Google+ To Φανάρι : «ΒΟΜΒΑ»: Η Τουρκία απαιτεί αποστολή διεθνούς δύναμης στα Ιεροσόλυμα!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

«ΒΟΜΒΑ»: Η Τουρκία απαιτεί αποστολή διεθνούς δύναμης στα Ιεροσόλυμα!

Καταιγιστικές εξελίξεις στους «Αγίους Τόπους», με σοβαρή πλέον εμπλοκή της Τουρκίας.
Του Άρη Δημόπουλου
Την ισλαμική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Ιεροσόλυμα συνέχισε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σήμερα προέβη σε μία άνευ ποταμών πρόταση:

Να σταλθεί άμεσα διεθνής δύναμη για να…προλάβει τα χειρότερα στην Ιερουσαλήμ!
Τι υποστήριξε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας:
«Για την προστασία των αδερφών μας στην Ιερουσαλήμ θα στείλουμε εκεί μια διεθνή δύναμη. Το Ισραήλ από τώρα και μετά δεν θα μπορεί να επιτίθεται όποτε θέλει στους αδερφούς μας.
Ο κόσμος δεν αποδέχεται την απόφαση για την αμερικάνικη πρεσβεία και εμείς επίσης δεν την αποδεχόμαστε, αλλά δεν είναι όλοι τόσο γενναίοι σαν κι εμάς, δεν μιλάνε σαν εμάς. Πότε θα πούμε τις αλήθειες, μετά θάνατον; Μήπως θα πεθάνουμε από τον φόβο κάθε μέρα; Ο άνθρωπος μια φορά πεθαίνει, όχι χίλιες.
Εάν σιωπήσουμε στο θέμα της Ιερουσαλήμ ποιος θα μιλήσει; Εάν δεν υποστηρίξουμε εμείς τους Παλαιστίνιους αδερφούς μας, ποιος θα το κάνει; Εμπιστεύεστε μήπως τις χώρες της περιοχής;»
Μάλιστα ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει έτσι το θέμα αυτό και ήδη έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με Υπουργούς Εξωτερικών τουλάχιστον 50 χωρών!
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγο μετά την είδηση-βόμβα για την συμβολική απομάκρυνση οποιουδήποτε ισλαμικού στοιχείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (Δείτε ΕΔΩ), κάτι που έχει εξοργίσει τον μουσουλμανικό κόσμο και δη την Τουρκία.
Βλέπουμε πως οι χώρες και διάφοροι οργανισμοί παγκόσμια εμμένουν στο να ζητάνε «διεθνή συμβολή» στους «Αγίους Τόπους», κάτι που βεβαίως φέρνει όλο και πιο κοντά την βίαιη παρέμβαση του ΟΗΕ στα Ιεροσόλυμα.
Η τοποθέτηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ αποτελει τροχοπέδη(;;) στα νεοταξίτικα σχέδια για την ευρύτερη περιοχή. 
Είναι όμως αρκετό αυτό για να τα ανατρέψει ή απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο; 
Πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου