Google+ To Φανάρι : Επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι ο ήλιος και οι κοσμικές ακτίνες καθορίζουν τη θερμοκρασία της Γης

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι ο ήλιος και οι κοσμικές ακτίνες καθορίζουν τη θερμοκρασία της Γης

Με τις θερμοκρασίες να χτυπούν ιστορικά χαμηλά σε ΗΠΑ και Καναδά, άρχισαν και τα τρομολαγνικά επιστημονικοφανή δημοσιεύματα περί ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και καταστροφορολικών μελλοντικών προβλέψεων...

Εκτός του ότι στερούνται στοιχείων, οι ισχυρισμοί τους βασίζονται σε εικασίες και πιθανότητες, ενώ προέρχονται από συγκεκριμένη «επιστημονική» ομάδα που προπαγανδίζει την κλιματική αλλαγή. Από την άλλη τα ΜΜΕ, αποσιωπούν τεχνηέντως κάθε επιστημονική έρευνα που δεν συνάδει με το αφήγημα, ακόμα κι αν… προέρχεται από επιστήμονες του αγαπημένου τους Ισραήλ! Εκεί κάθε φιλία και συμμαχία απλά… παίρνει ρεπό!

Επιστολή του κ. Ni Shaviv προς: την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Διατήρησης της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας, του Deutsche Bundestag (γερμανικό κοινοβούλιο)



Η επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στο κλίμα – Πρόσφατα ευρήματα έρευνας και η σημασία τους για την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής Μέρος Ι:

Ο καθηγητής Dr. med. Ινστιτούτο Φυσικής Nir Shaviv Racah, Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ

Ο Shaviv εξηγεί γιατί τα βασικά επιχειρήματα των λεγόμενων «κλιματολόγων συναγερμού» είναι είτε λανθασμένα είτε άσχετα, και εξηγεί περαιτέρω προβλήματα με τα σενάρια αυτών των κλιματικών συναγερμών. Εξηγεί τη σχέση μεταξύ του ήλιου και του κλίματος και το ρόλο της στις παλιές κλιματικές αλλαγές και τις μελλοντικές.





EIKE – Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενέργεια
Δημοσιεύθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2019
12η Διεθνής Διάσκεψη EIKE για το Κλίμα και την Ενέργεια (IKEK-12) στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2018 στο Aschheim / Μόναχο. Ο καθηγητής Svensmark, Κέντρο Ελέγχου Ηλιακού Κλίματος στο Εθνικό Διαστημικό Κέντρο της Δανίας, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας, είναι ένας από τους κορυφαίους φυσικούς στον τομέα της έρευνας για την κλιματική κοσμική ακτινοβολία. Αυτή η ακτινοβολία δεν προέρχεται από τον Ήλιο της Γης, αλλά από απομακρυσμένα αστέρια που κατέληξαν ως σουπερνόβα και έριξαν τα προϊόντα τους, κυρίως εξαιρετικά ταχέως μεταβαλλόμενα άτομα σιδήρου, στον Κόσμο.

Αυτά τα σωματίδια, τα οποία χτυπούν την ατμόσφαιρα της γης, μειώνονται σημαντικά από τον ηλιακό άνεμο. Αυξάνουν την ηλιακή δραστηριότητα, μειώνοντας έτσι την επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στα ανώτερα στρώματα αέρα / τροπόσφαιρα. Ο δείκτης για αυτό είναι το ραδιενεργό ισότοπο άνθρακα C14, το οποίο σχηματίζεται μετά από την πρόσκρουση των κοσμικών σωματιδίων στα χερσαία μόρια του αέρα σε ένα καταρράκτη (cascade).

Αν το C14 έρθει στο έδαφος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα είναι εν μέρει ενσωματωμένο σε ζωντανά αντικείμενα και μπορεί να ανιχνευθεί σήμερα στα απολιθώματα. Άλλα προϊόντα του καταρράκτη, όπως αλουμίνιο Al26 ή beryllium Be10, θα μπορούσαν να βρεθούν στον πολικό πάγο των πόλων της Γης, καθώς αυτά τα σωματίδια ήταν αερολυμένα και χρησίμευαν ως πυρήνες συμπύκνωσης για νιφάδες χιονιού ή σταγονίδια νεφών. Στην πραγματικότητα, ο σχηματισμός σύννεφων μεταξύ του 1985 και του 2005 συσχετίζεται σαφώς με την είσοδο των κοσμικών ακτίνων.

Ο καθηγητής Svensmark περιέγραψε τα εργαστηριακά του πειράματα σε ένα αυτο-κατασκευασμένο θάλαμο όπου, μεταξύ 2004 και 2007, μελέτησε την επίδραση της ακτινοβολίας στον σχηματισμό σύννεφων.

Σε αυτό το θάλαμο τα κλιματικά αέρια ήταν ένα ατμοσφαιρικό μοντέλο και οι λάμπες αντιπροσώπευαν τον ηλιακό ήλιο. Το πείραμα σχημάτιζε ιόντα που σχημάτιζαν αερολύματα μεγέθους περίπου 1-3 νανόμετρα. Σε μεταγενέστερες προσπάθειες παρακολούθησης, ο Svensmark ήταν σε θέση να παράγει αερολύματα μεγέθους άνω των 50 νανόμετρων, τα οποία θα ήταν απαραίτητα για το σχηματισμό πυρήνων συμπύκνωσης.

Συμπέρασμα: Η υψηλή είσοδος κοσμικής ακτινοβολίας υποδηλώνει έτσι τις ψυχρές φάσεις του κλίματος. Τα ιόντα που παράγονται στα ανώτερα στρώματα του αέρα από τους καταρράκτες της κοσμικής ακτινοβολίας είναι ικανά να προκαλέσουν το σχηματισμό πυρήνων για σχηματισμό νέφους (και νιφάδες χιονιού). Τα αντίστοιχα δεδομένα για την κοσμική ακτινοβολία συμφωνούν με τους ηλιακούς κύκλους και την κλιματική εξέλιξη στο Holocene (γεωλογική ηλικία από το 10.000 π.Χ.)


Στο Μέρος 2, ο καθηγητής Dr. Henrik Svensmark μιλά για τις επιδράσεις του ατμοσφαιρικού ιονισμού στην ανάπτυξη πυρήνων συμπύκνωσης νέφους.



Αντίστοιχα πειράματα έχει κάνει το CERN



Η Γάτα είχε ήδη γράψει από τις αρχές Σεπτέμβρη: Ξεχάστε όσα ακούσατε περί υπερθέρμανσης του πλανήτη το τελευταίο διάστημα, καθώς οι επιστήμονες λένε ότι έρχεται «ηλιακό ελάχιστο» και μάλιστα, νωρίτερα από το αναμενόμενο!

Τώρα αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα «μυστικά προγράμματα Γεωμηχανικής», το αποτέλεσμα το βλέπετε!

 Η Γάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου