Google+ To Φανάρι : 5G: Η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών μας «διαβεβαιώνει» ότι ΔΕΝ έχει τεστάρει το θέμα υγείας και ασφάλειας!

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

5G: Η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών μας «διαβεβαιώνει» ότι ΔΕΝ έχει τεστάρει το θέμα υγείας και ασφάλειας!

Την περασμένη εβδομάδα, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Richard Blumenthal, έκανε σκληρές ερωτήσεις στους εκπροσώπους της ασύρματης βιομηχανίας, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι η βιομηχανία έχει πραγματοποιήσει ΜΗΔΕΝ μελέτες για την υγεία και την ασφάλεια της τεχνολογίας 5G!...

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπορίου, επιστημών και μεταφορών της Γερουσίας σχετικά με το μέλλον της ασύρματης τεχνολογίας 5G και την επίδρασή τους στον αμερικανικό λαό και την οικονομία, ο Αμερικανός γερουσιαστής Richard Blumenthal εξέφρασε ανησυχίες για την έλλειψη επιστημονικής έρευνας και δεδομένων των κινδύνων για την υγεία. Ο Blumenthal τα έβαλε με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) – τις κυβερνητικές υπηρεσίες που είναι από κοινού υπεύθυνες για τη διασφάλιση της ασφαλούς χρήσης των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας- διότι δεν πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με την ασφάλεια της τεχνολογίας 5G.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) υποτίθεται ότι ρυθμίζει την Τηλεπικοινωνιακή Βιομηχανία και προστατεύει το κοινό από οποιαδήποτε βλάβη.
Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Blumenthal και η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Anna G. Eshoo (CA-18) απέστειλαν επιστολή στον Επίτροπο FCC Brendan Carr ζητώντας απαντήσεις σχετικά με πιθανούς κινδύνους για την υγεία που θέτει η νέα ασύρματη τεχνολογία 5G. Κατά την ακρόαση, ο Blumenthal επέκρινε τον Carr για την αποτυχία του να δώσει απαντήσεις εκτός από, «τις γενικές δηλώσεις του FDA, οι οποίες μοιράζονται την κανονιστική ευθύνη για τα κινητά τηλέφωνα με την FCC». Ο Blumenthal αποκήρυξε επίσης τις δηλώσεις του FDA ως «μη ικανοποιητικές σε μεγάλο βαθμό».
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης και συνομιλίας με εκπροσώπους της βιομηχανίας ασύρματης επικοινωνίας, ο Blumenthal τους ρώτησε εάν έχουν υποστηρίξει την έρευνα σχετικά με την ασφάλεια της τεχνολογίας 5G και τις πιθανές συνδέσεις μεταξύ ραδιοσυχνότητας και καρκίνου, και οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας παραδέχθηκαν ότι δεν το έχουν.
«Αν πάτε στον ιστότοπο της FDA, υπάρχει ουσιαστικά μια συνοπτική και επιφανειακή παραπομπή σε υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα λέγοντας ότι η FDA κάλεσε τη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων να προβεί σε διάφορα βήματα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης πρόσθετης έρευνας σχετικά με τις πιθανές βιολογικές επιπτώσεις των πεδίων ραδιοσυχνοτήτων για τον τύπο των σημάτων που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα. «Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί αξίζουν να γνωρίζουν ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία, όχι να προ-εκτιμούν ποιες επιστημονικές μελέτες μπορούν να επιδείξουν, και ότι αξίζουν επίσης τη δέσμευσή τους να πραγματοποιήσουν έρευνα για εκκρεμή ερωτήματα».
«Έτσι η ερώτησή μου προς σε σας είναι: Πόσα χρήματα έχει η βιομηχανία δεσμευτεί να υποστηρίξει για μια ανεξάρτητη έρευνα; – τονίζω την ανεξάρτητη έρευνα. Είναι αυτή η ανεξάρτητη έρευνα σε εξέλιξη; Έχει ολοκληρωθεί; Πού μπορούν να το αναζητήσουν οι καταναλωτές; Και μιλάμε για έρευνα σχετικά με τις βιολογικές επιπτώσεις αυτής της νέας τεχνολογίας».
Και το συμπέρασμα που έβγαλε από τις μασημένες απαντήσεις ήταν:
«Ώστε δεν υπάρχει καμία έρευνα σε εξέλιξη. Πάμε κάπου στα τυφλά εδώ, όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια».



Τον Νοέμβριο του 2018, το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας κυκλοφόρησε τα τελικά αποτελέσματα της μακρύτερης και ακριβότερης μελέτης μέχρι σήμερα για τα κινητά τηλέφωνα και τον καρκίνο. Αυτές οι μελέτες βρήκαν «κάποιες ενδείξεις» για μια σύνδεση με τον καρκίνο, τουλάχιστον σε αρσενικούς αρουραίους. Ωστόσο, η μελέτη εστιάστηκε μόνο στους κινδύνους που σχετίζονται με τα κινητά τηλέφωνα 2G και 3G.
Η τελευταία ασύρματη τεχνολογία 5G βασίζεται στην ανάπτυξη πολλών νέων κεραιών και πομπών που είναι συγκεντρωμένα στο έδαφος και πιο κοντά στα σπίτια και τα σχολεία. Έχουν υπάρξει ακόμα πιο περιορισμένες έρευνες σε σχέση με τις επιπτώσεις στην υγεία της τεχνολογίας 5G, και η FCC έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να εξηγήσει επαρκώς πώς έχουν προσδιορίσει ότι η 5G είναι ασφαλής.
Η εταιρεία Verizon έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που λέγεται “Let’s 5G” και πιέζει τους τοπικούς και περιφερειακούς νομοθέτες να εγκρίνουν την εγκατάσταση της 5G.
Επίσης η εταιρεία, που είναι η μεγαλύτερη της χώρας, ζητά από τους πελάτες της να έρθουν σε επαφή με τοπικούς αντιπροσώπους και να εκφράσουν την υποστήριξή τους για την «άμεση ανάπτυξη της ασύρματης υπηρεσίας 5G στην κοινότητά μας».
Στην Ελλάδα όμως, κανείς δεν ρωτάει κανέναν, κανείς δεν ενημερώνεται ή «ενημερώνεται» μονόπλευρα, ενώ κανενός αξιωματούχου δεν ιδρώνει το αυτί για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.
Όσο για τα ΜΜΕ… ας τα αφήσουμε καλύτερα στην ησυχία τους. Έτσι κι αλλιώς η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι τελειωμένη. Ό,τι τους πουν τα κόμματα, τα ξένα πρακτορεία και οι μεγάλες επιχειρήσεις, αυτά και μόνο αυτά θα δημοσιεύσουν.

πηγή: epivionoume.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου