Google+ To Φανάρι : Με όρους «αποστασία» και «εκτροπή πολιτεύματος» κρύβει τον πανικό του το Μαξίμου

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Με όρους «αποστασία» και «εκτροπή πολιτεύματος» κρύβει τον πανικό του το Μαξίμου

Επικίνδυνες ατραπούς επιλέγει το Μαξίμου!!

Το νέο αφήγημα του Μαξίμου φαίνεται ότι θα είναι «ποτισμένο» με όρους όπως αποστασία και απόπειρα πραξικοπήματος.
Μπορεί  να ακούγεται παράξενο αλλά όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη είναι σε τόσο δύσκολη θέση που προτιμά να βάλει στην πολιτική ζωή όρους που δηλητηριάζουν την κοινωνία και μπορούν να αποβούν επικίνδυνοι, μόνο και μόνο  για να δικαιολογήσει την φυγή των στελεχών της και τον κίνδυνο μη δεδηλωμένης στην Βουλή....

«Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1, κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος. Όλα έχουν ένα όριο» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Θυμίζουμε ότι δύο άνδρες, επιχείρησαν να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλουν  οι συνεργάτες του οι οποίοι όπως είπαν πρόλαβαν και αντέδρασαν άμεσα, με συνέπεια να τους αποτρέψουν.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του βουλευτή: μια γυναίκα χτύπησε το κουδούνι και άνοιξαν την πόρτα. Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκαν οι δύο άγνωστοι.
Αυτοί άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές κατά του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κι αποχώρησαν, χωρίς να πειράξουν το παραμικρό στο γραφείο.

Στην ίδια γραμμή και ο Βούτσης

Την συλλογιστική του Πάνου Καμμένου αλλά με πολύ πιο προσεκτικό λόγο φαίνεται να ακολουθεί και ο Πρόεδρος της Βουλής Νικος Βούτσης ο οποίος έκανε λόγο για ομάδες βίας και εκφοβισμού θέλουν να επιβάλλουν κλίμα φόβου στην ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών και χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση για αντιμετωπιστεί.
«Πληροφορήθηκα ότι έγινε μία προσπάθεια επίθεσης σε γραφείο βουλευτού. Θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτά που σας είχα πει προ ημερών όταν είχαμε την πρόταση δυσπιστίας και η Βουλή είχε δεχθεί πρωτοφανή επίθεση επί δίωρο – τρίωρο από ολιγάριθμες αλλά πολύ βίαιες ομάδες που απετράπη από τη φρουρά της Βουλής. Μαζεύτηκαν όγκοι μαρμάρων βιδών ξύλων τις επόμενες μέρες» είπε ο Ν. Βούτσης και υπογράμμισε: «από τότε κύλησε νερό στο αυλάκι και είμαστε δυστυχώς μάρτυρες φαινομένου μικρές ολιγάριθμες ομάδες βίας και εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου για τις δικές τους επιδιώξεις και απόψεις και καλλιέργειας φόβου στην ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών. Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Αυτό το κάνουμε μέσα στη Βουλή αλλά αυτό το πέπλο ασφάλειας πρέπει να είναι παρών σε όλη τη χώρα. Παντού. Δεν είναι απλά καταδικαστέες αυτές οι ενέργειες αλλά μπορεί και πρέπει να αποτραπούν με την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοκιμασία. Την πάνδημη αποδοκιμασία από κάθε πολιτική δύναμη. Όχι συμψηφιστικά όχι χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες.
Αυτό πιστεύω ότι θα είναι αρκετό για να σταματήσουν οι βίαιες ενέργειες. Τα άλλα είναι επιχειρησιακά. Εγώ μιλά πολιτικά εκ μέρους της δημοκρατικής επαγρύπνησης που όλοι πρέπει να έχουμε. Μέσα σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε καμία ομάδα – εν προκειμένω ακροδεξιά ομάδα – για να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες».

Τι λέει ο Κατσίκης για την επίθεση σε βάρος του  

Απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, προκειμένου, όπως είπε, να ψηφίζει υπέρ της προτάσεως δυσπιστίας. Ο ίδιος περιέγραψε  στο «Θεμα fm» την προσπάθεια κουκουλοφόρων να εισβάλουν στο γραφείο του ενώ ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και να «υπηρετεί τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ».
«Δεν κατάφεραν την εισβολή χάρη στις ψύχραιμες αντιδράσεις των συνεργατών μου που αντιλήφθηκαν ότι ήταν κακοποιά στοιχεία από τα καλυμμένα στοιχεία των δύο κυρίων αλλά και το καμουφλάζ της κοπέλας που χτύπησε το κουδούνι φορώντας γυαλιά και καπέλο. Οταν άνοιξε η πόρτα, η κυρία έκανε νεύμα στους δύο άλλους που είχαν ανέβει στον επάνω όροφο να μπουν στο γραφείο. Τότε ένας συνεργάτης μου έδρασε άμεσα και έκλεισε και κλείδωσε την πόρτα» είπε ο κ. Κατσίκης και συνέχισε: «Τέτοια συμπεριφορά παραπέμπει ίσως σε τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς αμέσως είχαμε παρουσία αστυνομικής δύναμης».
Παράλληλα, μιλώντας στο «Θεμα fm», συνέδεσε την απόπειρα αυτή «απόλυτα με τα σενάρια περί αποστασίας» ενώ αποκάλυψε ότι «είχα δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής μου για την ψήφο στην πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου