Google+ To Φανάρι : Δανός γιατρός προειδοποιεί: η φυτοφαγική (Vegan) διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε νοητική υστέρηση

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Δανός γιατρός προειδοποιεί: η φυτοφαγική (Vegan) διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε νοητική υστέρηση

Ο επικεφαλής γιατρός Allan M. Lund,  Μεταβολικός Παιδίατρος, στο Κέντρο Κληρονομικών Μεταβολικών Ασθενειών, του τμήματος Παιδιατρικής και Κλινικής Γενετικής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη προειδοποιεί ότι η φυτοφαγική διατροφή μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, όπως η επιληψία και τελικά, αναπτυξιακές διαταραχές...

Στη Δανία, υπάρχει τώρα μια συζήτηση σχετικά με την καταλληλότητα ενός αυξανόμενου αριθμού  οικογενειών να δώσουν στα παιδιά τους μόνο φυτοφαγικά τρόφιμα. Οι επικριτές αντιτίθενται στην κατάργηση όλων των ζωικών προϊόντων στη διατροφή των μικρών παιδιών.

Το πρόβλημα είναι ότι η κακή τροφή, η οποία για παράδειγμα, απαιτεί την προσθήκη της βιταμίνης Β12, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά. Και ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά σε μια διατροφή βίγκαν έχουν υποβληθεί σε θεραπεία στο Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη.

«Μια τέτοια διατροφή μπορεί να περιλαμβάνει την ανάπτυξη διαφορετικών συμπτωμάτων του εγκεφάλου. Με μυϊκή αδυναμία, κακή επικοινωνία και την επιληψία. Και μακροπρόθεσμα νοητική υστέρηση», λέει ο επικεφαλής γιατρός Allan Μ Lund στο TV4.

Σύμφωνα με τον Lund, δεν πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή των μικρών παιδιών χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με έναν διαιτολόγο.

Εκτός από αναπτυξιακές διαταραχές, μπορεί επίσης να προκαλέσει θρεπτικές ανεπάρκειες.

 voiceofeurope
Το Φανάρι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου