Google+ To Φανάρι : Μετάθεση Κούκλατζη, Μητρετώδη στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Μετάθεση Κούκλατζη, Μητρετώδη στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας

Την απόφαση για μετάθεση των Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας ενέκρινε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ)....

Προ ημερών ο Πάνος Καμμένος είχε επισημάνει ότι οι δύο στρατιωτικοί θα λάβουν αποζημίωση αποστολής εξωτερικού και το ΣΑΓΕ υλοποίησε το αίτημα.
Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που παραμένουν στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, θα θεωρούνται πλέον «διπλωματικοί υπάλληλοι». Παράλληλα, αυτή η υπηρεσιακή μεταβολή προσφέρει στους δύο στρατιωτικούς μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στην Τουρκία, γεγονός που ακυρώνει το βασικό επιχείρημα άρνησης αποφυλάκισής τους από την τουρκική δικαιοσύνη.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, το συντομότερο δυνατό, προκειμένου η σχετική τροπολογία να εγκριθεί από τη Βουλή. Η κίνηση αυτή ενισχύει και τα νομικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, αλλά δείχνει και έμπρακτα τη στήριξη της Ελλάδας στους δύο στρατιωτικούς, οι οποίοι θα λάβουν και οικονομικά οφέλη, αλλά και ηθικά, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις καταδεικνύουν ότι δεν ξεχνούν τα στελέχη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου