Google+ To Φανάρι : Ο Ευκλείδης; Μπα .....

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ο Ευκλείδης; Μπα .....

➥ Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι σκληρός σοσιαλιστής, αντάρτης κανονικός, αγρίμι ανημέρωτο του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχε στην ομάδα των 53 απροσκύνητων του κόμματος κι ένας από τους υποψηφίους για τη Γενική Διεύθυνση του ΔΝΤ! Και μόνη της η είδηση αρκεί για να καταλάβει κανείς (ακόμα και κάποιος που έχει νοημοσύνη παστωμένης ρέγκας) το δούλεμα που μας ρίχνουν οι εξουσιαστές...

➥ Ναι, ρε παιδί μου. Ας σώσουμε την Ευρώπη από τον καπιταλισμό. Ας συγκρουστούμε με τους μηχανισμούς της αναπαραγωγής της εξουσίας. Ας τσακίσουμε τη ράχη του ιμπεριαλιστικού τέρατος, αλλά ας κοιτάξουμε αν υπάρχει καμιά καλή καβάτζα εκεί, διότι ποτέ δεν ξέρεις. Καλή η πλάκα, καλύτερο το μπικικίνι.
➥ Με κάτι τέτοια καταλαβαίνεις γιατί η εξουσία είναι εξουσία, σε βάζει να ειλωτεύεις για την πάρτη της κι εσύ είσαι τόσο χάχας, που παθιάζεσαι για τη μία όψη του Ιανού και η αντίπερα όχθη για την άλλη.
➥ Η εξουσία δεν είναι στόχος, πόθος ζωής, αλλά σκοτεινή οντότητα. Παμπόνηρη. Καταπίνει ανθρώπους και τους μεταβολίζει και προχωρά ακάθεκτη στην επίτευξη του επόμενου στόχου. Εσύ ο... πελάτης καταλαβαίνεις το κόλπο που στήθηκε σε βάρος σου όταν έχει ήδη τελειώσει κι έχεις χρεωθεί ή ακόμα και πληρώσει τα κερατιάτικα.
➥ Η πλευρά του παγόβουνου που δεν βλέπουμε είναι ακριβώς εκείνη που θα έπρεπε να γνωρίζουμε για να κάνουμε σωστές κρίσεις και επιλογές.
➥ Πάντως η απορία για τον Τσακαλώτο μπορεί να λειτουργήσει και σαν ευχή: Ναι μεν είναι αουτσάιντερ για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, αλλά ενίοτε και τα αουτσάιντερ τα καταφέρνουν και όλοι σκέφτονται αν το αξίωμα θα τον υποχρεώσει να βελτιώσει το ντύσιμό του.
➥ Ο Τσακαλώτος έχει μακράν τον χειρότερο ενδυματολογικό κώδικα που έχει... επιδείξει πολιτικός τις τελευταίες δεκαετίες. Αν γίνει ντιρετόρε στο ΔΝΤ, θα βελτιωθεί ή θα ντύνεται ακόμα... πανεράτα και αταίριαστα;
➥ Ακόμα ένα μέγα κατόρθωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Με τόση κακογουστιά, προχειρότητα, μπίχλα και κιτσαρία έκανε όσους ντύνονται συνηθισμένα και φροντίζουν για την προσωπική υγιεινή τους να φαίνονται σαν μοντέλα!
π

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου