Google+ To Φανάρι : Θαμμένη: Συνηθίστε στις λέξεις «στρατιωτική βάση της Ταμανρασέτ»

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Θαμμένη: Συνηθίστε στις λέξεις «στρατιωτική βάση της Ταμανρασέτ»

Ο τίτλος δεν είναι δικός μου, τον δανείστηκα από άρθρο του esquire, που βρήκα κατά την αναζήτηση μου αν τυχόν υπάρχει στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Αλγερία


  Και ο λόγος που κεραυνοβολήθηκα να ψάξω κάτι τέτοιο, δεν είναι άλλος παρά οι εικόνες της ΝΑΣΑ όπου συχνά-πυκνά παρουσίαζαν σύννεφα γεμάτα μικροκύματα, και μου πέρασε από το μυαλό ότι κι εκεί, όπως και στην πονεμένη μας Κρήτη, οι Αμερικάνοι έχουν στήσει το τσαρδί τους και παίζουν με την ακτινοβολία....Και οι εικόνες που βλέπετε είναι λίγες μέρες πριν την τελευταία «κακοκαιρία», την ακατονόμαστη αυτή την φορά, που έπνιξε σε σκόνη ξανά την Κρήτη, την γέμισε κεραυνούς, και πλημμύρισε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Ναι την «περίμεναν» οι μετεωρολόγοι, ναι επίσης, «βοήθησε» και η τεχνολογία, κι όλα αυτά σε μια κλασική περίπτωση σχέσης αυγού και κότας.







Το εξαιρετικά σύντομο άρθρο που είναι γραμμένο 21 Απριλίου 2010, αναφέρεται σε άλλο άρθρο του BBC, χαρακτηρίζοντας το κι εξαιρετικά ενδιαφέρον, το οποίο αποκαλύπτει ότι τέσσερα έθνη της Σαχάρας δημιουργούν ένα κοινό στρατιωτικό αρχηγείο στην Αλγερία.

Σκοπός: να βοηθήσουν τον συντονισμό των δράσεων κατά της Αλ Κάιντα και άλλων ομάδων τρομοκρατίας / εγκλήματος, οι οποίες λειτουργούν σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα στην περιοχή.
Η Βόρεια Αφρική, αναφέρει, έχει γίνει ένας σημαντικός αγωγός στο εμπόριο κοκαΐνης τα τελευταία χρόνια. Τώρα οι καρτέλ και οι τρομοκράτες έχουν αρχίσει μια όμορφη φιλία. Ο στρατός των Η.Π.Α., από την πλευρά του, δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αφρική ήδη πριν από την 11η Σεπτέμβρη.
Και μετά παραθέτει κι ένα αποκλειστικό άρθρο του Esquire με θέμα «το άνοιγμα του κεντρικού κέντρου διοίκησής των ΗΠΑ εδώ και δύο χρόνια.

Ξαφνικά, λοιπόν, τότε οι Αμερικάνοι ανακάλυψαν τα καρτέλ που κινούνται στην Αφρική, τα οποία τα γνώριζαν ανέκαθεν οι πάντες, και την Αλ Κάιντα, που αργότερα θα γίνει και δική τους «φίλη», ξεχνώντας ότι είναι αυτή που υποτίθεται ευθύνεται για την επίθεση στη ΝΥ.
Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες προειδοποίησαν ότι αν οι κυβερνήσεις της περιοχής δεν ενώσουν τις δυνάμεις τους, η Αλ Κάιντα θα μπορούσε να μετατρέψει την έρημο της Σαχάρας σε ασφαλές καταφύγιο και να την χρησιμοποιήσει ως βάση για την έναρξη επιθέσεων μεγάλης κλίμακας.
Γράφει το BBC. Κι έτσι δημιουργήθηκε η βάση στο Αλγέρι. Κι αναρωτιέται κανείς, να είναι μόνο οι 4 χώρες – Αλγερία, Μαλί, Μαυριτανία και Νιγηρία- που έχουν αυτή τη βάση ή συμμετέχουν και οι ΗΠΑ;

Ωστόσο στην ανασκαφή στο ίντερνετ μπορεί να μην βρήκα πολύ πληροφόρηση αλλά βρήκα ένα άρθρο που δυστυχώς πρέπει να πληρώσω αδρά για να διαβάσω, όμως μια σελίδα δείγμα που έχει, φτάνει και περισσεύει:
Review of African Political Economy © 2003 ROAPE Publications Ltd

Ενδιαφέρον για τα πετρέλαια -ναι, ενδιαφέρον για την πολιτική επιρροή -ναι, ενδιαφέρον για την δήθεν τρομοκρατία -ναι, η… ΝΑΣΑ που κολλάει στην όλη υπόθεση; Την οποία οι ντόπιοι πιστεύουν ότι παίζει και ρόλο στρατιωτικό και των μυστικών υπηρεσιών;

Το wiki επίσης αναφέρει: για το αεροδρόμιο Hadj Bey Akhamok: Το αεροδρόμιο ήταν ένας εναλλακτικός χώρος προσγείωσης για το διαστημικό λεωφορείο της NASA, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, αναβαθμίστηκε εκτεταμένα για να εξυπηρετήσει επιπρόσθετα ως στρατιωτική βάση, με δέκα σκληρυμένα καταφύγια αεροσκαφών, διαδρόμους, καταλύματα προσωπικού και «άλλες εγκαταστάσεις».

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά, λέγαν οι παλιοί. Αλλά στην σύγχρονη τεχνολογική μας εποχή, όπου υπάρχουν συνέχεια ηλεκτρομαγνητισμένα σύννεφα, υπάρχει και μια τεχνολογία.

Κατά τα άλλα, παρακολουθούμε με στόμα ανοικτό να τσακώνονται οι δυο μεγαλο-σεισμολόγοι μας για το αν θα γίνει σεισμός ή όχι στο Ιόνιο. Απλά τα πράγματα: Ένα τηλεφωνάκι στη στρατιωτική βάση της Ταμανρασέτ ή σε εκείνη της Σούδας και ρωτήστε πότε έχουν σκοπό να μας βρέξουν, να μας χαλαζοπετάξουν, να μας ταρακουνήσουν, ή να μας αφρικοσκονίσουν! Ραντάρ, δορυφόροι, κινητή, χααρπ – σε συνέργεια!

Πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου