Εκατόν δέκα σελίδες ξόδεψε η ελληνική κυβέρνηση για την έκθεση ιδεών με τίτλο «Το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης μετά τον Αύγουστο του 2018». Διαβάζοντας το διαπιστώνει και ο πιο αφελής ότι η ημερομηνία είναι λάθος. Οι 117 στόχοι, που είναι το αύριο της Ελλάδας, μπορεί να εφαρμοστούν στην πράξη μετά τον Αύγουστο του 2118. Και όχι από αυτήν την κυβέρνηση. Μιλάμε για λόγια του αέρα!...
Το κυβερνητικό σχέδιο, που κατατέθηκε στην τρόικα, ξαναγύρισε πίσω με 80 σελίδες παρατηρήσεις από τους δανειστές! Και ξαναστάλθηκε διορθωμένο κατά τις απαιτήσεις των δανειστών. Όχι κατά τις απαιτήσεις της οικονομίας και της δυνατότητας εφαρμογής του. Μόνο και μόνο για να κατατεθεί. Να περάσει!
Είναι τόσο ανόητοι οι δανειστές που κατάπιαν την έκθεση ιδεών της κυβέρνησης; Όχι. Περιμένουν από τον Σεπτέμβριο που θα αρχίσουν να απαιτούν πιεστικότερα από ποτέ την εφαρμογή όλων αυτών που έχει υποσχεθεί εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση!
Στο έγγραφο των 110 σελίδων και των 117 στόχων, η κυβέρνηση κάνει ό,τι και ένας μαθητής που τον βάζουν να γράψει πώς θα ήθελε τον κόσμο αύριο! Χωρίς να μας λέει και πώς θα το πετύχει αυτό.
Προαναγγέλλει εποπτεία και έλεγχο της αγοράς, ενώ δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τις ταμειακές στις λαϊκές! Προαναγγέλλει επιτάχυνση διαδικασιών στον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ δεν μπορεί να ελέγξει τη διαφάνεια της ανάθεσης και εκτέλεσης των έργων. Προαναγγέλλει ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και των δασικών χαρτών το 2018 μέχρι και το 2021, ενώ δεν μπορεί ακόμα να ξεκαθαρίσει τη δημόσια από την ιδιωτική περιουσία και τα αυθαίρετα από τα νόμιμα κτίσματα.
Προβλέπει τον χωροταξικό σχεδιασμό του τουρισμού, της βιομηχανίας, του ορυκτού πλούτου, των ιχθυοκαλλιεργειών και των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2019, 20 και 21, την ώρα που επικρατεί χάος στον τουρισμό, ανυπαρξία σοβαρών υποδομών στη βιομηχανία για ειδικές ζώνες, δυναμικές τοπικές αντιδράσεις για τον ορυκτό πλούτο και τις ΑΠΕ.
Ευρυζωνικά δίκτυα με υπερυψηλές ταχύτητες θα έχουν εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ ακόμα το ίντερνετ σέρνεται όπως πουθενά στην Ευρώπη!
Κορυφαίο: Ηλεκτρονικό Σύστηµα Διαχείρισης Εγγράφων θα επεκταθεί σε όλους τους Τοµείς Δηµόσιας Διοίκησης μέχρι το τέλος του 2019! Η οποία ζητάει ακόμα χαρτιά ακόμα και για να σου εκδώσει τα πιο απλά έγγραφα. Όχι απλώς χαρτιά. Άπειρα αχρείαστε χαρτιά για να δικιολογούνται θέσεις χαρτογιακάδων στο δημόσιο.
Υπόσχεται μέτρα για ενεργειακή απόδοση των δημόσιων κτηρίων μέχρι το 2010, ενώ μέχρι τώρα δεν μπορεί να καταμετρήσει πόσα και ποια είναι τα δημόσια κτήρια και δεν μπορεί να εγκαταστήσει τους υπαλλήλους σ αυτά!
Μεταξύ του 2018 και του 2021 έχει προβλέψει ότι θα έχει τελειώσει με τους αγωγούς φυσικού αερίου και τις συνδέσεις με τις υπηρεσίες τους, την ώρα που πάνω από τη μισή Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δεν έχουν καν πρόσβαση σε αέριο. Αναδιάρθρωση της ΔΕΗ και λύση των οφειλών στην επιχείρηση μέσα σε 2 χρόνια, χωρίς να αναφέρει τον τρόπο που θα γίνει το θαύμα.
Προσέξτε: Θα αναδιαρθρώσει τις δομές στα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Β Ελλάδας και Πειραιά και θα τα συνδέσει με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη!
Θα αξιολογήσει τα μέλη στα διοικητικά συμβούλια των δημόσιων επιχειρήσεων, χωρίς να μας λέει από ποιους φερέγγυους μηχανισμούς θα γίνει η αξιολόγηση.
Το έργο ξεφεύγει όταν εξαγγέλλεται η δημιουργία της αλληλέγγυας οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών με τη δημιουργία ενός μόνιμου φόρουμ για την … κυκλική οικονομία μέχρι το τέλος του 2018! Όποιος από τους παράγοντες της οικονομίας και της επένδυσης κατάλαβε κατάλαβε.
Ολοκληρωμένο σχέδιο θαλάσσιων, χερσαίων και αεροπορικών μεταφορών βρίσκεται στο μεγαλεπίβολο πλάνο μέχρι το 2020, εκεί που τα πλοία έχουν καθυστέρηση από μισή μέχρι μιάμιση ώρα από τις νταλίκες που φορτώνουν για τα νησιά και οι επιχειρήσεις θάλασσας και αέρα είναι στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων. Που καθορίζουν την αγορά.
Πράσινα απόβλητα, βιομάζες, ενεργειακά εναλλακτικά δίκτυα, βιομεθάνια και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις μπαίνουν μπρός, είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2019.
Η Παιδεία θα παράγει μόρφωση και δουλειά από το 2019 και όοοοολα τα παιδιά θα πηγαίνουν 14 χρόνια σχολείο, όσα θέλουν πανεπιστήμιο, και θα τρώνε όοοοολο το φαϊ τους.
Η σοσιαλιστικού σουρεαλισμού καταγραφή των 110 σελίδων που παρέδωσε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές ως σχέδιο της χώρας για μετά τον Αύγουστο δεν έχει τέλος στην τερατολογία της. Είναι πολύ πιο αρπακολαζήδικο και από το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014. Και το μόνο που κάνει είναι να πληροφορεί τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς για το πόσο ασόβαροι και ανεπαρκείς εξακολουθούν και είναι όσοι απαρτίζουν την ελληνική κυβέρνηση.
Φυσικά, προαναγγέλλει τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την άρση των capital controls, τη βελτίωση της θέσης των τραπεζών, τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας επενδύσεων, χωρίς πουθενά να τεκμηριώνει πώς θα γίνουν όλα αυτά. Και μάλιστα σε μια οικονομία που είναι σε πραγματική ύφεση και μόνο κατ όνομα και λογιστικά σε ισχνή ανάπτυξη.
Αν διαβάσει την έκθεση ένας σοβαρός αναγνώστης, που ξέρει στοιχειωδώς την ανικανότητα του ελληνικού κράτους να εκδώσει ακόμα και διπλώματα οδήγησης ταχύπλοων εδώ και δυό χρόνια, γιατί δεν υπάρχει κονδύλι για να αγοραστεί πλαστικό, και την νέκρωση των ηλεκτρονικών καμερών στις εθνικές οδούς γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για να λειτουργήσει το κεντρικό σύστημα, θα καταλάβει ότι πρόκειται για μια ακόμα απάτη μιας ακόμα ελληνικής κυβέρνησης, που θεωρεί τους αποδέκτες κουτόφραγκους. Κι αυτοί με τη σειρά τους σαν απάντηση εξοντώνουν το λαό που τις ψηφίζει αυτές τις κυβερνήσεις.
Φυσικά, πίσω από τις πομπώδεις γραμμές των 117 στόχων υπάρχει και όλη η φορολογική λαίλαπα και όλες οι περικοπές στις συντάξεις και τα εισοδήματα, μαζί με τα νέα χαράτσια στα ακίνητα. Τα οποία επιχειρούνται να ισοσκελιστούν με άλλες πομφόλυγες περί αύξησης του κατώτατου μισθού και με ελεημοσύνες χριστουγεννιάτικες, από ψίχουλα έναντι του καρβελιού που θα μας έχουν κλέψει. Αν δώσουν την άδεια οι πραγματικοί κυβερνήτες φυσικά!
Η κυβέρνηση έχει ονομάσει το σχέδιο ολιστικό. Και είναι. Γιατί η καταστροφή από την ανυπαρξία σοβαρού σχεδίου οδηγεί σε ολιστική καθίζηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Όσο κι αν πολλοί δεν θέλουν να δουν το πασιφανές.
Για τους φιλοπερίεργους αναγνώστες παραθέτω πιο κάτω τα 117 σημεία της διακήρυξης της νέας επανάστασης. Όρεξη να’ χετε να γελάτε ή να κλαίτε.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
1. Λειτουργία του Παρατηρητηρίου Επιχειρηµατικότητας για το σχεδιασµό πολιτικών, την καλύτερη ρύθµιση και την εκ των υστέρων (ex post) αξιολόγης: 4ο τρίμηνο 2019
2. Πλήρης εφαρµογή του νέου συστήµατος ελέγχων και εποπτείας της αγοράς: 1ο τρίμηνο 2020
3. Διορισµός από τις αρχές υπευθύνου για την οργάνωση και την εφαρµογή της εποπτείας: 1ο τρίμηνο 2020
4. Εξειδίκευση στα κριτήρια επικινδυνότητας των ελέγχων: 1ο τρίμηνο 2020
5. Εξειδίκευση της µεθοδολογίας για το σχεδιασµό των ελέγχων και την εποπτεία της αγοράς: 1ο τρίμηνο 2020
6. Απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης αδειών στον κατασκευαστικό κλάδο (Λειτουργία του ψηφιακού συστήµατος): 3ο τρίμηνο 2018
7. Εφαρµογή του σχεδίου δράσης για το ελληνικό Κτηµατολόγιο: 2ο τρίμηνο 2021 Ολοκλήρωση της φάσης µετάπτωσης των δεδοµένων: 1ο τρίμηνο 2020
8. Πλήρης λειτουργικότητα της νέας υπηρεσίας και ολοκλήρωση του σχεδιασµού Κτηµατολογίου: 2021
9. Ολοκλήρωση και υιοθέτηση των δασικών χαρτών: 2020
10. Καθορισµός ακτογραµµών: 1ο τρίμηνο 2019
11. Ολοκλήρωση των Μεταρρυθµίσεων Χωροταξικού Σχεδιασµού: 2018-2021
12. Εφαρµογή της δευτερεύουσας νοµοθεσίας για το νέο θεσµικό πλαίσιο: Τέλος 2018
13. Αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασµού: 3ο τρίμηνο 2018
14. Σχεδιασµός τοπικών χωρικών σχεδίων για όλη τη χώρα: έναρξη 3ο τρίμηνο 2018
15. Ενσωµάτωση των Ειδικών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασµού για τις κύριες οικονοµικές δραστηριότητες όπως ο τουρισµός (2019), η βιοµηχανία (2020), ο ορυκτός πλούτος (2020), οι Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας (2020), η Ιχθυοκαλλιέργεια (2021) -Υιοθέτηση ΠΔ για την καθιέρωση οργανωµένων περιοχών για ιχθυοκαλλιέργεια σε όλη τη χώρα σύμφωνα µε το τρέχον χωροταξικό πλαίσιο: 4ο τρίμηνο 2019
16. Ολοκλήρωση και εφαρµογή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών: σε εξέλιξη
17. Εφαρµογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη του τοµέα της εφοδιαστικής αλυσίδας: θα ολοκληρωθεί το 2020
18. Σχεδιασµός και Ανάπτυξη νέων ευρυζωνικών δικτύων που αποσκοπούν στην επίτευξη των στόχων συνδεσιµότητας που θέτει η ψηφιακή ατζέντα «Ευρώπη 2020» και η κοινωνία των Gigabit 2025: 3ο τρίμηνο 2018
19. Η δράση για την ανάπτυξη υπηρεσιών υπερ-υψηλών ταχυτήτων για τα ευρυζωνικά δίκτυα νέας γενιάς - Super-Fast Broadband - µε προϋπολογισµό 700 εκατοµµυρίων ευρώ, σχεδιάζεται για την επίτευξη υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο (τουλάχιστον 100Mbps µε άµεση αναβάθµιση σε 1Gbps) για νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια: 3ο τρίμηνο 2018
20. Σχεδιασµός και Ανάπτυξη δικτύων πέµπτης γενιάς (5G) στη χώρα, σύµφωνα µε τον Ευρωπαϊκό Οδικό Χάρτη για το 5G: 3ο τρίμηνο 2018
21. Δηµιουργία µιας ενιαίας ψηφιακής πύλης: σε εξέλιξη, έναρξη στο 4ο τρίμηνο 2018
22. Το Ηλεκτρονικό Σύστηµα Διαχείρισης Εγγράφων θα επεκταθεί σε όλους τους Τοµείς Δηµόσιας Διοίκησης και στη συνέχεια στις Τοπικές Αρχές και τα Επιµελητήρια: 4ο τρίμηνο 2018, Τέλος 2019
23. Διασύνδεση µε την ηπειρωτική χώρα των µη διασυνδεδεµένων νησιών: Σε εξέλιξη. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2οτρίμηνο του 2018
24. Διασύνδεση της Κρήτης µε την ηπειρωτική χώρα: 1η φάση μέχρι το 2019, 2η φάση μέχρι το τέλος του 2023
25. Μέτρα ενεργειακής αποδοτικότητας για τις ΜµΕ: 2018-2020
26. Μέτρα ενεργειακής αποδοτικότητας για τα δηµόσια κτήρια: 2018-2020
27. Μέτρα ενεργειακής αποδοτικότητας για ιδιωτικές κατοικίες (25 000 ετησίως): σε εξέλιξη
28. Πλήρης εφαρµογή των έξυπνων ενεργειακών µέτρων: Σε εξέλιξη. Ολοκλήρωση μέχρι το 2030.
29. Δηµοπρασίες για νέες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ: 2600MW μέχρι το 2020
30. Αναθεώρηση του νοµικού πλαισίου για τις ΑΠΕ: 1ο τρίμηνο 2020
31. Δηµιουργία νέας οντότητας ανταλλαγής ενέργειας (HENEX) για τη χονδρική αγορά ενέργειας µετά την εφαρµογή του Target Model: 2ο τρίμηνο 2018
32. Υλοποίηση των αγορών DA, ID: Μέχρι το τέλος του 2018
33. Υλοποίηση της αγοράς FW: 1ο τρίμηνο 2019
34. Yιοθέτηση του Target Model: Απρίλιος 20198
35. Market coupling in Day Ahead Market: 2ο τρίμηνο 2019
36. Επέκταση δικτύων διανοµής φυσικού αερίου στην Αττική, Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη και σε άλλους τοµείς: μέχρι το τέλος του 2021
37. Αγωγός ΤΑΠ: σε εξέλιξη, ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του 2019
38. Αγωγός IGB: 2ο τρίμηνο 2020
39. Διαµετακοµιστικός σταθµός Αλεξανδρούπολης: 2020
40. Αναβάθµιση του σταθµού Υγροποιηµένου Φυσικού Αερίου LNG της Ρεβυθούσας: 3ο τρίμηνο 2018
41. –Σύνδεση Ελλάδας Ιταλίας µέσω του αγωγού αγωγός Poseidon: 2023
42. Αγωγός East Med: 2025
43. Υποδοµές CNG: Μέχρι το τέλος του 2021
44. Αναδιάρθρωση της ΔΕΗ ΔΕΗ-0,99% και εφαρµογή του νέου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξή της: σε εξέλιξη
45. Αντιµετώπιση των ληξηπροθεσµων οφειλών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας - Βελτίωση της αποτελεσµατικότητας της ΔΕΗ στην συλλογή οφειλών: Σε εξέλιξη, μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2020
46. Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της εκµετάλλευσης των ορυκτών πρώτων υλών: 1ο τρίμηνο 2018
47. Εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίµα µέχρι το 2030. Η πρώτη έκδοση του Εθνικού Σχεδίου αναµένεται το δεύτερο/τρίτο τρίµηνο του 2018: 10-30 τρίμηνο 2018
48. Ανάπτυξη των ενεργειακών υποδοµών µέσω υλοποίησης διεθνών έργων: σε εξέλιξη
49. Αναβάθµιση των υποδοµών στα λιµάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας – σύνδεση µε τη Βαλκανική ενδοχώρα και τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης: σε εξέλιξη
50. Εφαρµογή Επιχειρησιακού Προγράµµατος Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ (Asset Development Plan / ADP): Σε εξέλιξη
51. Ενίσχυση της επιχειρηµατικής δοµής και διακυβέρνησης του ΤΑΙΠΕΔ: Σε εξέλιξη
52. Εφαρµογή του Στρατηγικού Σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ: Σε εξέλιξη
53. Αξιολόγηση των επιχειρηµατικών πλάνων των ΔΕΚΟ: Ιούλιος 2018
54. Βασικοί δείκτες απόδοσης για ΔΕΚΟ: Οκτώβριος 2018
55. Αξιολόγηση των µελών των Διοικητικών Συµβουλίων των Δηµόσιων Επιχειρήσεων: Σε εξέλιξη
56. Αξιολόγηση των ΔΣ σε ΕΛΤΑ και ΟΑΣΑ: Ιούνιος 2018
57. Οργανωτική Αναδιάρθρωση του ΕΤΑΔ: Σεπτέμβριος 2018
58. Εφαρµογή του Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη του Οικοσυστήµατος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονοµίας 2017-2023: Σε εξέλιξη-2023
59. Εφαρµογή πολιτικών που προωθούν την ανάληψη παραγωγικών αλλά και βιώσιµων πρωτοβουλιών που βασίζονται σε κοινωνικές και συνεργατικές οικονοµικές αξίες: σε εξέλιξη
60. Σύµφωνα µε τον ν. 4513/2018 θεσπίσθηκαν και θα τεθούν πλήρως σε λειτουργία οι Ενεργειακές Κοινότητες, µε σκοπό την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονοµίας και της καινοτοµίας στον τοµέα της ενέργειας: 1ο τρίμηνο 2018
61. Δηµιουργία και εφαρµογή πολιτικών µικρο-χρηµατοδότησης µέσω της ανάπτυξης ιδρυµάτων µίκρο-χρηµατοδότησης και υποστήριξης των µικροµεσαίων επιχειρήσεων καθώς και άλλων οικονοµικών και κοινωνικών οµάδων: 4ο τρίμηνο 2018
62. Εφαρµογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονοµία: 1ο τρίμηνο 2018
63. Εφαρµογή του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Πρόληψη των Αποβλήτων: σε εξέλιξη
64. Δηµιουργία ενός µόνιµου Φόρουµ Διαλόγου για την «Κυκλική Οικονοµία» µε βιοµηχανίες, µεγάλες και µικροµεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητές, κοινωνικούς επιχειρηµατίες, κλπ: 2ο τρίμηνο 2019
65. Καλύτερη διάκριση µεταξύ λυµάτων και προϊόντων. Πρότυπα για τη χρήση δευτερευόντων πρώτων υλών: 3ο τρίμηνο 2018
66. Εισαγωγή φορολογικών και κινήτρων για επιχειρήσεις που εφαρµόζουν/επενδύουν σε φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία πέραν της ισχύουσας νοµοθεσίας: 4ο τρίμηνο 2018
67. Δηµιουργία «Πράσινων Κέντρων» σε τοπικό επίπεδο που θα υποστηρίζουν την επισκευή, επανάχρηση, ανταλλαγή, κατάρτιση στις διαδικασίες επισκευής και επανάχρησης: σε εξέλιξη
68. Ανάπτυξη προτύπων για τη χρήση λιπασµάτων από οργανικά απόβλητα: 3ο τρίμηνο
69. Δηµιουργία του νοµικού πλαισίου για την παραγωγή βιο-µεθανίου (greengas/πράσινο αέριο) από οργανικά απόβλητα και περαιτέρω χρήση / διοχέτευση του στο δίκτυο φυσικού αερίου (ή χρήση ως εναλλακτικό καύσιµο για µεταφορές): 2ο τρίμηνο 2019
70. Αναβάθµιση του Πληροφοριακού Συστήµατος Ύδρευσης για την παροχή διαφανούς κοστολόγησης και τιµολόγησης για όλους τους παρόχους ύδρευσης: 3ο τρίμηνο 2018
71. Επιχειρηµατικά Πλάνα για τους δύο µεγαλύτερους αστικούς παρόχους ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ): 3ο τρίμηνο 2018
72. Ανάπτυξη αποχετευτικού δικτύου για όλες τις κατοικηµένες περιοχές άνω των 2.000 κατοίκων: Σε εξέλιξη
73. Ανάπτυξη της ελληνικής στρατηγικής για τη βιώσιµη διαχείριση των δασών: 4ο τρίμηνο 2018
74. Επανασχεδιασµός του Χάρτη των Θαλάσσιων Μεταφορών Μικρών Αποστάσεων για την ολοκλήρωση της σύνδεσης των νησιών, ιδιαίτερα των πιο αποµακρυσµένων, µεταξύ τους (ακτινωτή διασύνδεση) καθώς και µε την ηπειρωτική χώρα:2018-2020
75. Ανάπτυξη ολοκληρωµένου σχεδίου θαλάσσιων, αεροπορικών και χερσαίων µεταφορών, προκειµένου να επιτευχθεί η έγκαιρη µετάβαση των κατοίκων και των επισκεπτών από και προς τα νησιά: 2018-2020
76. Δηµιουργία ενός εθνικού προγράµµατος Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης: 3ο τρίμηνο 2018-05-22 Αυτό-αξιολόγηση της σχολικής µονάδας, αξιολόγηση στελεχών της εκπαίδευσης, νέες δοµές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, δηµιουργία νέων προγραµµάτων σπουδών και ωρολογίων, νέο εκπαιδευτικό υλικό, εισαγωγή νέων µεθόδων αξιολόγησης όπως η περιγραφική αξιολόγηση: 3ο τρίμηνο 2018
77. Ενιαίο Ολοήµερο πρόγραµµα προσχολικής και δηµοτικής εκπαίδευσης: σε εξέλιξη
78. Σταδιακή καθιέρωση της διετούς φοίτησης στην προσχολική εκπαίδευση: 3ο τρίμηνο 2018-3ο τρίμηνο 2020
79. Εισαγωγή ενός νέου συστήµατος εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθµια εκπαίδευση: 2ο τρίμηνο 2020
80. Συνεχής βελτίωση των εξής: - φιλικής προς την ένταξη προσέγγιση που υιοθετήθηκε στην ειδική αγωγή - νέων δοµών για την ένταξη των παιδιών προσφύγων και µεταναστών στην εκπαίδευση: σε εξέλιξη
81. Συνεχής βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των ΑΣΑΕΕ Κύριος στόχος των ΑΣΑΕΕ είναι να προωθήσουν την περιφερειακή ολοκλήρωση. Ο ρόλος τους περιλαµβάνει επίσης ελέγχους στην εφαρµογή του στρατηγικού πλάνου κάθε Ιδρύµατος και της δαπάνης του προϋπολογισµού τους: σε εξέλιξη
82. Εισαγωγή µιας Στρατηγικής Συνέργειας µεταξύ Πανεπιστηµίων, ΤΕΙ και Κέντρων Έρευνας: 3ο τρίμηνο 2019
83. Ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και νοµοθεσίας: 1ο τρίμηνο 2019
84. Προετοιµασία εφαρµογής: 2ο τρίμηνο 2019
85. Έναρξη εφαρµογής: 3ο τρίμηνο 2019
86. Εκκίνηση διετών προγραµµάτων επαγγελµατικής κατάρτισης και εκπαίδευσης που θα οργανωθούν και θα επιβλέπονται από τα ΑΕΙ σε συνεργασία µε άλλους ενδιαφερόµενους φορείς από την αγορά και τις τοπικές αρχές: 3ο τρίμηνο 2019
87. Αναβάθµιση των Προγραµµάτων Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (VET): σε εξέλιξη
88. Σταδιακή υιοθέτηση του Προγράµµατος Μαθητείας: σε εξέλιξη
89. Αναβάθµιση των επαγγελµατικών λυκείων: 2018-2021
90. Ανάπτυξη του δικτύου Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας: Σε εξέλιξη
91. Άνοιγµα 100 τοπικών µονάδων υγείας (Tο.M.Y.): 2ο τρίμηνο 2018
92. Άνοιγµα 70 επιπλέον TOMY: 1ο τρίμηνο 2019
93. Ανοιχτή πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ για σύναψη σύµβασης µε οικογενειακούς γιατρούς: 2ο τρίμηνο 2018
94. Εφαρµογή του σχεδιασµού για κεντρικοποιηµένες προµήθειες (Ε.Κ.Α.Π.Υ.) Το στρατηγικό πλάνο περιλαµβάνει: - Λειτουργική αναβάθµιση της EΚΑΠΥ - Μακροπρόθεσµος σχεδιασµός κεντρικών προµηθειών για ένα µεγάλο µέρος των ιατρικών συσκευών, φαρµάκων και υπηρεσιών που χρησιµοποιούνται στο εθνικό σύστηµα υγείας -Βελτίωση της ποιότητας των πληροφοριών που διακινούνται στο σύστηµα υγείας -Βελτίωση των διαδικασιών υποβολής προσφορών, χρήση σύγχρονων και ανταγωνιστικών εργαλείων, βελτίωση του οργανωτικού και διοικητικού πλαισίου των συµβάσεων, παροχή κατάρτισης στο προσωπικό, καθιέρωση κοινών προτύπων (έγγραφα και διαδικασίες) Αναβάθµιση της συµβολής των πληροφοριακών συστηµάτων Αναβάθµιση της επικοινωνίας µε διεθνείς οργανισµούς και συµµετοχή σε αντίστοιχα δίκτυα: 2018-2021
95. Ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας των νοσοκοµείων Ενδεικτικά µέτρα: -Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήµατος Business Intelligence µέσω του οποίου θα καταστούν προσβάσιµοι σε σχεδόν πραγµατικό χρόνο ορισµένοι κεντρικοί νοσοκοµειακοί δείκτες -Ανάπτυξη και εφαρµογή ενός σχεδίου για την καταπολέµηση της διαφθοράς στον τοµέα της υγείας (σε συνεργασία µε τον ΟΟΣΑ) -Ανάπτυξη ενός συστήµατος ΚΕΝ (DRG) για τις δαπάνες νοσηλείας, για την παρακολούθηση της αποτελεσµατικότητας και τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της κατανοµής πόρων -Επέκταση αρµοδιοτήτων της Διαπραγµατευτικής Επιτροπής για φαρµακευτικά προϊόντα ώστε να συµπεριληφθούν τα νοσοκοµειακά φάρµακα -Συνέχιση της επανεξέτασης των δαπανών, σε συνεργασία µε της ΚΕΥ, ώστε να οριστούν περιοχές διάθεσης αποβλήτων: σε εξέλιξη
96. Εξορθολογισμός των δαπανών υγείας: σε εξέλιξη
97. Υιοθέτηση και εφαρμογή μέτρων με στόχο την αύξηση της διείσδυσης των γενόσημων: σε εξέλιξη
98. Ανάπτυξη ενός κρίσιμου αριθμού οδηγιών συνταγογράφησης και θεραπευτικών πρωτοκόλλων και εισαγωγή του ψηφιακού συστήματος συνταγογράφησης: σε εξέλιξη
99. Καθιέρωση Οργανισμού Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας ώστε να εκτιμηθεί ποια προϊόντα αποζημιώνονται και υπό ποιες συνθήκες: 4ο τρίμηνο 2018
100. Ενίσχυση και αναβάθμιση της κοινωνικής προστασίας: Σύνταξη σε μια μέρα: 4ο τρίμηνο 2019
101. Εφαρμογή του σχεδίου δράσης του ΕΦΚΑ για τη συγχώνευση όλων των ΟΚΑ: 2018-2020
102. Κοινωνικές επενδύσεις για παιδιά και οικογένειες (σχολικά γεύματα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, επιδόματα στέγασης): εκκίνηση το 2ο τρίμηνο του 2018
103. Μέτρα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι, Ρομά, άστεγοι): εκκίνηση 2ο τρίμηνο του 2018
104. Πλήρης εφαρμογή της έκθεσης για τα επιδόματα αναπηρίας -Καθιέρωση σε εθνικό επίπεδο της έκθεσης για τα επιδόματα αναπηρίας -Παράδοση των προτάσεων της τεχνικής βοήθειας για πλήρη εφαρμογή -Πλήρης εφαρμογή των προτάσεων της τεχνικής βοήθειας έως και 4ο τρίμηνο 2018 ή με βάση τις προτάσεις της τεχνικής βοήθειας
105. Επέκταση του Εθνικού Μηχανισμού για τον συντονισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των πολιτικών για την κοινωνική ένταξη: 2ο τρίμηνο 2018-05-22
106. Παρουσίαση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Σε εξέλιξη
107. Από-ιδρυματοποίηση παιδιών και ατόμων με αναπηρίες: 2018-2020
108. Σχεδιασμός και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ενδυνάμωση των νέων: Εκκίνηση το 2ο τρίμηνο του 2018
109. Έγκαιρη εφαρμογή του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ): σε εξέλιξη
110. Ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του Εθνικού ΠΔΕ: 1ο τρίμηνο 2019
111. Ολοκλήρωση του οδικού χάρτη για τη χαλάρωση και την εξάλειψη των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων: σε εξέλιξη
112. Πλήρης εφαρμογή των πολιτικών που στοχεύουν στη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων/Ανοιγμάτων (NPLs/NPEs): 3ο τρίμηνο 2018-2ο τρίμηνο 2019
113. Περαιτέρω βελτίωση της τραπεζικής εταιρικής διακυβέρνησης: σε εξέλιξη
114. Ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ): 4ο τρίμηνο 2018
115. Εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των υφιστάμενων εργαλείων για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ και την ανάπτυξη νέων: σε εξέλιξη
116. Ανάπτυξη χρηματοδοτικών μέσων για την προώθηση νέων έργων υποδομής και ενεργειακής απόδοσης: 4ο τρίμηνο 2018
117. Πλήρης εφαρμογή του ισχύοντος Αναπτυξιακού Νόμου: 2018-2023
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου