Google+ To Φανάρι : Μέσα στα μυαλά των παιδιών: Ό,τι πιο «ΣΚΟΤΕΙΝΟ» έχετε δει μέχρι σήμερα εφαρμόζεται ήδη σε σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Μέσα στα μυαλά των παιδιών: Ό,τι πιο «ΣΚΟΤΕΙΝΟ» έχετε δει μέχρι σήμερα εφαρμόζεται ήδη σε σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)



Κάποια ίσως ακούγονται τραβηγμένα αλλά συμβαίνουν στις μέρες μας…
Κυκλοφορεί συσκευή, η οποία, όπως θα δείτε στο βίντεο, τοποθετείται στα κεφάλια μαθητών, προκειμένου να τίθεται υπό έλεγχο η προσοχή τους σε αυτά που διδάσκονται...


Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους
Η συσκευή ονομάζεται Focus 1 και κατασκευάζεται από την BrainCo Inc., μια startup στη Βοστώνη, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιστήμης του Εγκεφάλου του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Όπως αναφέρεται, με την βοήθεια ηλεκτρό-εγκεφαλογραφικών αισθητήρων (EEG) μετρά την προσοχή του ατόμου που την φοράει στο κεφάλι αλλά και ελέγχει την ψυχική του διάθεση
Ανάλογα με το επίπεδο προσοχής ή τα συναισθήματα ανάβει συγκεκριμένο χρώμα πάνω στην συσκευή.
Χρησιμοποιείται μάλιστα ήδη σε σχολεία της Κίνας, όπου πλέον εφαρμόζονται τα τεχνολογικά πειράματα ελέγχου νου της Νέας Τάξης (τα οικονομικά-κοινωνικά εφαρμόζονται στην Ελλάδα της Αριστεράς), καθώς οι ΗΠΑ έχουν πια, στον Λευκό Οίκο, Πρόεδρο του αντίπαλου δέους, της Εθνικής, δηλαδή, Δεξιάς.
Δείτε εικόνα από ένα σχολείο στην επαρχία Χανγκτζού της Κίνας, όπου χρησιμοποιείται η συσκευή, προκειμένου να μην «δραπετεύει» η σκέψη των μαθητών από την προπαγάνδα που διδάσκεται.




South China Morning Post




supchina.com

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως, χάρη σε αυτή την συσκευή, οι εκπαιδευτικοί είναι σε θέση να θέτουν υπό παρακολούθηση τα επίπεδα προσοχής των μαθητών, τσεκάροντας αν κάποιος μαθητής σκέφτεται κάτι άλλο εκτός του μαθήματος.
Όχι, όλα αυτά δεν είναι επιστημονική φαντασία!
Συμβαίνουν στις μέρες μας, περιορίζοντας την ελευθερία σκέψης μέσα στο μάθημα.



 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου