Google+ To Φανάρι : “Η Αφρικανική Σκόνη και οι Επιπτώσεις της”: Μία (υπέρ)παραγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

“Η Αφρικανική Σκόνη και οι Επιπτώσεις της”: Μία (υπέρ)παραγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-

Να ήταν η γκρίνια μας για το ότι δεν μας ενημερώνουν για τα αποτελέσματα του παρατηρητηρίου σκόνης στην Κρήτη; Τα πολλά δημοσιεύματα; Μην είναι απλή σύμπτωση; Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μαζί με το meteo.gr δημιούργησε δημιούργησε ένα βιντεάκι για να ενημερώσει το Ελληνικό κοινό σχετικά με τη σκόνη από την Αφρική


“Η μεταφορά σκόνης από τις ερημικές εκτάσεις της Αφρικής προς τη Μεσόγειο και την Ευρώπη είναι ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει το κλίμα της περιοχής μας”.
Έτσι ξεκινάει το βίντεο και μόλις το ακούς, λες, οκ… η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Όχι της μετεωρολογίας, αλλά της ψυχιατρικής. Ή για να μην είμαι άδικη, μάλλον της Κοινωνικής Μηχανικής....

Γιατί, τη μια σου λένε οι ίδιοι ότι είναι φαινόμενο που χαρακτηρίζει το κλίμα της περιοχής μας, και την άλλη, στήνουν παγκόσμια πειράματα για να μελετήσουν την επισκεψιμότητα. Αφού είναι “φυσιολογικό”, γιατί πρέπει άραγε να την μελετήσουν; Κι αφού είναι “χαρακτηριστικό” γιατί δεν μας χαρακτήριζε και τα προηγούμενα χρόνια τόσο συχνά;
Στο βίντεο που, για μια ακόμα φορά γίνεται προσπάθεια υποτίμησης μνήμης και νοημοσύνης του κοινού, αναφέρεται ότι το “φαινόμενο” παρουσιάζεται τους μήνες της Άνοιξης, από Μάρτιο μέχρι και Μάιο.
Ενδεικτικά, λοιπόν, γιατί και πάλι ποντάρουν στην αμνησία, αλλά το ίντερνετ δεν πάσχει από αυτήν, τουλάχιστον, αναφέρουμε μερικά από τα άρθρα που γράφτηκαν τους υπόλοιπους μήνες, πλην της περιόδου της Άνοιξης:
Αυτά τα ολίγα σε περιόδους μη ανοιξιάτικους και μόνο σε αυτό το σάιτ, που να ψάξουμε και τα άλλα που έχουμε! Αλλά είπαμε, θα ακούτε ό,τι λένε οι επιστήμονες, αυτοί ξέρουν και όχι εμείς των “fake news!”
Στο βίντεο μας λένε να προσέχουμε την υγεία μας όταν υπάρχει σκόνη κ.λ.π. αλλά μετά πετάνε και μια μπηχτή για την “σκίαση” που προσφέρει η σκόνη και “κόβει την ηλιακή ακτινοβολία” – δηλαδή, υπονοούμενο Γεωμηχανικής που μας προσφέρει “απλόχερα” το… χαρακτηριστικό του κλίματος της χώρας μας. Και φυσικά, εδώ τους σχολιάσαμε στο βίντεο και στη σελίδα τους στο facebook. Μας απάντησαν ευγενέστατα και τους ευχαριστήσαμε:

Τι να κάνω, κύριε Λαγουβάρδε; Ας ασχολιόσασταν εσείς με τη χειραγώγηση καιρού, για να ασχοληθώ εγώ μετά με την καρέτα-καρέτα!

Τι είπαμε; Ήρθε για να μείνει. Τρεις μήνες σκόνη και μόλις καθαρίσει η ατμόσφαιρα βλέπεις αεροπλάνα με ουρές. Και πάλι σκόνη. Και χειμώνα. Και καλοκαίρι. Και φθινόπωρο. Και μετά βιταμίνη D γιόκ. Αλλά και φωτοβολταϊκά -όπως λέει και στο βίντεο- γιόκ. Τι ξεσηκώσατε τον κόσμο να βάλει φωτοβολταϊκά; Αλλά τώρα που η σκόνη μας έρχεται πιο συχνά, το γυρίσαμε -φρρρρρ- στις ανεμογεννήτριες!
Σας αφήνω τώρα να απολαύσετε το βίντεο και την κυρία που κάνει τα χεράκια πυραμιδούλα αλά Μέρκελ, και θυμηθείτε τι έχει πει ο προσφάτως εκλιπών, Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε η μοναδική Αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους…


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου