ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013 ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Ο ΟΔΔΗΧ είχε θέσει εκτός λειτουργίας τον σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του, προκειμένου έτσι να κρύψει την πυραμίδα των ομολόγων του ελληνικού χρέους που, όχι μόνο κυκλοφορούν, αλλά πωλούνται και επαναγοράζονται κάθε χρόνο, ....για να συντηρείται και να μη σκάσει η φούσκα του χρέους που δημιούργησαν όλες ανεξαιρέτως οι μνημονιακές κυβερνήσεις, εγγυώμενες με τίτλους ΕΔ τη ρευστότητα και τη λειτουργία των χρεοκοπημένων ελληνικών τραπεζών. Όμως, 550 Δις τέτοια ομόλογα κυκλοφορούν στα χέρια των αγορών και των δανειστών, όπως αποκαλύπτει το Ελεγκτικό Συνέδριο.....
Είναι αυτά τα ομόλογα τα οποία εκδίδει ο ΟΔΔΗΧ και πάνε στις τράπεζες είναι αυτά που τα έχουν πάρει οι γραφικοί υποστηρικτές του Σώρρα και νομίζουν πως είναι τα ομόλογα τους..
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ο ΟΔΔΗΧ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΣΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΔΙΣ ΜΕ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ
ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK: http://www.pdma.gr/el/debt-instruments-gr/2012-02-24-17-13-50
Η σηµαντική απόκλιση των πιστωτικών εσόδων από τις προβλέψεις του προϋπολογισµού οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το Ελληνικό ∆ηµόσιο, δια του Οργανισµού ∆ιαχείρισης ∆ηµοσίου Χρέους (Ο.∆.∆.Η.Χ.), προέβη, κατά τη διάρκεια του υπό εξέταση οικονοµικού έτους, σε (µη προβλεφθείσα στον προϋπολογισµό) σύναψη πράξεων πώλησης τίτλων µε συµφωνία επαναγοράς µε τους φορείς που µετέχουν στο «κοινό κεφάλαιο ΝΠ∆∆ και Ασφαλιστικών Φορέων», του οποίου η διαχείριση έχει ανατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι συµφωνίες επαναγοράς αποτελούν χρηµατοοικονοµικό εργαλείο, που χρησιµοποιείται από τη διοίκηση προκειµένου να καλύψει τρέχουσες ανάγκες ρευστότητας. Κατά συνέπεια, αποτελεί βραχυπρόθεσµο εσωτερικό δανεισµό, στον οποίο µετέχουν οι φορείς του ∆ηµοσίου και δεν προσµετράται στο επίσηµο χρέος. Δείτε εδώ από το δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προύπολογισμού και πιο συγκεκριμένα στην σελίδα 3 όπου αυτό το ποσό ανέρχεται στα 550 δις :
https://www.minfin.gr/documents/
Εν προκειµένω, πάντως, δεν προκύπτουν µε ακρίβεια ούτε οι φορείς, οι οποίοι συµµετέχουν στον εν λόγω βραχυπρόθεσµο δανεισµό, ούτε που διοχετεύτηκε η ρευστότητα που προκλήθηκε από τις ανωτέρω πράξεις. Ως προς το πρώτο ζήτηµα µε το 59488/08.09.2016 έγγραφο της 7ης Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τον Ο∆∆ΗΧ, ζητήθηκε αναλυτική κατάσταση των φορέων που συµµετέχουν στο «κοινό κεφάλαιο» και εποµένως στο βραχυπρόθεσµο δανεισµό, αλλά µε την 1648/13-09-2016 απαντητική του επιστολή ο Ο∆∆ΗΧ δεν παρείχε επαρκή πληροφόρηση.
ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΑΜΜΟΡΑ ΤΟΥ ΟΔΔΗΧ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΡΙΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ 550 ΔΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ !!!
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου