Google+ To Φανάρι : Θέλουν κομμάτι από την ΑΟΖ του Ελληνισμού και οι έτεροι σφαγείς των Ελλήνων – Ο ΧΑΡΤΗΣ που θα σας αφήσει άναυδους

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Θέλουν κομμάτι από την ΑΟΖ του Ελληνισμού και οι έτεροι σφαγείς των Ελλήνων – Ο ΧΑΡΤΗΣ που θα σας αφήσει άναυδους



Το θράσους τους δεν έχει όρια...
Οι παγκόσμιοι ενεργειακοί σχεδιασμοί για την Κυπριακή Δημοκρατία προχωρούν!
 Η Τουρκία επιζητεί να τους εντάξει στις συνομιλίες στο Κυπριακό, όπως σας έχουμε ενημερώσει στο el.gr, με την Νέα Τάξη να προσπαθεί να βρει τρόπο να «βάλει» τους Τούρκους στο παιχνίδι, κρατώντας τους στο ΝΑΤΟ....

Ρόλο θέλει και η Βρετανία, όπως αποπειράθηκε αλλά απέτυχε μέσω του Σχεδίου Ανάν και πλέον κάνει λόγια για «διαφιλονικούμενη ΑΟΖ» στην Κύπρο, η οποία όμως είναι αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το 2017, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ, Κώστα Μαυρίδη, «εντοπίστηκε σοβαρό ατόπημα σε μελέτη του ORECCA (European Offshore Renewable Energy Roadmap 2011) για τον Οδικό Χάρτη για ΑΟΖ στην Ευρώπη, που περιλάμβανε και την Ανατολική Μεσόγειο».
Συνεχίζει ο ευρωβουλευτής στην Huffpost:
«Πιο κάτω είναι το μέρος του χάρτη -βρετανικής έμπνευσης- , με την Κύπρο να «απέκτησε» αγγλική ΑΟΖ! Με αφετηρία τις δύο αγγλικές βάσεις, εμφανίζονται δύο περιοχές στη θάλασσα ως ΑΟΖ των αγγλικών βάσεων και περιλαμβάνουν το κοίτασμα «Αφροδίτη»! Οι δύο περιοχές εμπίπτουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, που έχει ήδη ρυθμιστεί με διεθνείς συμφωνίες, με βάση το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο. Δημοσιοποίησα, ενημέρωσα και κατήγγειλα την αγγλική αυθαιρεσία, αναμένοντας αντίδραση από την Κύπρο και καλώντας την Ευρ. Επιτροπή να διορθώσει τον χάρτη και να αποκλειστούν στο μέλλον τέτοιες αυθαιρεσίες.
Η βρετανική δολιότητα για την ΑΟΖ της
Η αντίδραση της Κυπριακής Κυβέρνησης και του τότε Υπουργού Εξωτερικών ήταν η … σιωπή. Παρεμπιπτόντως, όποιος θέλει νά΄ναι χρήσιμος παρά αρεστός στην πολιτική, -όπως συχνά επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος-, οφείλει να ενεργεί εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων επιδιώκοντας να μειώσει τις ζημιές».
Huffpost
Θέλουν λοιπόν ΑΟΖ και οι έτεροι σφαγείς των Ελλήνων!
Δείτε τον χάρτη:
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου