Google+ To Φανάρι : Αυτό είναι το Βίντεο ντοκουμέντο από την Μάχη με τα Τουρκικά αλιευτικά στη Λέρο

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Αυτό είναι το Βίντεο ντοκουμέντο από την Μάχη με τα Τουρκικά αλιευτικά στη Λέρο

«Δεν έχουν μόνο οι Τούρκοι όπλα, έχουμε και ‘μεις» διαμηνύουν οι Έλληνες αλιείς που δέχθηκαν πυρά από Τούρκους κοντά στη Λέρο....

Οι Τούρκοι ψαράδες, αλλά και τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής δεν διστάζουν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής, όχι μόνο τα ελληνικά αλιευτικά, αλλά ακόμα και τις ακτές ελληνικών νησιών, όπως η Λέρος (ακόμα και στα ανοιχτά της Αγίας Μαρίνας). οι Αρκιοί και το Αγαθονήσι.
Την προκλητικότητα μάλιστα των γειτόνων που δεν διστάζουν να εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά και να πυροβολούν εναντίον των Ελλήνων αλιέων, αποτυπώνει βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την Καθημερινή.
Την ίδια ώρα, τις καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων ότι δέχτηκαν πυροβολισμούς από Τούρκους ανοιχτά της Λέρου σχολιάζει με ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Ακτοφυλακή πράττει πάντοτε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα σε «οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά».
Τονίζεται, επίσης, ότι τα καταγγελλόμενα έχουν γίνει γνωστά στην αρμόδια Λιμενική Αρχή Λέρου, η οποία τα «αξιολογεί και τα διερευνά ενδελεχώς στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι ψαράδες, το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.
Μιλώντας στον Alpha, οι ψαράδες υποστήριξαν πως οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ κατά δύο ελληνικών καϊκιών. Μάλιστα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς.
Αναγκάστηκαν έτσι να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό, που έσπευσε στο σημείο με δύο σκάφη. Όταν έφτασε εκεί, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.
Δραματικές είναι για μια ακόμη φορά οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς, τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, δίπλα σε Πάτμο, Λέρο και Αρκιούς, κλέβοντας τους φυσικούς πόρους και απαγορεύοντας με απειλές στους Έλληνες αλιείς να ψαρέψουν στον τόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου