«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει την εκλογή του στην ηγεσία, στη σκληρή δεξιά φράξια της ΝΔ… Ο κ. Γεωργιάδης είναι μία αμφιλεγόμενη φιγούρα. Όπως πολλοί από τους σημερινούς της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό. Έχει επίσης αμφισβητήσει την επίσημη εκδοχή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της χούντας το 1973 – ένα ιερό γεγονός στην εθνική συνείδηση. Συγκεκριμένα (και απίστευτα), δήλωσε πως η εξέγερση δεν είχε απώλειες (στην πραγματικότητα υπήρξαν περίπου σαράντα θάνατοι Πολιτών) – αναφέροντας στην τηλεόραση πως δεν σημειώθηκε ούτε ένας θάνατος στο Πολυτεχνείο» (πηγή).      
Στα πλαίσια αυτά, θυμίζοντας επί πλέον την αναφορά ενός άλλου στελέχους της ΝΔ για τη Μακεδονία, το οποίο συμφωνούσε ξεκάθαρα με τη μετονομασία των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία (πηγή), προφανώς επειδή αυτή είναι η εντολή των Γερμανών που στηρίζουν και στηρίζονται από το κόμμα, έχω δυστυχώς την άποψη πως εμείς οι Έλληνες θα βιώσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις – κάνοντας το μοιραίο λάθος να ψηφίσουμε ξανά εκείνο το κόμμα που ευθύνεται για την υπερχρέωση της Ελλάδας, καθώς επίσης για το αποτρόπαιο έγκλημα του PSI μαζί με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να βλέπουμε το σκοτεινό πρόσωπο του φασισμού, το μαύρο φίδι που είναι κρυμμένο πίσω του.
Ένα κόμμα που άγεται και φέρεται όχι από τον επικεφαλής του, αλλά από τον ακροδεξιό πυρήνα του που έχει πάρει πλέον τα ηνία – επιφυλάσσοντας μας πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις εάν τελικά καταφέρει να εξασφαλίσει λευκή επιταγή από εμάς τους Έλληνες. Την αυτοδυναμία δηλαδή που επιδιώκει, εκβιάζοντας όπου και όπως μπορεί τους Πολίτες – είτε με δεύτερες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, είτε με πιστωτικό γεγονός εάν η Ελλάδα μείνει δήθεν ακυβέρνητη, είτε με οτιδήποτε άλλο, όπως άλλωστε συνηθίζεται από ακροδεξιά, φασιστικά καθεστώτα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

ΠΗΓΉ

1 σχόλιο :

  1. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ,65% ΑΠΟΧΗ,ΔΙΑΛΥΣΗ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή