του Κίμωνα Χαραλάμπους
Τεράστια προβολή έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες με το FaceApp, μια νέα εφαρμογή, η οποία που μπορεί να σε δείξει πώς θα είσαι σε μερικά ή και πολλά χρόνια. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν για θέματα ασφαλείας.
Η εφαρμογή αυτή έχει γίνει viral, καθώς διαφημίζεται από όλα τα μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας ακόμα και πρόσωπα πολιτικών ή αθλητών....
Λένε στους πολίτες πως με αυτή την εφαρμογή, θα δουν είτε πώς είναι οι ίδιοι σε μεγάλη ηλικία είτε πώς είναι διάφορες διασημότητες, Έλληνες και μη.
Όπως διαβάζουμε, η… δωρεάν αυτή υπηρεσία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να επεξεργαστεί μια φωτογραφία από την γκάλερι του τηλεφώνου σας, αφού πρώτα φυσικά της δώσετε πρόσβαση.
Έπειτα θα σας δείξει, μεταξύ άλλων, πώς θα είστε σε 20 ή και 30 χρόνια.
Ωστόσο, υπάρχει μία αμφισβητήσιμη ρήτρα στην εφαρμογή, την οποία ελάχιστοι προσέχουν, καθώς πλέον αποδεχόμαστε τα πάντα σε κλάσματα δευτερολέπτων, αδιαφορώντας για τις όποιες εξουσίες δίνουμε.
Χάρη σε αυτήν την ρήτρα, η εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση, να αποθηκεύει και να χρησιμοποιεί της εικόνες σας, χωρίς την άδειά σας.
Όπως διαβάζουμε στο Iefimerida, «oι όροι και οι προϋποθέσεις της εφαρμογής προσφέρουν ουσιαστικά στο FaceApp πρόσβαση στην χρήση, την τροποποίηση, προσαρμογή και δημοσίευση των εικόνων σας με αντάλλαγμα για την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης».
Ο Τζέιμς Γουάτλι, ερευνητής στρατηγικής στην βρετανική εταιρεία Digitas, δημοσίευσε ένα απόσπασμα στο Twitter του, όπου αναφέρει: «Επιτρέπετε στο FaceApp μια αέναη, αμετάκλητη άδεια χρήσης, προσαρμογής, δημοσίευσης, διανομής του περιεχομένου του χρήστη… σε όλες τις μορφές μέσων… όταν δημοσιεύετε ή μοιράζεστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».
Με άλλα λόγια, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, το FaceApp θα πάρει εξουσία να χρησιμοποιεί το όνομά σας, το όνομα χρήστη σας ή οποιαδήποτε άλλη παρεμφερή μορφή σε οποιαδήποτε μορφή μέσων χωρίς την έγκρισή σας και χωρίς να έχετε την δυνατότητα να το παραβιάσετε ή να διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό. Επίσης, δεν θα σας αποζημιώσει για το υλικό αυτό και θα διατηρήσει την εικόνα πολύ μετά την διαγραφή της εφαρμογής.
Ως εκ τούτου να είστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ με αυτά που πλασάρονται στο ευρύ κοινό.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου