Google+ To Φανάρι : Νύχτα τρόμου! Το Ισλάμ με πύρινη λαίλαπα κατακτάει την Σουηδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Νύχτα τρόμου! Το Ισλάμ με πύρινη λαίλαπα κατακτάει την Σουηδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλοί Σουηδοί τρομοκρατήθηκαν στις αρχές του 2017 όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, συνέδεσε τη μετανάστευση με την αυξανόμενη εγκληματικότητα στην χώρα, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός των Σουηδών τώρα συμφωνεί μαζί του....


Εν μέσω αυξανόμενων ποσοστών εγκληματικότητας, βίας συμμοριών, παραπόνων σχετικά με την εκπαίδευση και εγκύων μητέρων που έχουν απομακρυνθεί από τα μητρώα λόγω έλλειψης ικανοτήτων, η δυσαρέσκεια στη Σουηδία για την εισροή περισσότερων από 600.000 μεταναστών τα τελευταία πέντε χρόνια έχει χτιστεί κομμάτι κομμάτι.
Χθες το βράδυ ήταν μια από τις χειρότερες νύχτες βίας στην πρόσφατη ιστορία, καθώς η αστυνομία ανέφερε πολλές συμμορίες μασκοφόρων νεαρών “μπουρλοτιέρηδων” σε τρεις μεγάλες σουηδικές πόλεις, που τρομοκρατούσαν βάζοντας φωτιά σε αυτοκίνητα, σε κάτι που μοιάζει με συντονισμένη δράση.
Η αστυνομία δήλωσε ότι αντιμετώπισε πολλαπλές πυρκαγιές, καθώς τα δραματικά βίντεο έδειξαν ότι οι νέοι στόχευαν οχήματα σε ένα εμπορικό κέντρο και ένα νοσοκομειακό πάρκο στο Frölunda Torg, νοτιοδυτικά του Γκέτεμποργκ.
Υπήρξαν επίσης αναφορές νέων να πυρπολουν αυτοκίνητα στο Hjällbo στα βόρεια του Γκέτεμποργκ και άλλες αναφορές για πυρκαγιές στο Trollhättan, αν και η αστυνομία παρέλειψε να διαβεβαιώσει χθες το βράδυ εάν τα διάφορα περιστατικά με τις φωτιές είχαν σχέση.

Frölunda: Μια ομάδα περίπου 6-8 μασκοφόρων νεαρών βάζει φωτιές και ρίχνει πέτρες. 31 αυτοκίνητα καμμένα. Κανείς δεν έχει συλληφθεί.
Nordost: Μια ομάδα περίπου 8-10 νέων ρίχνει πέτρες και βάζει φωτιές. 15 αυτοκίνητα έχουν καεί. Κανείς δεν έχει συλληφθεί.
Trollhättan: Μια μεγαλύτερη ομάδα περίπου 30-40 νέων ρίχνει πέτρες και βάζει φωτιές. Έξι αυτοκίνητα καμμένα και άλλα με σοβαρές ζημιές. Εδώ οι δρόμοι είχαν μπλοκαριστεί από νέους που έριχναν πέτρες ακόμη και στην αστυνομία και τα οχήματά τους.
Επειδή οι περισσότερες πυρκαγιές ξεκίνησαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους σύμφωνα με τις αρχές,αλλα η υπόθεση θα διερευνηθεί.
Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν, το γεγονός πως σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η άνοδος των ακραίων ομάδων στη Σουηδία επιταχύνεται γρήγορα.
Όπως αναφέρει το Reuters, δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε επιθέσεις στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη και άλλες μεγάλες πόλεις από συμμορίες που προέρχονται κυρίως από τα υποβαθμισμένα προάστια οπου κυριαρχούν οι μετανάστες.
Με δημόσιες εκκλήσεις για αυστηρότερες πολιτικές για την εγκληματικότητα και τη μετανάστευση, το ειρωνικά ονομασμένο κόμμα “Δημοκρατικοί της Σουηδίας”, ένα κόμμα με νεοναζιστικές ρίζες θέλει να παγώσει τη μετανάστευση και να διεξαγάγει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Σουηδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Σουηδία πηγαίνει κάτω από ένα πιο δεξιό μονοπάτι”, δήλωσε ο Nick Aylott, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Sodertorn.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου